po poeracji kolana!!
po poeracji kolana!!
witam wszystkich w grudniu rozwalilem sobie kolano operacje miale w czerwcu 2007 mialem uszkodzenie lekotki i ubytek chrzastki stawowej!! CZY KTOS MIAL NA FORUM PODOBNY PRZYPADEK ?? CZY JEZDZI TEN KTOS NA ROWERZE JESZCE CZY PALZUJE TAK JAK JA !! pliz o konkretne odpowiedzi
pozdro lisek
pozdro lisek
wypadek,operacja,rehabilitacja, i rower :)
moze ja napisze cos ze względa na to ze wogóle małemł uraz kolana prawego, ale raczje nie az tak poważy. miałem noge 2 tyg w gipsie, kontuzji nabawiłem sie w połowie maja jakoś, jezdizłęm juz po miesiącu (2 tyg od zdjęcia gipsu bo trzebabyło je rozruszać), moze troche pózniej, na początku w stabilizatorze, pózneij juz bez, na początku był mały dyskomfort, kolano zdawało sie latac na boki troche, ale jest juz git i nic a nic mnie nie ogranicza, ale i tak staram sie nie narażac go na przeciązenia w nieodpowniednią strone. Papier świadczący o zakończonym leczeniu dostałem pod koniec wakacji- chyab załsłużenie bo koles tak sie z noga mi siłował że myślałem że ją urwie ale nic nie bolało itd wszystko sie trzymało, także w strone narażoną ;P Diagonozą było skręcenie i nadciągnięcie czy naderwanie sciegna bocznego bodajże, w ten poniedziałek mam komisje...CO IM GADAC ZEBY DOSTAĆ JAK NAJWIĘCEJ I NA ILE MOGE LICZYĆ WOGÓLE?? :> :P a co do Ciebie to wydaje mi sie, ze co mogłoby powstrzymac człowieka w jakis sposób od jazdy to tylko utrata nogi, bo na rower się prędzej czy póżniej wróci zawsze, nie ma sie jednak co zabardzo spieszyć, noga nie odrazu bedzie sprawna, bedzie pobolewac przy kreceniu, ale to minie, wszystko będzie ok, tlyko sie dolecz.
http://dhcyc.pinkbike.com
liseq_dh ja mialme to samo co dhcyc z ta roznica ze mi lekarz grozil operacja wyciecia lekotki :P ale naszczescie wszystko sie tak ulozylo ze nie byla konieczna, jezdzilem przez miesiac w stabilazatorze a pozniej powoli go zdejmowalem. Teraz jest juz calkiem ok
czasem czuje jakby kolano sie poruszalo w sposob jak przy upadku jak krzywo stane jednak nie laczy sie juz to z bolem cos chrupnie nieraz i tyle. Trzeba po prostu uwazac, ja zmienilem HT tez na fulla no i rowniez w ten sposob kolano odciazylem

Witam, tez mam problemy z kolanem. Ortopeda stwierdzil zerwanie lakatki i chondromalacje. Biore teraz serie zastrzykow Synocrom ktore maja pomoc na chondromalacje i moga pomoc na lakatke. Jak nie pomoga to czeka mnie rowniez operacja. Na rowerze jezdze caly czas ale jestem ostrozniejszy. Zabroniono mi DH jak narazie :/ Ciezka sparawa z tymi koanami.
pzdr
pzdr
thex za szcere odp ale nikt nie mial tak powaznego urazu na forum
szkoda jestem jedyny ale co z tego ze juz nie smigam na rowezre od grudnia teraz mam rehabilitacje i musze poczekac az chrzastak sie odbuduje i powiedzina mi z gory ze to za szybko nie bedzie i ze z <skokami moge dac sobie sopkuj!!

szkoda jestem jedyny ale co z tego ze juz nie smigam na rowezre od grudnia teraz mam rehabilitacje i musze poczekac az chrzastak sie odbuduje i powiedzina mi z gory ze to za szybko nie bedzie i ze z <skokami moge dac sobie sopkuj!!
wypadek,operacja,rehabilitacja, i rower :)