Nowa marka rowerowa w Polsce?

FoxRacer
Kontakt:

Nowa marka rowerowa w Polsce?

Post autor: FoxRacer »

Witam,

Szczerze powiedziawszy nie jestem dokladnie w temacie FR/STREET/4x itd. takze nie wiem dokladnie, czego rynek jeszcze nie ma:)

Od dluzszego czasu zajmuje sie dystrybucja czesci trialowych i w zwiazku z faktem, iz nadazyla mi sie mozliwosc poszerzenia oferty o rowery street/4x i bmx, pomyslalem, ze warto by bylo zapytac o opinie specjalistow w tej dziedzinie, czyli Was. Prosilbym o opinie dot. sprzetu, co byscie chcieli zmienic, czy majac mozliwosc braliscie by ten sprzet pod uwage itd. Wg mnie czesci sa na prawde bardzo przemyslane, ale chcialbym poznac Wasza opinie i uwagi. Konstruktywna krytyka mile widziana.

O to modele/marki jakie mam na mysli:

Cała gama części Simtra, mozna je zobaczyc na stronie http://www.simtrabikes.com

Rama Psycho - 1099zl
Rama BnB - 1499zl

Kompletne rowery Siman (jest mozliwosc takze kupna czesci oddzielnie)

Obrazek

Rama CrMo 24"
Widelec RS Argyle 409
Hamulec tyl Juicy 3
Cena: ~4000zl

Obrazek

Cena: ~2100zl
Trial... that's my life
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Ten pierwszy bike, całkiem fajny, ale cena wg mnie jest za duża. Za tą kase można złożyć rower na subie z tym samym amorkiem, na fajnym osprzęcie.
FoxRacer
Kontakt:

W takim razie postaramy sie jeszcze zrewidowac ceny.:)

Co powiedza inni?? Co sadzicie o komponentach Simtry?
Trial... that's my life
Mr.DOWNHILL
Kontakt:

Post autor: Mr.DOWNHILL »

Mądre Rowerki :d Ile To am kosztowac bo Nie doczytalem ;p?
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

sprzęty wyglądają na bardzo przemyślane, ale ceny jak na polskie warunki są niestety zbyt wysokie (chodzi mi o podane ceny rowerów), podane ceny ram z resztą też są mało konkurencyjne, nie twierdzę ze nie są ich warte... Interesuje mnie natomiast jakie ceny miałyby mostki? bo wyglądają na bardzo fajne :-)

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
trampek
Kontakt:

Post autor: trampek »

Ja widziałem na allegro taką ramkę z roweru 1, którą wkleiłeś:
- http://www.allegro.pl/item254004377_sta ... atki_.html

Dodatkowo downhill.pl sprzedaje Pussy na komponentach Simana:
- http://www.allegro.pl/item254184206_now ... azja_.html

Jak na mój gust kupili kompletny rower, przełożyli ramę i sprzedają teraz oddzielnie. Tylko zastanawia mnie jeden fakt. Wartość aukcji 1 (rama siman + dodatki) + wartość aukcji 2 (rower PUSSY złożony na komponentach SIMAN, które pewnie pochodzą z roweru) to 3190 zł, Ty proponujesz sam rower za 4000 zł...dużo trochę.
-----> Feel the gravity <-----
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

trampek pisze:y proponujesz sam rower za 4000 zł...dużo trochę.
On tego nie proponuje , taka chyba jest sugerowana cena zakupu calego roweru na tych czesciach w sklepie
n0 ridE n0 fUN
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Co do cen to nie jęczcie panowie na samą cene. Sam nie mam doświadczenia w kwestiach takich bików ale jeśli konstrukcyjnie przewyższają ns czy podobne firmy to nie widze problemu czemu miałyby tyle kosztować.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

mi sie najbarziej podoba mostek ustawiony pod katem :wink: to jest scieta pod katem podkladka czy taki most??
co do roweru to jezeli czesci naprawde sa wytrzymale to oplaca sie wydactyle kasy(chociaz niektorzy i tak tego nie kupia bo oni chca miec rower NS zeby respect wzbudzac u dzieciakow z bloku 8) )
ashes to ashes...
Dezerter
Kontakt:

Post autor: Dezerter »

FoxRacer rowerki ogólnie fajne, technicznie na pewno są b. dobre, wizualnie tez mogą sie podobać, jednak wg. mnie cena będzie największym minusem w tych rowerach, jeżeli taki rower miałby ceną zbliżoną do gotowych rowerków np. NS to zważywszy na to, że na dostawy od NS trzeba czekać to te by się pewnie sprzedawały :) Jakościowo na pewno nie odbiegają (nie są na pewno gorsze, a czy lepsze to ciężko powiedzieć po obrazku :PP )
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
FoxRacer
Kontakt:

Mostek jest pod katem, ale co za tym idzie i podkladki musze byc wyprofilowane.

Simtra jest aktualnie jedna z czolowych marek kanadyjskich - robia przemyslane, dlugo testowane i bardzo wytrzymale czesci, a Simian robi czesci dla wielu, wielu znanych i szanowanych marek, produkowane sa w jednej z najbardziej zaawansowanych fabryk na Tajwanie, nie bede porownywal z produktami NSa, bo nie wiem jak sie sprawuja, pamietam tylko, ze klienci narzekali na piasty;p

Na razie robie badanie rynku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do tego dochodzi kwestia rozreklamowania produktu... musze pogadac z Wojusiem:) Takze najwczesniej by weszly do sprzedazy w przyszlym roku. Oczywiscie przy duzym zainteresowaniu, mozna zmieniac doslownie wszystko, co sie zywnie podoba. Wielkie dzieki za uwagi, cena oczywiscie na poczatku bylaby 'promocyjna':)

Pozdro,
Bartek
Trial... that's my life
McLenon
Kontakt:

Post autor: McLenon »

mi rowery się bardzo podobają (szczególnie ten mtb ;] ) jak i częśc
a co do ceny nowy metropolis(1) będzie kosztować ok 3300... ten rower ma lepszego amora, ale tak czy siak myślę że 4000 to za dużo tak 3500 to bym się skusił( jak bym, miał kupować rower)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Błażejj
Kontakt:

Post autor: Błażejj »

piotrex Czytaj temat od deski do deski. Ten link już był tu wklejony tyle że wyżej.
freak666
Kontakt:

Post autor: freak666 »

fajny rowerek nie znam sie dobrze na amorach ale fajnie gdyby tam był jakiś marzok
Nie dajcie się grawitacji :P
ODPOWIEDZ