scott ransom...co do enduro/am ?
scott ransom...co do enduro/am ?
przymieram sie do kupna roweru do enduro/am w styczniu...
rozwazam poki co kilka opcji:
RM slayer
scott ransom
daimond back mission
w sumie caly czas myslalem o tym diamond backu bo jest tani i ma ciekawy zawias.Scott zawsze wydawal mi sie daleko za drogi ale zauwazylem ze uzywki sa juz w zasiegu mojej kasy...Czy ktos z was jezdzil na ktoryms z tych rowerow?
troche obawiam sie o ten damper scotta...poszukuje czegos ok 150mm skoku przod/tyl i max 15kg wagi oraz mozliwosc blokad skoku/ow.
Prosze bez dywagacji tylko o jakies konkrety :)
pzdr
rozwazam poki co kilka opcji:
RM slayer
scott ransom
daimond back mission
w sumie caly czas myslalem o tym diamond backu bo jest tani i ma ciekawy zawias.Scott zawsze wydawal mi sie daleko za drogi ale zauwazylem ze uzywki sa juz w zasiegu mojej kasy...Czy ktos z was jezdzil na ktoryms z tych rowerow?
troche obawiam sie o ten damper scotta...poszukuje czegos ok 150mm skoku przod/tyl i max 15kg wagi oraz mozliwosc blokad skoku/ow.
Prosze bez dywagacji tylko o jakies konkrety :)
pzdr
Ile chcesz wydac?
Ja nie wiem jak to jest z tym sciaganiem za zagranicy, ale wiem jedno... uzywany rowerek to nie nowy.
Polecam Ci sie zastanowic nad jednym z modeli Gianta Reign.
Są wersje ze zkokiem z przodu od 130-160mm, a z tylu od 6" do 6.7"
Wersja X.0 zaliczana jest juz do freeridu raczej a mimo to wazy 14.7kg, a zwykle reigny nie wychodza poza 14kg co jest waga wrecz idealna.
Fakt sa drogie, ale za cos sie placi. Za co? Za wage, idealnie pracujace zawieszenie, dopasowanie komponentow, a zreszta trzeba wyjechac tym w teren aby sie przekonac.
Ja odbieram swojego nowego reigna X.0 FR (wersja ze stanow) z nowymi 66, napinaczem pod dwa blaty i sztywna oska 12x135mmm. Ile wazy? 15.1 kg z pedalami. Mysle ze to dobry wynik przy tych parametrach i 180/170mm skoku zawieszenia.
Jesli nie boisz sie uzywek to w stanach czy skad tam sciagasz dorwiesz takze w super cenie. Jakbys chcial wiedziec cos wiecej na temat tych rowerkow to napisz.
Ja nie wiem jak to jest z tym sciaganiem za zagranicy, ale wiem jedno... uzywany rowerek to nie nowy.
Polecam Ci sie zastanowic nad jednym z modeli Gianta Reign.
Są wersje ze zkokiem z przodu od 130-160mm, a z tylu od 6" do 6.7"
Wersja X.0 zaliczana jest juz do freeridu raczej a mimo to wazy 14.7kg, a zwykle reigny nie wychodza poza 14kg co jest waga wrecz idealna.
Fakt sa drogie, ale za cos sie placi. Za co? Za wage, idealnie pracujace zawieszenie, dopasowanie komponentow, a zreszta trzeba wyjechac tym w teren aby sie przekonac.
Ja odbieram swojego nowego reigna X.0 FR (wersja ze stanow) z nowymi 66, napinaczem pod dwa blaty i sztywna oska 12x135mmm. Ile wazy? 15.1 kg z pedalami. Mysle ze to dobry wynik przy tych parametrach i 180/170mm skoku zawieszenia.
Jesli nie boisz sie uzywek to w stanach czy skad tam sciagasz dorwiesz takze w super cenie. Jakbys chcial wiedziec cos wiecej na temat tych rowerkow to napisz.
http://www.endura.pl
kurde wszystko tylko nie giant....
a powaznie to regin to teraz super okazje tylko problem jest taki ze nie przepadam za giantem i wogole mi sie nie podobaja te wszystkie modele z maestro.Fakt faktem zbieraja dobre recenzje ale oprocz dobrej jazdy chcialbym tez lubic rower
...moze po prostu musze sie na nim przejechac.
Powiedz ile cie kosztowal?..ja nigdy nie kupilem nic w polsce i poki ceny nie beda zblizone z usa/kanady to watpie zeby to zmieniac...fakt ze nowy to nowy rower...

Powiedz ile cie kosztowal?..ja nigdy nie kupilem nic w polsce i poki ceny nie beda zblizone z usa/kanady to watpie zeby to zmieniac...fakt ze nowy to nowy rower...
no i zaczynaja sie wypowiedzi na poziomie dh-zone....dlatego wiekszosc "starszych" rowerzystow tu nie zaglada.napisalem ze chcialbym po prostu zeby rower mi sie podobal przy okazji...oczywiscie ze najwazniejsze jest jak sprzet dziala a nie jak wyglada...jezeli ktos ma jakis pomysl na enduro niech go wrzuci...
hemi427
RM slayer - bardzo fajnie chodzi, ale system przekombinowany poszukalbym prostszej konstrukcji. Ogolnie rama bardzo fajna no i RM - sam jestem posiadaczem RM switcha
scott ransom - nie bralbym osobiscie tej ramy zupelnie pod uwage. Dla mnie wszystko co z karbonu = malo wtrzymale. Jakis kamyk uderzy i Ci wyszerbi rame pozniej kombinowanie z klejeniem ... bez sensu. Nie jezdzilem wiec ...
daimond back mission = nie podoba mi sie zarowno wizualnie jak i forma zawieszenia mi nie odpowiada. Nie jezdzilem - moze to pracuje super ale mi to nie trybi
Popieram zdanie ACextreme Giant Reign to naprawde bardzo udana konstrukcja i do tego mozna taki rower stosunkowo tanio nabyc.
Poza tym pomyslalbym nad :
- SC Hecklerem lub Nomad'em
- Cannondalem Prophertem lub Rush'em
- Specem Enduro np z brainem
RM slayer - bardzo fajnie chodzi, ale system przekombinowany poszukalbym prostszej konstrukcji. Ogolnie rama bardzo fajna no i RM - sam jestem posiadaczem RM switcha
scott ransom - nie bralbym osobiscie tej ramy zupelnie pod uwage. Dla mnie wszystko co z karbonu = malo wtrzymale. Jakis kamyk uderzy i Ci wyszerbi rame pozniej kombinowanie z klejeniem ... bez sensu. Nie jezdzilem wiec ...
daimond back mission = nie podoba mi sie zarowno wizualnie jak i forma zawieszenia mi nie odpowiada. Nie jezdzilem - moze to pracuje super ale mi to nie trybi
Popieram zdanie ACextreme Giant Reign to naprawde bardzo udana konstrukcja i do tego mozna taki rower stosunkowo tanio nabyc.
Poza tym pomyslalbym nad :
- SC Hecklerem lub Nomad'em
- Cannondalem Prophertem lub Rush'em
- Specem Enduro np z brainem
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Podłączam się do tematu, bo mam ten sam dylemat:
do wiosny potrzebuję nową ramę pod rower AM/FR.
Zdecydowałem już, że ma to być cztero-zawias min. 150 skoku,
ma nadawać się do całodziennej jazdy i wytrzymać w lekkim FR.
Najlepiej, żeby dało się do niego założyć Speedball Mavericka,
bo to się najczęściej przydaje.
Reign, Ransom, Nomad, Slayer - też mi to jakoś nie leży ...
na razie mam w odwodzie Norco Sixa i Enduro Speca.
Aktualnie nakręcam się na Moment Ellswortha - dobrze wygląda,
zawiecha wydaje się przemiodna, ogólnie z daleka da się lubić
- pytanie czy z bliska też ?
Jakby był w dobrej cenie wziąłbym go w ciemno.
Może ktoś ma ? - zapłacę za jazdę testową
P.S. Interesuje mnie też Bionicon Golden Willow
do wiosny potrzebuję nową ramę pod rower AM/FR.
Zdecydowałem już, że ma to być cztero-zawias min. 150 skoku,
ma nadawać się do całodziennej jazdy i wytrzymać w lekkim FR.
Najlepiej, żeby dało się do niego założyć Speedball Mavericka,
bo to się najczęściej przydaje.
Reign, Ransom, Nomad, Slayer - też mi to jakoś nie leży ...
na razie mam w odwodzie Norco Sixa i Enduro Speca.
Aktualnie nakręcam się na Moment Ellswortha - dobrze wygląda,
zawiecha wydaje się przemiodna, ogólnie z daleka da się lubić
- pytanie czy z bliska też ?
Jakby był w dobrej cenie wziąłbym go w ciemno.
Może ktoś ma ? - zapłacę za jazdę testową

P.S. Interesuje mnie też Bionicon Golden Willow

Prawdziwy biker szcza nie zsiadając z roweru.
czolem. wg mnie ransom to fajna rama. ma podobna charakterystyke jak spec enduro. ciezko znalesc lekką i tanią rame o duzym skoku. jest jednak cos takiego jak scott nitrous. ma wiekszy skok a jet lrzejsza! no i tansza - ciekawe prawda?
... . . .. .. .. . . www.madesign.prv.pl . .. .. .. . . . . . .. . ..
-
- Kontakt:
Powiem Ci tak. Odpuścił bym sx-a ze względu na mega pompujące zawieszenie... Może pro pedal by coś z działał. Druga sprawa częściej podjazd,czy zjazd?? Ten dylemat rozwiązała by zapewne nowa kona coiler z ciekawym systemem szybkiej zmiany geometri . Mimo to i tak bym stawiał na reigina. Boska praca,wytrzymałość. Najlepsza rama jaka jest. W dodatku w przystępnej cenie. Pozdro:]
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt: