DNM Burner RC 210

toma10
Kontakt:

DNM Burner RC 210

Post autor: toma10 »

chcialbym go wlozyc do signa, oplaca się? jak z jego praca? i jaki najdluzszy damper mozna wlozyc do signa? czy lepiej zostac przy 200mm
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nie wiem jak nówki ale stare dnmy na bardziej wymagajacych trasach zachowywały sie okropnie. Pare razy potwornie mi sie utwardził. Dnm to chyba ostatnia firma, ktorej dampery można polecić(co innego widelce)
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

widelcow tez raczej niepolecalbym :wink: co do burnera to praca srednio-cienka, wytrzymalosc zalezy od egzemplarza, moj akurat wytrzymal w jednym kawalku 2,5 roku
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Spaced
moderator
Kontakt:

Jump 3 lata jezdziłem na usd-180. Jednopółka była do dupy przyznaje ale miałeś styk z 2 półką? Wymieniasz olej na cos z wyższej półki, troche w nim pogrzebiesz i sprawuije sie lepiej niż np. monster z hscv.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Spaced - urodzony optymista :P
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

tak mialem Usd 120 przez jakies pol sezonu, kumpel ma Usd 180 juz jakies 2 lata, nic nie grzebane, chodzi niezle ale nie powalilo mnie na kolana
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Spaced
moderator
Kontakt:

groochas Co ma wspolnego z optymizmem jazda 3 lata na amorze?

JumpintheFiRe Bo ja stockowym gównianym oleju działa kiepawo. Jeszcze troche w nim grzebane było i teraz pracuje bardzo dobrze. Do tego jest zajebiście wytrzymały. Miałem na nim pare naprawde ostrych gleb (wpadniecie do rowu na pełnej predkosci, zachaczenie o lipa przednim kołem[nie pytaj]) i czasem sie tylko śrubki luzowały. Sporo innych amorów przy tym by już poszło (monster nie ale monster waży tyle, że nigdy mi do głowy nie przyjdzie jego zakup bo nie chce mieć środka ciężkości za horyzontem)
dem19
Kontakt:

Post autor: dem19 »

Spaced pisze:Jump 3 lata jezdziłem na usd-180. Jednopółka była do dupy przyznaje ale miałeś styk z 2 półką? Wymieniasz olej na cos z wyższej półki, troche w nim pogrzebiesz i sprawuije sie lepiej niż np. monster z hscv.
Chyba troche kolorujesz życie fakt że pogrzebanie mu w bebechach daje, ale facet wydaje mi się że monstera to ty tylko na oczy widziałeś. :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Akurat regularnie jeżdze z osobą, która posiada monstera wiec i mam okazje na nim jeździć i widze jak sie sprawuje w akcji.
Problem polega na tym, że kryterium jakosci dla wielu "hardcorowców" w przypadku widelców jest jego pluszowość. Kiedy monster może i jest miło masełkowy jednek w jego przypadku to przegięcie i np. do dh sie nie nadaje bo jest totalnie nieczuły. Jeśli uważacie, że o tym mówilem to jesteście w błędzie.

Mam wrażenie, że niektórzy tutaj kierują sie za bardzo wizją marek(dnm=zło, marz=dobro).
ODPOWIEDZ