Drop Off Triple(pęka mocowanie ham.)
Drop Off Triple(pęka mocowanie ham.)
Dziś rano przypadkiem zobaczyłem dwie małe ryski(ewidentnie są to male pęknięcia) przy mocowaniu hamulca.
Z jakiego materiału wykonane są dolne lagi? Co można z tym zrobić spawać? Czy ratuje mnie tylko wymiana:/?
Zapomniałem dodać ze widelec jest z 2004 roku
Z jakiego materiału wykonane są dolne lagi? Co można z tym zrobić spawać? Czy ratuje mnie tylko wymiana:/?
Zapomniałem dodać ze widelec jest z 2004 roku
mialem taki problem z PIKE'em i znalazlem specow od spawania, naprawde niesamowite rzeczy robili. niestety to co udalo im sie zrobic z mocowaniem mojego hampla nie wytrzymalo zbyt dlugo. amorka sprzedalem jako widelec do dirtu streetu. ty raczej tak nie mozesz zrobic no chyba ze najdziesz naprawde jelenia.
tez dzwonilem do greegorio po dolne golenie i jesli dobrze pamietam to kolo 1000 zl chcieli ( ja za pika dalem chyba 1300!! )
a zeby bylo ciekawiej od 3 tyg pracuje w odlewni magnezu ( kierownice dla merca idt robimy) i sie tak zastanawiam czy skoro mam dostep teraz do magnezu o temp 640 stopni dal bym rade jakos mojego pika uratowac:)
tez dzwonilem do greegorio po dolne golenie i jesli dobrze pamietam to kolo 1000 zl chcieli ( ja za pika dalem chyba 1300!! )
a zeby bylo ciekawiej od 3 tyg pracuje w odlewni magnezu ( kierownice dla merca idt robimy) i sie tak zastanawiam czy skoro mam dostep teraz do magnezu o temp 640 stopni dal bym rade jakos mojego pika uratowac:)
http://www.pinkbike.com/video/214241/
Tak, pike az ma dolne golenie z magnezu. jak chyba wiekszosc amorkow teraz. ciezko okreslic czy male czy duze:/ w kazdym razie jak zobaczylem to odpuscielm sobie mocowanie hampla. byla jasne ze odpadnie predzej czy pozniej. znalazlem taki "warsztat spawalniczy" nie wiem jak to sie fachowo nazywa. poprostu spawaja rozne rzeczy na zamowienia. akurat byli to znajomi znajomego. ale jak oni to spawali to sie mnie nie pytaj. robili to przy mnie ale co i jak tam dokladnie to nie wiem bo kompletnie sie na tym nieznam. ale nawet po tej operacju gdzy przykrecielm znowu hamulec zaczela sie pojawiac rysa
jak masz taka fantazje to moge Ci przeslac zdejcia pekniecia mojego amorka na meila.
ale ogolnie jesli greegorio dowali Ci zaporowa cne to raczej szykuj sie na nowy widelec.
pozdro

jak masz taka fantazje to moge Ci przeslac zdejcia pekniecia mojego amorka na meila.
ale ogolnie jesli greegorio dowali Ci zaporowa cne to raczej szykuj sie na nowy widelec.
pozdro
http://www.pinkbike.com/video/214241/
siema widze ze masz problem mailem to samo w marzocchi z 150 i moge ci to zrobic w dobrych pieniadzach i bardzo trwale jest juz ponad rok jezdze na tym i nic sie nie dizeje jak cos to pisz gg6304343 lub mateom91@interia.pl pozdro
Dzwoniłeś do gregorio jak masz Rock Shoxa??pit240 pisze:mialem taki problem z PIKE'em i znalazlem specow od spawania, naprawde niesamowite rzeczy robili. niestety to co udalo im sie zrobic z mocowaniem mojego hampla nie wytrzymalo zbyt dlugo. amorka sprzedalem jako widelec do dirtu streetu. ty raczej tak nie mozesz zrobic no chyba ze najdziesz naprawde jelenia.