dwupółka do cocker
dwupółka do cocker
siema
zamierzam poskladac bike'a do downhilla (hardtail). upatrzylem sobie ramke duncon cocker i szukam dwupolke pod nia. co mozecie mi polecic? a jesli nie duncona to jaka dobra rama hardtail mogl by byc jeszcze (do 1500 okolo)?
zamierzam poskladac bike'a do downhilla (hardtail). upatrzylem sobie ramke duncon cocker i szukam dwupolke pod nia. co mozecie mi polecic? a jesli nie duncona to jaka dobra rama hardtail mogl by byc jeszcze (do 1500 okolo)?
Cocker jako sztywniak do DH bedzie super, a co do amorkow to jest wybor dosc maly, boxxera bym nie polecal do sztywniaka z wielu powodow, a manitou do dh tez tak srednio wiec zostaje nam bomberek, zaleznie od ceny:
tansze- 888rcv 07', super T 07,
drozsze- 888 SL ATA z regulacja skoku, 888rc2x,
Pomyslalbym tez nad 1polka, za 2000 z hakiem masz 66rc2x ktore do cockera pasuja idealnie, a i rowerek bedzie bardziej uniwersalny.
tansze- 888rcv 07', super T 07,
drozsze- 888 SL ATA z regulacja skoku, 888rc2x,
Pomyslalbym tez nad 1polka, za 2000 z hakiem masz 66rc2x ktore do cockera pasuja idealnie, a i rowerek bedzie bardziej uniwersalny.
http://www.endura.pl
Ja ze swojej strony polece ci 1polka rower bedzie bardziej inwersalny...Chcesz bardzo inwersalną ramke to może powinines sie zdecydować tez na taki amor.Jesteś pewien ze już zawsze chcesz smigać w DH.Ja np.na tej rame smigam dirt/street i jest zajebiscie.A amorka to 66R/Rc 05 amor z bardzo fajną pracą.
kumpel ma cockera z 888vf 05 i super sie mu smiga ja smigalem i fajnie sie smigalo teraz 2 kumpel kupil do cockera 66rc2x 07 i zobaczymy jak na nowy sezon bedzie:D polecam cockera z 888:D jak nie masz kasy na fulla to najlepszy motyw to cocker z 2pola szczerze nie lubie dc ale cocker moze byc:D pozdr
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
gg:4231207
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
teren moze jest gorzej z trasami i checia zrobienia ich a od siebie polece 888 lub super tsobol pisze:wyje*isty teren do dh i fr
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
http://www.gregorio.pl/index.php?produc ... prod_id=23
a co byscie o tym powiedzieli? oplacaloby sie wziac? wystarczajaco mocny jest?
a co byscie o tym powiedzieli? oplacaloby sie wziac? wystarczajaco mocny jest?
-
- Kontakt:
Odświeżam temat ponieważ mam podobny dylemat...
Składam rower do FR / DH ramie DC Cocker i mam duży problem jaki widelec tam wsadzić...
Zastanawiam sie nad takimi amorkami jak :
66 rc2x / RC-3 / SL 1 ATA
888 rc2x / 888 SL ATA
Domain 318 IS 2008
Totem 2-Step Air 2008
Lub inne jak macie jakieś dobre propozycje...
Co do ceny nie jest najważniejsza ... także przy ocenie nie bierzecie jej zbytnio pod uwage...
Mnie osobiście najbardziej odpowiadał by Totem ale to moje zdanie....
Składam rower do FR / DH ramie DC Cocker i mam duży problem jaki widelec tam wsadzić...
Zastanawiam sie nad takimi amorkami jak :
66 rc2x / RC-3 / SL 1 ATA
888 rc2x / 888 SL ATA
Domain 318 IS 2008
Totem 2-Step Air 2008
Lub inne jak macie jakieś dobre propozycje...
Co do ceny nie jest najważniejsza ... także przy ocenie nie bierzecie jej zbytnio pod uwage...
Mnie osobiście najbardziej odpowiadał by Totem ale to moje zdanie....
Senior Siarra po jaka cholery ci 2 step? Nie lepiej solo? Chcesz na nim podjezdzac? Bo za regulacje skoku płacisz wyzsza awaryjnoscia 2 stepa. Nie rozumiem czemu ludzie kupuja 2 stepy skoro ich nie potrzebuja.
Bierz 66rc2x albo sl ata z 07 - dasz mniej kasy i zostanie ci na dziwki, fury ew złoty łańcuch do roweru. A amorki spoko beda dzialac. 2 półka nie jest potrzebna.
Myslalbym jeszcze o Wotanie Magury bo coraz lepsze recki zbiera ale nie wiem czy ten numer z podwójnym boosterem wejdzie do cockera.
Bierz 66rc2x albo sl ata z 07 - dasz mniej kasy i zostanie ci na dziwki, fury ew złoty łańcuch do roweru. A amorki spoko beda dzialac. 2 półka nie jest potrzebna.
Myslalbym jeszcze o Wotanie Magury bo coraz lepsze recki zbiera ale nie wiem czy ten numer z podwójnym boosterem wejdzie do cockera.
-
- Kontakt:
Dlatego zapytałem czy macie jakieś inne propozycje...
A skoro wspomniałeś o szóstkach to wg mnie idealnie by sie nadawały tylko słyszałem że w cockerze haczą o rame i nie da sie pełnego obrotu kiery zrobić a przy ewentualnej glebie to może uszkodzić mi rame dlatego raczej odpadają a szkoda bardzo...
I zastanawiam sie właśnie albo na tym Totemem ewentualnie nad 888 SL ATA 2007 bo minimalnie cieższy, ale sporo tańszy, łatwiejszy w eksploatacji i na pewno sztywniejszy...
A skoro wspomniałeś o szóstkach to wg mnie idealnie by sie nadawały tylko słyszałem że w cockerze haczą o rame i nie da sie pełnego obrotu kiery zrobić a przy ewentualnej glebie to może uszkodzić mi rame dlatego raczej odpadają a szkoda bardzo...
I zastanawiam sie właśnie albo na tym Totemem ewentualnie nad 888 SL ATA 2007 bo minimalnie cieższy, ale sporo tańszy, łatwiejszy w eksploatacji i na pewno sztywniejszy...