Kór.wa stary jak masz rame z hakiem do przerzutki to go zamontuj do haku a jak nie masz takiej ramy to pewnie masz poziome haki więc po **** ci napinacz?
mam kurwa problemy bo chciałem ss i nie chciałęm miec haka bo mi ciagle pekały :/ i co chwile nowy hak to nie jest za przyjemna sprawa a hak troche kosztuje;/a bez napinacza mi sie łancuch luzuje i pzresakuje na inna zebatke...
lepiej uwazaj bo kumpel tak draga rozjebal(caly tylny trojkat mu sie w prawa strone przesunal jak mu lancuch na wyzszy bieg wskoczyl) dobrym pomyslem jest kupienie reduktora jak napisal maciej76
no mam haki pionowe i miałęm łancuch skrucony idealnie a etraz sei rozciagnoł i stwierdziełm ze kupipłem napinacz ale jak mowicie musze jeszcze kupic ten reduktor.a co sadzicie o stalowych hakach??
bo nie chce kupywac haka za ponad 50zł tylko chce z kawałku stali zrobic taki hak i myslałem o stalowym a nie o aluminiowym bo jak bd stalowy to moze tak szybko nei peknie..?
A jaka masz rame? napewno by sie znalazl tanszy hak niz 50zł. A jesli zrobisz ze stali to jakby ci sie przerzutka wkrecila lub cos to naprezenia przenosza sie na rame. Ale napinacz raczej sie nie wkreci wiec pomysl nie glupi. Ale nawet z normalnym hakiem z alu nie powinno sie nic stac.