Witam, niedawno zakupilem sobie ramkę destroyer jump. Rama jest na stery normalne, posiadam takie ale gdy próbowałem wbić to za nic mi nie wychodzi a boję się, że coś jeszcze zepsuje. Podajcie jak najlepiej wbić stery normalne 1 1/8 plz z góry dzięki
iść do serwisu i niech oni ci nabiją. są do teg specjalne narzędzia. jak ci sie spieszy to dobre podparcie, kawałek drewna i młotek. posmaruj miski smarem i wbijaj.
Były byly takie tematy. Ale jak nigdy tego nie robiles to lepiej sam nie probuj. Jesli nie masz prasy, to bierzesz płaski kawalek deseczki, kładziesz na miske i pukasz tak zeby delikatnie wchodzilo. Jesli masz miski z alu to szcegolnie uwazaj bo latwo rozwalic. Wbicie prosto gwiazdki tez takie latwe nie jest. Wiec lepiej idz do serswisu. Chyba ze ci szkoda piątaka.
musisz je na początku lekko wbić żeby zaczęły równo wchodzic, bo tak to sie będa klinowac i jak juz wejda kawałek to napierda*** przez deske młotkiem. Zreszta na początku to tez je rpzed deske wbijam ale lekko aż czuje że dobrze właża.
Jeśli masz dość duże imadło to weź dwie deseczki (coby nic nie porysować), ustaw wzystko w jednej linii i powoli dokręcaj kontrolując czy miska równo wchodzi. Ja wbijałem miski młotkiem, bo imadło okazało się za małe i wyszło idealnie.