rocky mountain rm7

dhman
Kontakt:

rocky mountain rm7

Post autor: dhman »

siemka
znalałem oferte... rocky mountain rm7 2003r. co o tym myslicie ? da to rade w fr ?? gownie mi chodzi czy ten rocznik peka i jakie sa z tym problemy ? warto sie pakowac w ta rame ? czy lepeij cos innego ? a i ile moze byc warta ?? bo koles cenie nie podał ..;/
pozdro
Freeride to potega,Downhill to podstawa
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

dhmanRame cechuje swietna praca, czuly system zawieszenia. CO do pekania- wiekszosc ram RM7 i RM6 w Polsce byla peknieta przy mocowaniu dampera. Albo to wada konstrukcyjna albo niespotykany zbieg okolicznosci. Czy warto ? zalezy ile koles za to chce. O ile pamietam to one chodzily w okolicach 1100-1500. Czy duzo czy malo , zalezy jak na to spojrzec. W tej cenie mozna miec inna ramke ale z pewnoscia nie tak kultowa. Ja osobiscie sam posiadam RM tyle ze switcha i mimo malego pekniecia uwazam za naprawde swietny sprzet

ps a ile chcesz wylozyc na ramke ?
n0 ridE n0 fUN
dhman
Kontakt:

Post autor: dhman »

na rame mam okolo 1200pln ... co innego byscie polecili ?
Freeride to potega,Downhill to podstawa
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

ta ramka od obejrzenia nwd4 w 2004 roku stała się moim marzeniem :D gdybym tylko nie skakał dirtów...
dhman jeśli chcesz na niej śmigać dh i klasyczne fr to nada się z pewnością, najwyżej zapuścisz spawa co jakiś czas :mrgreen:
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Czy sie nada?
Mamy juz prawie 2008rok i uwazam ze pakowanie kasy chocby tak niewielkiej jak 1200zl w piecioletnia rame nie ma kompletnie sensu, a jakby dodac fo do tego fakt iz byla spawana czy tez ma peknac to wybaczcie. Wiem, wiem jest to super rama super firmy z fajnie pracujacym zawieszeniem no i jezdzil na niej Simons... ale to mozna by powiedziec cztery lata temu.... wtedy bylaby to prawda. A teraz? Czy faktycznie warto płacić za ową kultowość która przysporzy wiele problemow w trakcie uzytkowania? Kolejna sprawa ze jakby nie bylo jest/ byla to rama do dh/fr wiec jesli wziac model 2003 to jest praktycznie pewne ze ktorys z jej wlascicieli uzywal jej zgodnie z przeznaczeniem. Zmeczenie materialu, wypracowanie czy po prosty zuzycie.
Moim zdaniem jest to rama na ktorej moznaby zlozyc idealnie sentymentalny rower dh/fr i jakby dolozyc juniora starego to by to fajnie wygladalo, ale czy wytrzyma wspolczesne dh/fr?
Jestem zdania ze nie warto inwestowac w tak stare ramy, amory (sa oczywiscie wyjatki) i lepiej poszukac czegos mniej kultowego lecz nowszego i pewniejszego?
Tak ot moje zdanie
http://www.endura.pl
ODPOWIEDZ