Śruby dolne od DURO

sejn
Kontakt:

Śruby dolne od DURO

Post autor: sejn »

Witam, mam następujący problem - od dołu gdzie są te śruby 5tki imbusy jedna z nich się kręciła (nie chciała się ani wykręcić, ani wkręcić) Więc z kumplem wywierciliśmy jej główkę a później po zdjęciu lagów dolnych wykrecilismy obcęgami. No i później włożyliśmy nową i jakoś się wkreciła. Nie dawno zauważyłem, że znowu się kręci :| - czym to może być spowodowane? Wie ktoś może, ktoś tak miał? I jeszcze jedno pytanie - czy mógłby mi ktoś polecić najprosciej napisany poradnik o skracaniu duro (2006r) do 100mm? (tak wiem że jest ich pełno, więc prosze tylko o linka do tego najprostszego)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

To jest chyba tak jak w rst nie? ze trzeba wlozyc tego dlugiego imbusa zeby sie nie obracalo? czy sie myle :D
kuba18
Kontakt:

Post autor: kuba18 »

może się mylę ale przy wkręcaniu i wykręcaniu śrub poproś kolege aby usiadł na kierownicy aby poprostu ugiąć sprężynę. Miałem taki problem z rst. A jak dalej będzie się odkręcać to przy wkręcaniu weź lakier do paznokci i pomaluj gwint śrubki i wkręć. Tematów odnośnie duro było już pełno. Osobiście nie miałem okazji tuningować duracza ale chyba ta czynność jest tak prosta jak w rst. Chyba wystarczy przyciąć sprężyne i ucięty kawałek dać w inne miejsce amora. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ