drop off triple vs pike 409
drop off triple vs pike 409
jak w temacie, mam zamiar kupic kone stinky 2007 z widelcem wlasnie drop off triple, teraz posiadam pika 409 w hardtailu i zastanawiam sie czy zostawic w konie drop offa czy wymienic go na pika. Moj pike jest w stanie wzorowym, ma zasoba 3 miechy uzytkowania i jego praca mi bardzo odpowiada zwlaszcza to ze jest miekki i wybiera jak dla mnie wszystko czy tak bedzie rowniez w drop offie? Niestety miekkosc pika jest tez jego wada poniewaz nieraz go juz dobilem ( mam raczej sporo wage :) Czytale ze drop off jest troche mulowaty i niewiem jak jest z regulacjami w nim, ale chyba ich brak :( Oczywiscie jest tez pytanie czy pike nie zaburzy geo w konie wkoncu to tylko 140 mm, a nie 170
niby tak mozna zrobic, ale niekoniecznie bo kupuje kone praktycznie tylko dla ramy na ktora mam pieniadze ok 2500tys, reszte musze pozyczyc i sprzedajac pozostaly osprzet z kony + moja stara rame i ewentualnie pika jesli sie zdecyduje na drop offa splace dlug, wiec jak sprzedam dwa amory to bede powiedzmy 800 zl wplecy wiecej, poprostu korzystajac z obnizek cenowych na rowery wole kupic cala stinky i odsprzedac osprzet, ktory wedlug mnie nie jest ciekawy, a zostawic nowa rame zamiast kupowac uzywke, ktora niekoniecznie bedzie w dobrym stanie, a zaplace ok 2000 tyssiwy-84 pisze:
lysy234 ja na twoim miejscu bym sprzedal te dwa widelce i kupil np. 66, 888 lub juniora
nowy? chyba nie, a pozatym zawsze chcialem miec kone, ale na inna rame tez bym chcetnie przystal np norco, ale....... jaka bede mial za ~2,5 - 3k i do tego nowa? uzywek troche sie boje o ich stan, a i gwarancja tez sie moze kiedys przydacBlotolf pisze:a koniecznie chcesz kone ?? Nie lepszy za te 2,5k byłby big hit ??
http://www.massivemachine.com/ ja bym wzial jeszce ta pod uwage tym bardziej jak mowisz ze do lekkich nie nalezysz.
Niestety jest jeszcze jedno kryterium dlaczego akurat kona nieadwno zlozylem dobre kolo na tyl na os 10 a wiekszosc takich ram jest na 12 albo na 12 i piaste 150 a kolo kosztowalo mnie ponad 600 zl i szkoda mi sie go pozbywac a pozatym mysle ze spec jest do ciezszego dh, a stinky ma bardziej uniwersalna geometrie i 180 skoku z tylu uwazam za wystarczajace.
Wracajac do tematu jaka praca w drop offa czy jest gorsza pike, niestety niemam mozliwosci przejazdzki na nim, a jak juz bede mal go w konie to niebede mogl go raczej wyprobowac bo zanim sie dobrze dotrze to straci juz na wartosci i niesprzedam go jako nowy:(
Wracajac do tematu jaka praca w drop offa czy jest gorsza pike, niestety niemam mozliwosci przejazdzki na nim, a jak juz bede mal go w konie to niebede mogl go raczej wyprobowac bo zanim sie dobrze dotrze to straci juz na wartosci i niesprzedam go jako nowy:(