czegos tu nie rozumiem :|
-
- Kontakt:
czegos tu nie rozumiem :|
Witam...
Niedawno serwisowalem Monstera i wszystko jest ladnie i pieknie ale...
cieknie mi z prawej uszczelki mimo tego że uszczelka jest nowa a rysy na goleniach nie przepuszczaja oleju (dokladnie sie przypatrzylem)... i tak pewnego razu jak łatałem detke to przy wginaniu amorka gdy rower jest do góry nogami nic nie cieknie :shock: i za nic na świecie nie moge dojść do tego jak to jest mozliwe ze cieknie jedynie jak rower stoi na kolach... czy ktoś z Was wie co może byc tego przyczyną ? czy moglem sie w czymś pomylić podczas serwisu ? może wlalem do tej lagi za dużo oleju ? a moze (jeżeli to wogóle jest możliwe) zalożylem na odwrót uszczelke ?? Z góry dziekuje za pomoc,
pozdrawiam.
Niedawno serwisowalem Monstera i wszystko jest ladnie i pieknie ale...
cieknie mi z prawej uszczelki mimo tego że uszczelka jest nowa a rysy na goleniach nie przepuszczaja oleju (dokladnie sie przypatrzylem)... i tak pewnego razu jak łatałem detke to przy wginaniu amorka gdy rower jest do góry nogami nic nie cieknie :shock: i za nic na świecie nie moge dojść do tego jak to jest mozliwe ze cieknie jedynie jak rower stoi na kolach... czy ktoś z Was wie co może byc tego przyczyną ? czy moglem sie w czymś pomylić podczas serwisu ? może wlalem do tej lagi za dużo oleju ? a moze (jeżeli to wogóle jest możliwe) zalożylem na odwrót uszczelke ?? Z góry dziekuje za pomoc,
pozdrawiam.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Parodia z tym papierem ściernym! Jak stoi do góry nogami to niecieknie bo olej sie przelewa do goleni górnych! ja na twoim miejscu bym wyjoł spręzyne z goleni z strony która niecieknie i sprubował dobic amortyzator. Jak czuc ze sie zatrzymuje na oleju to odlac olej i gitarka
chyba hehe 

http://www.pinkbike.com/photo/2158054/
-
- Kontakt:
cieknie w sęsie takim ze jak ugina sie amortyzator to zostaje okrągły pasek po oleju... i tak za każdym ugięciem. W końcu nazbiera sie tyle oleju ze zaczyna spływać po goleniuDragon-kr pisze:co według Ciebie znaczy że cieknie? czy to znaczy że po ugięciu widelca lagi są wilgotne? czy olej spływa po lagach? wiesz...niektórzy twierdzą , że im amor leje bo mają wilgotne lagi, także sprecyzuj swój problem to napewno będziemy mogli Ci bardziej pomóc w tej kwestii
ale zaznaczam ze dzieje sie tylko wtedy jak rower stoi na kołach, a jak postawilem rower na kierownicy i siodełku i jak wtedy uginam amorka to nic nie cieknie....
...::: No Risk no funn :::...
papier ścierny (drobny, wodny, nie zwykły - to chyba oczywiste) jak najbardziej nada sie na ostre rysy
najlepiej zamalować to dobrze lakierem do paznokci, potem ładnie wygładzić papierem. aż do wypolerowania, zmienić uszczelki i wtedy patrzeć czy cieknie, bo jak ktoś napisał uszczelki mogą być poszarpane przez rysy
najlepiej zamalować to dobrze lakierem do paznokci, potem ładnie wygładzić papierem. aż do wypolerowania, zmienić uszczelki i wtedy patrzeć czy cieknie, bo jak ktoś napisał uszczelki mogą być poszarpane przez rysy
-
- Kontakt:
nie ciekło by, poniewaz cały olej jest wtedy tylko w goleniach górny (pomysl - grawitacja) wiec jezeli postoi on z 30 sek czy minute do góry "nogami" to nie bedzie oleju w obszarze uszczelek.BikeHunter pisze:owszem ale... wtedy ciekłoby również jak rower jest odwrócony, a nie cieknie...
uszczelki oryginalne kupowales ? sam je montowales ? prawidlowo zamontowane ? poziom oleju nie jest za duzy ? nie zawinely ci sie rowki uszczelek, gdy wkładałes górne lagi do goleni dolnych ?
bardzo prawdopodobne, ze masz za duzo oleju. odlej hmm z 20 ml czy moze nawet wiecej i powinny przestac cieknac. spotkalem sie z sytuacja ze nowe uszczelki puszczaly przy gniazdach mocowania jak i przy styku goleń - uszczelka, przez to, ze bylo za duzo oleju, badz tak po prostu. po jakims czasie przestalo, tak ze mozliwe ze tobie tez przestanie jak odlejesz troche oleju i "wypracujesz" nieco nowe uszczelki.
-
- Kontakt:
zuku dzięki za tego posta czegoś takiego właśnie potrzebowałem... tak uszczelki kupiłem oryginalne, sam montowałem, wydaje mi sie że prawidłowo a co do reszty to nie jestem pewien... teraz zabiorę sie po kolei do sprawdzania czynników jakie wypisałeś...
pozdrawiam i dzięki za pomoc
pozdrawiam i dzięki za pomoc
...::: No Risk no funn :::...