KONA JACKSHIT - opór w lewym
KONA JACKSHIT - opór w lewym
Mam problem z pedałem kony gdyż chodzi on bardzo ciężko (niekreci sie luźno) gdy jade czuje wibracje pod lewym butem. Raz nawet całkiem stanął (nie chciał sie kręcić) i musiałem go rozkrecac i poluzowac sróby, ale po jakims czasie znowu zaczął ciężko sie krecic.
Próbowałem rożnych rzeczy - wymieniłem łożyska, smar czy nakretke. Jednak zawsze po jeździe było to samo.
To dla mnie naprawde spory kłopot bo moja korba Truvativ Hussefelt jest z takimi nakładkami (nie wiem jak to sie nazywa) przy gwintach pedałów i gdy wykręcam pedał wykreca sie razem z tą nakładką.
wydaje mi sie ze ta nakretka ciągle sie dokreca
Co moge zrobic :?:
Próbowałem rożnych rzeczy - wymieniłem łożyska, smar czy nakretke. Jednak zawsze po jeździe było to samo.
To dla mnie naprawde spory kłopot bo moja korba Truvativ Hussefelt jest z takimi nakładkami (nie wiem jak to sie nazywa) przy gwintach pedałów i gdy wykręcam pedał wykreca sie razem z tą nakładką.
wydaje mi sie ze ta nakretka ciągle sie dokreca
Co moge zrobic :?:
To nic nie da.
Zjadłem 3 lewe pedały przez korbę (hussefelta).
Już 3 dnia użytkowania korby insert sie poluzował i na skutek tego pedał nie kręcił się po własnej osi / nierówny nacisk. Po 2 tygodniach pierwszy do kibla.
Podsumowując masz 3 opcje:
1. Wymienić korbę bo hussefelt to shit
2. Wkręcić insert na poxipol itp. tylko oczywiście prosto. Dość długo mi tak trzymał.
3. Dać tokarzowi w celu nagwintowania korby i dorobienia nowego inserta, mocniejszego.
Wybierz co dla ciebie jest najlepsze, załatw szybko i śmigaj komfortowo.
Szkoda że leci Tobie lewy (jak mój) bo mam prawego jack shita, który ma się dobrze.
Pyzy
Zjadłem 3 lewe pedały przez korbę (hussefelta).
Już 3 dnia użytkowania korby insert sie poluzował i na skutek tego pedał nie kręcił się po własnej osi / nierówny nacisk. Po 2 tygodniach pierwszy do kibla.
Podsumowując masz 3 opcje:
1. Wymienić korbę bo hussefelt to shit

2. Wkręcić insert na poxipol itp. tylko oczywiście prosto. Dość długo mi tak trzymał.
3. Dać tokarzowi w celu nagwintowania korby i dorobienia nowego inserta, mocniejszego.
Wybierz co dla ciebie jest najlepsze, załatw szybko i śmigaj komfortowo.
Szkoda że leci Tobie lewy (jak mój) bo mam prawego jack shita, który ma się dobrze.
Pyzy
Ja mam z insertem taki patetnt zrobiony. Ze jak masz tam taki jeden walec malutki wlozony to z drugiej strony insetry nawiercilem dziurke i wlozylem do niej taki sam precik jak ten oryginalny. Wszystko zalalem klejem do metalu i sie insert trzyma juz od roku. Jak pojdzies do rowerowego(dobrego) to ci to zrobia za 5-10zł.