Kask od motoru na rower???

strongbikker
Kontakt:

Kask od motoru na rower???

Post autor: strongbikker »

Często siedze na forum i tak czytałem o skutkach jeżdżenia bez kasku i wpadłem na pomysł- jeszcze nie wiem czy dobry.
Moge za 160zł kupić od kumpla kask na motor, bo na pewno nie uzbieram 500zł na integrala.
Ten kask jest dosyć ciężki(prawie 2kg), ale wygląda dobże i z wyglądu nie różni sie zbytnio od kasku rowerowego.
Napiszcie co o tym myślicie.
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29021450

i nie musisz mieć 500zeta.

Poza tym z tego co widziałem to goście np. w eXtreme games (dirt i ramp) jeżdżą właśnie w pełnych (bez otworów wentylacyjnych) kaskach.
Michaelllo
Kontakt:

Post autor: Michaelllo »

Z tym że w takim kasku w lato ugorujesz się bo on nie ma praktycznie wentylacji przy małych prędkościach, da się w nim wytrzymać jak jedziesz szybko, tak jak na motorze. Poza wydaje mi się że skoro jest ciężki to przy mniejszych glebach możesz mieć urazy szyji.
nie mów hop póki nie przeskoczysz
GG 4103358
http://tiny.pl/h9qn
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

nie jest taki zły
a np popatrzcie na kask Specializeda na 2004 tesh nie mam otworów wentylacyjnych
A tam
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Dualboy ta ale tan kask speca jest na bmx i do dh. Nie ma otworow bo w nim tylko smigasz po rampie albo w dol. A jak mozna wybierac to lepiej miec jak najwiecej dziurek
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

jak chcesz to za 100 Ci sprzedam kask motorowy..... przerobiony na rwoer....

oczywiscie szczeka .... kask jak z jawki..... ma lekkie otwory wentylacyjne..... home made..... i ma daszek .... lekko przychaczony.. ale tez home made i mozna naprawic :D

kilka osob z nim jezdzilo w gorach... no tylko brac ;]

pozdro
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

bueeee
ja sie grzeje w moim uvexie dh i po prostu w nim nie jezdze... kupuje se orzecha, pierdoe, najwyzej strace zeby. lepsze to niz nic/ ostatnio nawet ochraniaczy na nogi nie mam i golenie obrywaja (te w nogach nie amorku :P) - ale mam motywacje zeby nie miec gleb i sie przed takowymi (dpukac) chronie... tak wiem zle podejscie. jak se kupie ochraniacze 661 i orzeszka 661 to wtedy je bede mial caly czas to co teraz mam sie nie nadaje. nie kupujcie niewygodnicyh ochraniaczy :|
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

ja mam taki samochopdowy z rajdu - to powiem Wam ze specjalnie sie nie nadaje. Ciezki i glowe trudno w pionie utrzymac, a przy glebie to wole nie wiedziec. Z tym by bylo podobnie
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

w gdańsku jest jarmark dominikański ...wpadnij kupisz se chełm poniemiecki Stalowy ,dobry, mocny tylko jedyne 55 zeta za sztuke(stal jest mocna, stal jest dobra)
walić podpisy
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

....stal zardzewieje :D:D :P
Maciapp
Kontakt:

Post autor: Maciapp »

ja miałem tego maxa i jest spoko.....naprawde dobrze wykonany...wygodny...poleca.........teraz gupote zrobiłem i sprzedałem go.....koleś mi dał swój kask.......i dopłacił mi 100zł......kask wyremontowałem...ma fajny wygląd.....ale sie kurwa łba nie trzyma za bardzo........i nie wiem co z tym zrobić......ale jest lżejszy od maxa:).no i wygląd..porażający........cszyvy......za ile byś chciał sprzedać swojego uvexa..i jaki to jest rozmiar????.....bo coś mówisz że w nim nie jezdzisz....i kupujesz orzecha
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

tak .ale ma już 60 lat i wytrzyma następne tyle i jeszcze wnuki w nim mogą śmigać:)))
walić podpisy
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Kurcze, nie rozumiem Was.

Jeszcze kilka dni temu wszyscy (prawie) pisali że kupują fulle bo się jeden gostek zabił a drugi: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=4065
rozwalił. Notabene jakby miał orzecha to też zapewne miałby facjatę rozwaloną. A teraz wszyscy piszecie że fulle są be, bo w nich za gorąco.

IMHO coś kosztem czegoś. Ja jeżdżę DH (lub coś w tym stylu) i do miejscówki dojeżdżam po płaskim ze zbroją i ff w plecaku.
Przed zjazdem zakładam szpej i wioooo...
Rozumiem że problem jest np dla streetowców, bo tam się człowiek więcej rusza a prędkości są mniejsze.

Maciapp, poszukaj w sklepie rowerowym dodatkowych gąbek do kasków lub neoprenu konstrukcyjnego na metry (taki jak się podkłada przy montarzu luster o dużej powierzchni). Potem kup jeszcze taśmę dwustronnie klejącą (lub silikon) i popodklejaj w miejscach gdzie masz największe luzy.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

korres - to nie tak

ja chce miec orzecha, bo na miasto i pomykanie troche nawet crossowo po wawce ff sie nie nadaje. jakies murki male zjazdy po schodach (nie 5 metrow stari gapy) manuale, male dropy - orzech da rade. owszem jakby co nie ochroni jak integral ale nie kusze losu pionowymi zjazdami, technicznymi odcinkami dh :P itp...

a integrala zakladam jak potrzebuje - na jazde bardzo hardcorowa (do ktorej mi brakuje, wracam teraz do formy z powodu braku sprawnego bika. tyle ze tera nie mam prawie kola a wiec znow lipa)

no way uvexa nie sprzedam jest moj i chce go miec :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ