ankieta - czego oczekujesz od strony sklepu rowerowego?

wg8
Kontakt:

ankieta - czego oczekujesz od strony sklepu rowerowego?

Post autor: wg8 »

Każdy z nas na pewno robił już zakupy w sklepie internetowym...
W związku z tym że została mi powierzona misja stworzenia strony dla zaprzyjaźnionego sklepu "KORBA" (Strzelin, ul. Dzierżoniowska 3) który chce poszerzyć swoją działalność właśnie o internet mam do Was kilka pytań:

Czego oczekujecie od strony sklepu rowerowego?
Co powinno znaleźć się na stronie głownej?
Jak powinna być zbudowana?

Jak powinna wygladać taka strona

Ze względu na to ze sklep jest partnerem wielu marek np. Specialized, Hannah, Electra, Trek. I jest stworzony przez człowieka z pasja myślę ze jego działalność w internecie wyjdzie nam wszystkim na dobre...
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

czego oczekuje ? UCZCIWOŚĆI !!!
freak666
Kontakt:

Post autor: freak666 »

moze sprecyzuj pytanie ,bo na to nie wiem co odpowiedzieć.Najwazniejsze zeby było duzo sprzętu i marek.
Nie dajcie się grawitacji :P
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

wg8 pisze:Treck
to literowka czy serio taka firma istnieje ?
wg8 pobuszuj troche po internecie, popatrz na rozne stronki i wtedy do czegos dojdziesz. strona ma zachecac do przegladania jej - ma byc przejrzysta.

duzo produktow, jakies zapewnienia o sprawnosci sklepu, rzeczowe dzialy/opisy.

na glownej jest zazwyczaj kilka polecanych produktow i jakies nowosci.
patrz w podpis >>>
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
wg8
Kontakt:

Post autor: wg8 »

freak666 myślę ze nie ma co tu precyzować po prostu chodzi o to jak powinna wyglądać taka strona...

ThoRx dzięki właśnie o takie spostrzeżenia mi chodziło... daje mi to już jakąś wizje!
no i oczywiście sorry za głupi błąd :D
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Czytsa, kalorwna, przejrzysta, zachecajaca grafika i kolorami ale bez przesady, nie lubie jak jest pelno kolorowych produkctow polecanych. Menu ma byc proste zeby kazdy sie połapał. No i sie porozgladaj. NP. rowerowy.com to jak dla mnie jeden z najlepszych sklepow pod wzgledem wizualnym i uzytkowym. Łatwo sie polapac i wszystko jest czytelne.
Oprócz tego każdy produkt powinien byc szczegółowo opsany, czesto jest tak ze opis jest "zerżniety" z jakiejś innej mało wiarygodnej strony i nie odpowiada dokładnie sprzedawanemu przedmiotowi.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Zgadzam sie w 100% z Bombell

Stronka musi być przejrzysta, prosta, zeby mozna było latwo znalesc no i dobry opis i zdjecie
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

Zapomnieliście o jednym - Dobry koszyk, dobre ceny.

Żeby nie było za dużo kolorków , kategorie były czytelne... Ogolnie rowerowy.com ma bardzo fajną stronke, a mkbike ma beznadziejną. To takie porównanie, bo w rowerowym jest wszystko na tacy, a w mkbike żeby coś znaleźć trzeba sie naszukać;/ i za małe miniaturki mają;/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Myśle ze wystarczy zobaczyć jak działa np rowerowy.com czy mkbike, da się wszystko znaleść, nie ma problemów, bez zbędnych pierdół...natomiast co do działania no to chyba wiadomo że kto chce mieć dobrą opinie będzie uczciwy, ale kontakt jest ważny, jak pisze maila to chciałbym jeszcze tego samego dnia dostac odpowiedz (jezeli pisze do 17 załóżmy), tak samo przez gg, niech ta rozmowa jakoś się toczy (oczywiście jeśli pytam sie o asortyment, kiedy będzie i ściśle określam o co mi chodzi, a nie pytam sie o niewiadomo co a póżniej zjeżdzam sklep za brak kontaktu). Kiedyś przy dobijaniu targu o amortyzator tak gadałem n a gg i nie wiem czy oni jedną ręką siedzą na gg a druga pakuja, ale taki kontakt z pewnym sklepem to była porażka...
http://dhcyc.pinkbike.com
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Ja lubie jak sklep ma:
- pozadne fotki, swego czasu chcialem zobaczyc jak jaski wygladaja w srodku, to byla zabawa :/
- informacje czy cos jest na stanie i czy da sie zamowic (ale z prawdziwmi informacjami, nic mnei tak niezraza, jak zamawiam, i dostaje maila ze aktualnie sie skonczylo)
- fajne jest powiadomianie o tym ze produkt sie pojawil (chainreactioncycles cos takiego ma)
- wish list (abo mozliwosc zapisania stanu kosztka, to we wszytkich wiekszych sklepach jest, komputronik, chanireact... etc)
- co do grafiki, jak nie jest jakas masakrycznie off'owa to prawie wszytko przejdzie, glupi nie jestem doklikam sie ;)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

i umieszczone w widocznym miejscu dane sklepu,czyli:
nazwa
adres
nr telefonu/faxu
mail
ew gadu czy skype
nr NIP
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Wariot
Kontakt:

Post autor: Wariot »

mozliwosc wyswietlenia wszystkich produktow w kategori to ułatwia porownywanie bo jak mam skakac od marcokow jednopolek do dwupołek rockshoxa to mnie trafia
o i tak
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

Realne duże zdjęcia i wagi sprzedawanych przedmiotów, możliwość bycia "stałym klientem" czyli przy odpowiedniej ilości wydanych pieniędzy dostaje się rabat na stałe.
ODPOWIEDZ