Po pierwsze nie ten dział
Po drugie: było chyba z miliard razy
Po trzecie próbuj aż wyjdzie...
Po czwarte nie chciałbym być w Twojej skorze jak to na Ciebie zleci....
1 wpisz backflip w wiszukiwarke to ci wyskocza BOPy bacflipy :/
nie boje sie dostac w łep:P
interesuja mnie sprawy czyto teoretyczne:P co i jak zrobic zeby nie robic po głupiemy i płakac ze nie wychodzi mi :P a gabek nie mam ... robie na biały piach twardy chłop jestem bueheh :P
Na dirciaku można sie niezle potłuc ćwicząc, co dopiero na maszynie, ktorej możesz z pod siebie nie wyrzucić. Tak btw. Co to za rama? Bo od geometri i rozłożenia masy też może sporo zależeć.
Przy odrobinie szczęścia niedługo będziesz siekać flipy w niebie/piekle/gdzieśtam (niepotrzebne skreślić)
Weź się człowieku zastanów, 99% ludzi umiejących flipa katowało go do gąbek (no dobra, Elvis do śniegu z tego co pamiętam), na twarde podłoże raczej się nie porywaj.
Jak masz jakąś chopke z dupy 1metrową to nawet tam nie probuj krecic bo i tak cie nie bedzie wychodzić a jak tam juz zrobisz to na normalnej chpoie bedziesz szarpał jak poj**** i zawsze przekręcał. Najlepiej jechać do Wrocka i kłopot z głowy tam sie napewno nauczysz.
krycham jest jedna prosta zasada :P zapierdalaj jak najszybciej odchyl glowe do tylu pociagnij nie za mocno rekami a jak bedziesz czół ze nie dokrecasz to przytul sie do rowera doda ci to rotacji xD mi do gabek wyszedl za 3-4 razem na 2 kola ;] wazne zeby zapiedalac do tego;] a puzniej sam juz obczaisz jak cos gg 6800375
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
krycham Edycja postów, bez gabek kiepsko to widze. I co z tego ze ochraniacze masz, mozesz miec zborje a nawet ff za 1500zł a jak spadniesz na glowe to i tak nic cie nie pomoze, kark skrecony i po zawodach. Jesli chcesz sie uczyc to tylko w cos miekkiego, gabki czy snieg jak ktos mowil albo miekki sypki piasek ewentualnie. O albo jak wojtus w kupe lisci
wiesz co bombell d e b i l to ja nie jestem szukac filmów umiem ale mi chodzi i porady osob co taki trik potrafia i sa bogaci w jakis bagaż doswiadczen co jak robic czego nie robic itp filmow to ja juz sie na ogladałem
Bombell pisze:krycham napisał:
fulu z 2 połka 19kg metalu...
To obejrzyj achtunga Wink kolej na poodbnym klocu fika flipy
Toz to lekkie ;o
Wg mnie jesli bedziesz mial w miare duza hope i spora predkosc, to mozesz sie uczyc tak jak bender ;] a jesli nie... Probuj do wody, albo czekaj na zime - to juz niedlugo Gdzies widzialem tez jak jakis bodajze japoniec uczyl sie frontflipa na bmxie, ze skakal na worki wypelnione 'czyms miekkim' (co wygladalo zreszta jak worki ze smieciami ;]).