Norco Shore Thre czy Kone Stynki

szudri
Kontakt:

Norco Shore Thre czy Kone Stynki

Post autor: szudri »

Witam wszystkich fanów ostrej jazdy jestem tutaj nowy i wiem że były podobne tematy. Moim marzeniem zawsze była maszyna na dwuch amorach, pokonująca przeszkody.I mam dylemat nad tymi modelami a może coś innego proponujecie w przedziale cenowym od 4-5tys. Mam 190cm i jeszcze o rozmiar ramy wiem że zależy to od daneg modelu. I jeszcze ważne mieszkam w regionie kujawsko pomorskim i w góry to wypady będą chyba bardzo rzadke. A może jak nie full to dualówka i też proszę o rozmiar mam na mysli 4x.
Pozdrawiam 8)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

szudri pisze: może jak nie full to dualówka i też proszę o rozmiar mam na mysli 4x.
To sie najpierw moze zdecyduj... W bydzi macie dobre warunki jesli chodzi o 4x czy dual, kilka fajnych parkow a dh to jakos tam nie widze. wiec sie zastanow zanim cos kupisz. Jesli to bedzie twoj pierwszy rower to polecalbym sztywna rame.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jakos sobie ludzie z Bydzi radzą i jeżdzą na dh chociaż rzeczywiscie to wygodniejsze rozwiązanie. Jak masz tyle samo na maszyne do 4x to marzenie złożysz(na unreal cycles była chyba rama identiti + pike w cenie samego pike(ok 600$ kiedy rama stoi normalnie po 350$) wiec jak byś ich wypytał czy jescze to oferują to naprawde byłbyś w domu). Na dh/fr to używka i tu raczej brałbym norco bo pewnie udałoby sie nowszy model załatwić.
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

złóź jakiegoś małego fulla, małym kosztem i dobrym jakościowo będzie akita+pike, reszta osprzętu w miarę tego ile masz kasy, może powiedz od razu ile masz i będzie łatwiej
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
Kruszyna-Kr
Kontakt:

Post autor: Kruszyna-Kr »

Mam Norco VPS TEAM DH 05 r ......... i zajebisty osprzet jest przy nim , cena niska !! , a osprzęt najlepszy :) gg 8525149 email- kruszyna.bike@interia.pl , rower sprzedam tanio stan igła , a osprzet mega !! Zagadaj , Cya
Pozdrawiam Kruszyna.
szudri
Kontakt:

dzięki za rade Kruszyna-Kr wyślij mi foty na emaila; szudracz@interia.pl

Bombel a tak to jestem zdecydowany i jest to mój pierwszy rower do tych spraw, może przeginam że odrazu chce fulla jak wogula to nauka jazdy mnie czeka. I dlatego pytałem że może do duala. A jeżeli do duala to jakiej ramy firmy może kona czy ksm ? Tylko jaki rozmiar dla chłopa 192.
Liwcio pisałem między 4-5tys ale jeżeli chodzi o kupno duallówki to jeszcze myśle o ubiorze typu kask i ochraniacze na piszczele :lol:
Pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

szudri nie ma nic złego w fullu od początku. Tylko jeśli chcesz jezdzic fr to raczej nie osprzęt 4x. Zwłaszcza, że przy tym wzroscie pewne jak piórko nie ważysz. Powiedz może dokładnie w jaką jazde celujesz (Dh, Fr, 4x + troche Fr).

A co do tego norco to jakby był w dobrym stanie to brałbym od kruszyny bo bardzo fajna rama i słyszałem, że jak można ja fajnie przerobić jak chce sie miec bardziej dh geometrie.
szudri
Kontakt:

no właśnie zapomniałem do skoków z dużych hopów to odpada jazda u nas z góry to też miejsce koło bydzi jest koronowo, najlepszy tor do jazdy tylko w weekendy. Dojazd tylko autem z kolesiami hm nie zawsze a samemu to zostaje myślęcinek. Ma powstać tor do 4X ale też nie wiadomo kiedy. A młody jak wy to nie jestem ale tym sie pasjonuje i wszycho. Warze 87kg zbiłem wagę bo już było 95kg.
Spaced mam na myśli norco 2004 na allegro jest rozmiar M a drugi jest jeszcze na gwarancji ale XL w cenie podobnej różnia się wiadomo ramą, osprzętem i amorem przednim (jedno i dwupółkowy). Na duallówce wyglądał bym jak na bobiku hi no ale też można zjazdy robić co jak to jest. Myśle że dh a enduro na moje tu warunki bez akrobacji.
Spaced
moderator
Kontakt:

To ja na trasy okołobydgoskie i tor 4x dh maszyny bym na bank nie brał bo te wiele rowerów dh budzi sie dopiero przy pewnych predkosciach wiec ogólnie bedzie ci sie ciezko skrecac i ogólnie troche gorzej jezdzic. Popsujesz sobie zabawe tylko. Ew. jakis lżejszy full do zabaw enduro i troche 4x. Moze transition prestona albo dołożyć 300zl i mieć bottlerocketa? Ew znalesc na zachodzie jakiegos fulla ala double
szudri
Kontakt:

to radzisz mi Spaced ze sztywną ramą i przednim oczywiście amorem, kona nie, może specialized big hit sport albo giant ac1. To może jednak dualla tylko jakie firmy i zapewne hydrałliki
Spaced
moderator
Kontakt:

No jak fulle(to miałes na mysli mówiac duale, tak? ) to lekkie raczej.

Nie wiem czy wysyłaja do PL ale jak nie to może pokombinuj, ze znajomymi w us bo oferta niczego sobie > http://www.unrealcycles.com/catalog/item199.htm
A jak fulle to masz w poprzednim poscie. Transiton.com.pl jesli sie nie myle i tam masz i prestona i bottle za 300 ponad twój przedział ale może uda ci sie cos ukroić jak poszukasz gdzie indziej.
ODPOWIEDZ