Konserwacja Roweru

Damian3203
Kontakt:

Konserwacja Roweru

Post autor: Damian3203 »

Siemka!
Mam do was takie pytanko, otóż zbliża się zima i pewnie większość z was (lecz nie wszyscy :0 ) nie będzie korzystać z roweru. I w tym tkwi moje pytanie.
Otóż w tym roku zakupiłem rower, o którego dbam (narazie :p), i chciałbym sie dowiedzieć jak go konserwować chodzi mi głownie o długi postój tzn. okres zimy.
Może macie jakies swoje doświadczenia, jeśli tak to podzielcie sie nimi. Z góry dzieki :
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

pod gruba warstwa blota nic mu sie nei stanie :D
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

O tak, słyszałem o tym w "szkole przetrwania" na Discowery, że w bagnach niektóre rzeczy mogą przetrwać nawet 5 000 lat :O

A tak na serio to dziś założyłem taki sam topic na BA. Poczytaj sobie
http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.ph ... 472#368472
krycham
Kontakt:

Post autor: krycham »

z tym bagnem to serio a wiecie dlaczego?? bo tam nie ma dostepu powietrza i nie zachodzi korozja ;] tak wiec wrzuc rower w takim stanie jak jest do komory prózniowej i po sprawie :D albo w wielki worek i odessaj odkurzaczem powietrze szczelnie zawiaz i ok:D
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
NSbikes89
Kontakt:

Post autor: NSbikes89 »

pffffff.... ja mam swoj rower juz z 8 miechow i konserwowlem go moze raz... na drugi dzien jak go kupilem:P:P:P a na zime wstawie go do nieuzywanego pokoju... i byc moze jak sie zmobilizuje to go przetre ewentualnie wilgotna szmatka lol
Feel The Concrete Rhythm
grayhill
Kontakt:

Post autor: grayhill »

a najlepiej zrobisz jak nie bedziesz go chowal tylko posmigasz na nim w zime frajda jakich malo pozdro
rower ponad wszystko :-P
ODPOWIEDZ