Hambel.
-
- Kontakt:
Hambel.
Che kupić se Avid bb5 na tył 203mm i jakiegoś shimano na przód jakiego? Czy to dobry set ?
PozDRo
PozDRo
-
- Kontakt:
Wogóle nie czaję czmu na tył chcesz Avida, a na przód Shimano
Wogóle ten na przód ma być na linkę czy hydrauliczny? Jak obydwa mają być na linkę, to jak coś to ja na przód bym zakładał Avida, a na tył co innego. I jeżeli dwa mają być na linkę, to załóz avidy z przodu i z tyłu. Poza tym po co Ci taka wielka tarcza z tyłu?? Ja u siebie z tyłu mam Black Boxa z tarczą 180 i źle nie jest. A z tyłu musi byc przecież modulacja 

Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
-
- Kontakt:
Spaced
to już nie mam pojęcia o co chodzi
)
Czyli z tego co napisałeś wychodzi na to że początkujący mają nawyk hamowania na zablokowanym kole. A z tarczą 180 jak sie mocno nacisnie też spokojnie zatrzyma się koło :P Tyle ze w bardziej kontrolowany sposób. IMO takie wielkie tarcze z tyłu to pomyłka, bo z tyłu nie potrzeba takiej wielkiej siły hamowania
POZDR :]
Tak średnio łapię o co chodzi w tej wypowiedzi, jednak rozumuję że chodzi tu o to ze u początkującego jest nawyk mocnego naciskania hamulca. (jeżeli nie to miałeś na myśliSpaced pisze:Dla początkującego zreszta 203 jest o tyle dobre, że zwyczaj ciśniecia po hamulcach jest wiec sie tak łatwo nie przysmaży

Czyli z tego co napisałeś wychodzi na to że początkujący mają nawyk hamowania na zablokowanym kole. A z tarczą 180 jak sie mocno nacisnie też spokojnie zatrzyma się koło :P Tyle ze w bardziej kontrolowany sposób. IMO takie wielkie tarcze z tyłu to pomyłka, bo z tyłu nie potrzeba takiej wielkiej siły hamowania

POZDR :]
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
Napisze coś o hydraulikach- a raczej skopiuje swa wypowiedz z innego tematu 
Co powiesz na super hamulec za 300zł???
Shimano Saint. Kompletny kosztuje ok. 275zł bez tarczy z fajnymi klockami.
Super siła, modulacja ok, a jak założysz klocki do tego EBC to nie ma o czym mówić.
Poza tym eksploatacja jest bajecznie tania- przewód 36/42zł, klamka/zacisk- ok.100zł...?
Porównaj te ceny z jakimkolwiek hamulcem hayesa, hopea, formuli itp. A konstrukcja jest tak banalnie prosta że sam mozesz go serwisować.
A jak już na tym jeździłeś i ci mało to dopłacasz jakieś 60zł i masz nowe XT 2008, które bije na łeb na szyje konkurencję na wszelkich płaszczyznach.
I nie piszę o czymś na czym nie jeździłem, przetestowałem już trochę sprzętu.

Co powiesz na super hamulec za 300zł???
Shimano Saint. Kompletny kosztuje ok. 275zł bez tarczy z fajnymi klockami.
Super siła, modulacja ok, a jak założysz klocki do tego EBC to nie ma o czym mówić.
Poza tym eksploatacja jest bajecznie tania- przewód 36/42zł, klamka/zacisk- ok.100zł...?
Porównaj te ceny z jakimkolwiek hamulcem hayesa, hopea, formuli itp. A konstrukcja jest tak banalnie prosta że sam mozesz go serwisować.
A jak już na tym jeździłeś i ci mało to dopłacasz jakieś 60zł i masz nowe XT 2008, które bije na łeb na szyje konkurencję na wszelkich płaszczyznach.
I nie piszę o czymś na czym nie jeździłem, przetestowałem już trochę sprzętu.
http://www.endura.pl
hmmm... no to sie ciesze ze pracuje w najlepszym sklepie w polsce
Sprzedalem juz 6 kompletow sainta w cenie dokladnie 578zł- KOMPLET bez tarcz.
Z nowym xt wyglada tak jak pisze wyzej. Nie wierzycie? Zapraszam do pszczyny, jesli beda mieli na stanie w shimano to kazdy moze sobie kupic. I TO Z 200zł RABATEM skoro normalnie saint kosztuje 450zł
A co do tego oslawionego xt... nie opieram sie na opiniach z gazet itp, tylko na wlasnym doswiadczeniu, nie wiem na czym wookie85 jezdziles ale sam zakladalem ten hebel, dociaralem w nim klocki po czym mielem kilka dni d dyspozycji rower ktory montowalem.
I jest roznica i to wielka. Nie pisze ze sa 100% lepsze od J7 czy hope6, po prostu mocne, tanie i dobre heble.

Z nowym xt wyglada tak jak pisze wyzej. Nie wierzycie? Zapraszam do pszczyny, jesli beda mieli na stanie w shimano to kazdy moze sobie kupic. I TO Z 200zł RABATEM skoro normalnie saint kosztuje 450zł

A co do tego oslawionego xt... nie opieram sie na opiniach z gazet itp, tylko na wlasnym doswiadczeniu, nie wiem na czym wookie85 jezdziles ale sam zakladalem ten hebel, dociaralem w nim klocki po czym mielem kilka dni d dyspozycji rower ktory montowalem.
I jest roznica i to wielka. Nie pisze ze sa 100% lepsze od J7 czy hope6, po prostu mocne, tanie i dobre heble.
hmmm... no to sie ciesze ze pracuje w najlepszym sklepie w polsce

-
- Kontakt: