Haro Extreme X6 + DH na początek? Co o tym myślisz?
Haro Extreme X6 + DH na początek? Co o tym myślisz?
Witam wszystkich doświadczonych i mniej doświadczonych bikerów. Chciałem prosić Was o radę w sprawie roweru do DH/FR (chyba jakoś da się to połączyć co?? :P ). Otóż to szukam czegoś niedrogiego a jednocześnie na dobrym osprzęcie. Rower najprawdopodobniej będę kupował na wakacjach, ale na razie chcę się jakoś ukierunkować na konkretny model itp. Tak, więc jedno z pytań brzmi: Czy taki rower będzie lepszy od signa fr 2?
Opis:
Rower MTB Haro Extreme X6
• Rama: 6061 aluminium, All mountain, DS.
• Widelec: Marzocchi Z.1 Drop Off 150mm.
• Amortyzacja tył: Fox Vanilla R1.
• Korba: Truvativ Runktion 24/36 / BB: Truvativ Howitzer.
• Przerzutki: Alivio/Sram SX-5.
• Wolnobieg: Sram PG-850 8-S, 11-32T.
• Łańcuch: KMC Z72.
• Kierownica: Truvativ 640mm, 31.8, rise 50mm.
• Manetki: Sram SX-5 8-S.
• Sztyca: Pivit SP-20 30.9.
• Siodło: Pivit FRX.
• Piasty: Pivit Disc aluminium 32H przód i tył.
• Obręcze: Sun Hill Rod.
• Szprychy: nierdzewne.
• Opony: Kenda Nevegal.
• Hamulce: Disc Hayes MX2-V7 przód i tył.
• Kolory: platynowo/czarny.
Trochę zdjęć…..
http://www.harobikes.com/mtb/bikes/extreme_x6.php
Przy szukaniu roweru na początek kierowałem się ceną ale na razie nie znalazłem nic w przyzwoitej cenie więc pomyślałem, że latem będzie można kupić takie coś, uzywane za trochę mniej niż 3000. Napiszcie czy jest to realne, a jeśli nie to prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego rowerka poniżej tej granicy „bólu”, jaką w tym wypadku jest 3000 PLN. Jeżeli Admin/Mod będą uważali, że moja wypowiedź nie wnosi nic ciekawego na forum proszę o usunięcie tematu i przepraszam za kłopot. Mimo wszystko proszę o konkretne wypowiedzi a nie cos w stylu „kup se Kone Stinky”. Jeżeli ktoś już cos poleca prosiłbym o krótkie uzasadnienie!!!!
Opis:
Rower MTB Haro Extreme X6
• Rama: 6061 aluminium, All mountain, DS.
• Widelec: Marzocchi Z.1 Drop Off 150mm.
• Amortyzacja tył: Fox Vanilla R1.
• Korba: Truvativ Runktion 24/36 / BB: Truvativ Howitzer.
• Przerzutki: Alivio/Sram SX-5.
• Wolnobieg: Sram PG-850 8-S, 11-32T.
• Łańcuch: KMC Z72.
• Kierownica: Truvativ 640mm, 31.8, rise 50mm.
• Manetki: Sram SX-5 8-S.
• Sztyca: Pivit SP-20 30.9.
• Siodło: Pivit FRX.
• Piasty: Pivit Disc aluminium 32H przód i tył.
• Obręcze: Sun Hill Rod.
• Szprychy: nierdzewne.
• Opony: Kenda Nevegal.
• Hamulce: Disc Hayes MX2-V7 przód i tył.
• Kolory: platynowo/czarny.
Trochę zdjęć…..
http://www.harobikes.com/mtb/bikes/extreme_x6.php
Przy szukaniu roweru na początek kierowałem się ceną ale na razie nie znalazłem nic w przyzwoitej cenie więc pomyślałem, że latem będzie można kupić takie coś, uzywane za trochę mniej niż 3000. Napiszcie czy jest to realne, a jeśli nie to prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego rowerka poniżej tej granicy „bólu”, jaką w tym wypadku jest 3000 PLN. Jeżeli Admin/Mod będą uważali, że moja wypowiedź nie wnosi nic ciekawego na forum proszę o usunięcie tematu i przepraszam za kłopot. Mimo wszystko proszę o konkretne wypowiedzi a nie cos w stylu „kup se Kone Stinky”. Jeżeli ktoś już cos poleca prosiłbym o krótkie uzasadnienie!!!!
Jeśłi rower wytrzyma to powinien być lepszy do dh bo ma lepszy kąt głowki od signa tyle, że jest potwornie niski i w fr bedzie ciezko bo bedziesz rył pedałami w ziemie(w dh to nie problem , sunday ma taka wysokosc). Ogolnie niezla geo chociaz jak widzialem ten bike w akcji to dosc dziwnie sie zachowywał. A akurat porada "kup se kone stinky" nie jest zła bo stinky ma lepszą geo i jest na bank sprawdzoną ramką. Tyle, że stinkacz stoi po troche wiecej z reguły.
ps. Jak chcesz tanio to NIE KUPUJ LATEM!!! To jest środek sezonu wiec ceny najwyzsze. To jest chyba oczywiste, że najlepsze okazje to masz teraz i w zimie.
ps. Jak chcesz tanio to NIE KUPUJ LATEM!!! To jest środek sezonu wiec ceny najwyzsze. To jest chyba oczywiste, że najlepsze okazje to masz teraz i w zimie.
Spaced jaeśli posiadasz tak piękna rzecz jak katalog rowerowy magazynurowerowego na rok 2007 łatwo znajdziesz tam haro i stinky i porównasz że 7599 a 3555 PLN to trochę różnica no nie. Ale sądzę, że wiecie o co chodziło z tą koną. Hmm a jeśli chodzi o sezon to narazie nie ma kasy ostatecznie mozna pomyslec na koniec nastempnego sezonu ale do tego czasu trzeba by bylo kondyche trenowac na pobliskich ścierzkach...
dm88 to ty chyba recek nie czytałeś bo ogolnie to ja jeszcze nie widzialem jakiejs jazdy po signie jak sugerowałes. Sam nie przepadam za firmą ale faktow nie bede naginał, recki złej nie widzalem.. Zalinkuj bo ciekaw jestem. Btw. haro to nie jest firma znana z wysokiej jakosci wykonania
Po prostu ma lepsza geo i to jest jedyna przewaga.

To mało widziales
,odsylam do a)sprzętowania b)google:kross sign fr2 i poczytaj sobie troche na ten temat,zreszta nawet na forum pojawialo sie mnostwo topicow o jego roznych dolegliwosciach w tym pekajacej glowce ramy
...a tak apropo widziales kiedys rower haro na zywo czy oceniasz tylko jego wykonanie po zdjeciu z neta? ja akurat mialem taka mozliwosc i zarowno rowery MTB jak i BMX tej firmy sa bardzo dobrze wykonane w przeciwienstwie do polskiego "wyrobu" marki kross...ostatnio mialem mozliwosc zobaczyc to cudo na wlasne oczy (w moich okolicach to zadkosc wbrew pozorom
) i szczerze przyznam ze nie wydal bym na to ani polowy z tej kasy.Takie jest moje zdanie.Pzdr.

Czemu ludzie na dh zone nie maja zwyczaju czytać całych topiców, w których piszą :/...jak widzialem ten bike w akcji...
btw. Ja widze mieszane opinie o krossie jak szukam w necie. Jak sie rozumie ze signowi jest bliżej do rowerów enduro to naprawde wychodzi on całkiem niezle(btw. w sprzetowni big hit ma taka sama średnią

Kurde az zaluje ze kupilem speca przeciez moglem miec krossa,ma taka sama srednia w sprzetowni a jest tanszy
(zlapalem aluzje :P ).Co do czytania to widocznie musialo mi umknac to zdanie (choc topic czytalem caly) - przyznaje,ale i tak twierdze ze rowerki haro sa lepiej wykonane...nieto zebym cos do ciebie mial bo tak nie jest ale spojrz obiektywnie na jego wybor,zreszta sam piszesz ze krossowi blizej do enduro a on chce dh/fr,moim zdaniem opcja jest tylko jedna...haro 

http://www.allegro.pl/item247798225_iro ... wnhil.html
Cena troszke wyzsza niz zalozony przez ciebie budzet ale negocjuj (bron boze nie tak jak w topicu "idioci na allegro"
)...ewentualnie czekaj na okazje bo zadko kiedy jest tak ze dostaje sie odrazu wszystko co chce (mój przyklad
)...przegladaj aukcje,wklejaj swoje typy my ocenimy.Pzdr.
EDIT:aa..i napisz ile masz wzrostu bo niektore ramki moga byc za male/duze
Cena troszke wyzsza niz zalozony przez ciebie budzet ale negocjuj (bron boze nie tak jak w topicu "idioci na allegro"

EDIT:aa..i napisz ile masz wzrostu bo niektore ramki moga byc za male/duze
Hmmm nom wzrostu mam ok 175 cm. Może macie rację może uda się cos wyskubac zimą a jak nie to można popatrzec pod koniec następnego sezonu albo następna zimą. Może znalazłoby się cos ciekawego.
Widzę, że chyba moderatorzy nie obrazili sie na mnie za ten temat bo chyba nie jest to klasyczny "temat z dupy" lub "temat z allegro".
Widzę, że chyba moderatorzy nie obrazili sie na mnie za ten temat bo chyba nie jest to klasyczny "temat z dupy" lub "temat z allegro".
-
- Kontakt: