MANUAL???
MANUAL???
NO siemano jak niektórzy wiedzą nie umiem jeździć na rowerze i mam pytanie jakzrobić manuala wiem ze to trudne ale jak to kurde zrobić podpowiedzcie plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
TU BYŁ ŁOWCA DRESÓW
cze!! ja 1 uczylem sie jezdzic na tylnim kole i jak juz dobrze to opanawalem to zaczolem sie uczyc manuala i nie bylo trudno.....:D ale nie wiem jak inni...niektorzy 1 sie ucza manuala a na tylim kole nie potrafia dobrze jezdzic ... wiec ja proponuje ci nauczyc sie 1 na tylnim kole jezdzic...;d powodzenia ;d;];]
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
moj kolega nie umie jezdzic na tyle i uczy sie manual,uczy sie juz pare miechow i pare metrow przejedzie ale chyba faktycznie najlepiej sie najpierw nauczyc tylniaka.Najleiej sie naucz jezdzic na tylniaku na stojaco,potem jak juz jedziesz to przestawaj pedalowac momentami,potem te momenty beda coraz dluzsze :) no i najwazniejsze musisz na poczatku nauczyc sie opanowywac hamulca
a co do manuala na poczatku wychylaj sie bardzo do tylu i bardzo nisko tylek,tuz nad opona,a przod nisko,wtedy cie nie przezuci do tylu a balans latwo zlapac
a co do manuala na poczatku wychylaj sie bardzo do tylu i bardzo nisko tylek,tuz nad opona,a przod nisko,wtedy cie nie przezuci do tylu a balans latwo zlapac
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-
- Kontakt:
kiedys qmpel mi pokazal jak wrzuca manuala a pozniej po 1 dniu juz mi sie raz udalo. no i po jakims miechu juz umialem nawet dobrze tylko z hamulcem a nie cialem. a teraz juz hamulec tylko awaryjnie i staram sie cialem balansowac.
najpierrw naucz sie jezdzic na kolku normalnie a pozniej pocwicz
ja to robie tak- staje na rowerze przy dowolnej predkosci. rece prostenogi tez. wychylasz sie do tylu tak jakbys chcil dropa stlumic. wychylasz sie lekko uginajac nogi a pozniej prostujesz sie tak jakbys chcial wypchnac nogami rower przed siebie. no i jazda ;D
najpierrw naucz sie jezdzic na kolku normalnie a pozniej pocwicz
ja to robie tak- staje na rowerze przy dowolnej predkosci. rece prostenogi tez. wychylasz sie do tylu tak jakbys chcil dropa stlumic. wychylasz sie lekko uginajac nogi a pozniej prostujesz sie tak jakbys chcial wypchnac nogami rower przed siebie. no i jazda ;D
<<szukam sponsora>>
w dziedzinie nauki manual jestem chyab k'urwa niewatpliwym expertem
i najwyrzsza instancja zdecydowanie
znam metod nauki cala game
wszytskie doglebnie testuje i sprawdzam w kazdym aspekcie
znam sie zarowno na tzw"cwiczeniach przygotowywaczych" "kwestiach techniczno-sprzetowych"
i oczywiescie na sprawach"szalenie praktycznych"
w wykinku dlugoletniech obserwacjii badania zjawiska nauki tego znakomitego triku opracowalem autorska metode:
jedziesz nie za szybko nie za wolno
najlpej lekko z groki zeby bylo i niezeby wialo strasznie jakos
wpierwej wolasz w pod niebiebiosa blagalnym przymujlonym oslabionym glosem:
"MANUALU NAUCZ SIE!!!""MANUALU NAUCZ SIE!!!""MANUALU NAUCZ SIE!!!"
potem na lekko ugietych nogach "wchodzisz na manuala"
probujesz balasowac itd
mi nauka w ten sposub zajela juz 3 lata i dlaej ni chu'ja nie umiem nic
i przez kolejne 3 napewno mi sie to nie uda tez
post w sumie jest mega zgrywem ... ale jest w nimukryta gleboka moja frustracja..spowodowana olbrzymim probelem wlasnie z tym trikem
przychodzi mi on strasznie oprnie.
kiedys jak ostro cwiczylem i porsialem i dlalej nie wychodzilo to az sie an manuala pogniewalem i to bardzo
teraz poprostu go olalem
czekam az sam przyjdzie do mnie
powodzenia w waszych "reecznych" bojach
w glebokim zalu:
fatpig
i najwyrzsza instancja zdecydowanie
znam metod nauki cala game
wszytskie doglebnie testuje i sprawdzam w kazdym aspekcie
znam sie zarowno na tzw"cwiczeniach przygotowywaczych" "kwestiach techniczno-sprzetowych"
i oczywiescie na sprawach"szalenie praktycznych"
w wykinku dlugoletniech obserwacjii badania zjawiska nauki tego znakomitego triku opracowalem autorska metode:
jedziesz nie za szybko nie za wolno
najlpej lekko z groki zeby bylo i niezeby wialo strasznie jakos
wpierwej wolasz w pod niebiebiosa blagalnym przymujlonym oslabionym glosem:
potem na lekko ugietych nogach "wchodzisz na manuala"
probujesz balasowac itd
mi nauka w ten sposub zajela juz 3 lata i dlaej ni chu'ja nie umiem nic
i przez kolejne 3 napewno mi sie to nie uda tez
post w sumie jest mega zgrywem ... ale jest w nimukryta gleboka moja frustracja..spowodowana olbrzymim probelem wlasnie z tym trikem
przychodzi mi on strasznie oprnie.
kiedys jak ostro cwiczylem i porsialem i dlalej nie wychodzilo to az sie an manuala pogniewalem i to bardzo
teraz poprostu go olalem
czekam az sam przyjdzie do mnie
powodzenia w waszych "reecznych" bojach
w glebokim zalu:
fatpig
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=160013
moj kolega nie umie jezdzic na tyle i uczy sie manual,uczy sie juz pare miechow i pare metrow przejedzie ale chyba faktycznie najlepiej sie najpierw nauczyc tylniaka.Najleiej sie naucz jezdzic na tylniaku na stojaco,potem jak juz jedziesz to przestawaj pedalowac momentami,potem te momenty beda coraz dluzsze :) no i najwazniejsze musisz na poczatku nauczyc sie opanowywac hamulca
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
to nie jest trudne tylko niewykonalne wytlumaczyc
po pol roku umiem manuala idealnie ale nie daltego ze pierdolilem na ******* forum i czekalem az ktos sie za mnie nauczy tylko zgadnij co robilem?
jak ci kur wa nie wychodzi to cwicz a nie jebut na forum "jak to sie robi"
co zobaczyles na filmie i nie umiesz wyknuc stamtad jak to dziala ? ja na zmiane ogladalem jiba i jezdzilem, a tera co? bez reki umiem jezdzic i nie ze sie chwale ale zmuszam cie zebys se pomyslal czy nie lepiej pocwiczyc najpierw?
FAT PIG ma racje to z krzykiem do nieba to dobra technika dla takich jak ty...........
po pol roku umiem manuala idealnie ale nie daltego ze pierdolilem na ******* forum i czekalem az ktos sie za mnie nauczy tylko zgadnij co robilem?
jak ci kur wa nie wychodzi to cwicz a nie jebut na forum "jak to sie robi"
co zobaczyles na filmie i nie umiesz wyknuc stamtad jak to dziala ? ja na zmiane ogladalem jiba i jezdzilem, a tera co? bez reki umiem jezdzic i nie ze sie chwale ale zmuszam cie zebys se pomyslal czy nie lepiej pocwiczyc najpierw?
FAT PIG ma racje to z krzykiem do nieba to dobra technika dla takich jak ty...........
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Posłuchaj..... albo lepiej przeczytaj:D
Najpierw naucz sie dobrze whellie.......... znajdz punkt rownowagi, w ktorym krecac rownomiernie pedalami bedziesz mogl jechac na tylnym kole. Nie mozesz znacznie przyspieszac ani zwalniac..... Poprostu podbij kolo (siedzac dupa na siodelku) i pedaluj..... jezeli lecisz za bardzo na plery to poprostu puknij lekko w hamulec albo zacznij lzej pedalowac... jezeli zaczynasz leciec do przodu zacznij mocniej pedalowac.... balansuj odpowiednio cialem...... Powtarzaj az do znudzenia..
A teraz manual.... na poczatku postaraj sie nauczyc podbic dostatecznie wysoko przednie kolo.... jesli robisz to za slabo ... postaraj sie mocniej... jezeli zrobisz to za mocno ratuj sie hamulcem..... (najlepiej trzymac jednym palcem hamulec) jezeli juz udaje ci sie przejechac maly kawalek to juz dobry poczatek.. Teraz jezeli jadac rower zaczyna ci opadac do przodu prostuj nogi(tak jak bys chcial wypchnac dolna czesc roweru do przodu.. Jezeli pochylasz sie do tylu ratuj sie na poczatku hamulcem... jesli juz bedziesz bardziej zaawansowany wystarczy ci tylko uginac mocniej kolana...
Bodajze w lipcowym numerze jakiegos czasopisma rowerowego (magazyn rowerowy albo cos takiego) na ostatniej stronie byl opis jak robi sie manuala... byly takze rysunki.. poszukaj tego tekstu.. moze tam cos podchwycisz... pozdro
Ja sie nauczylem manuala w taki sposob.. napewno istnieje inna droga nauki..ale technicznie sam manual wyglada tak samo....
Najpierw naucz sie dobrze whellie.......... znajdz punkt rownowagi, w ktorym krecac rownomiernie pedalami bedziesz mogl jechac na tylnym kole. Nie mozesz znacznie przyspieszac ani zwalniac..... Poprostu podbij kolo (siedzac dupa na siodelku) i pedaluj..... jezeli lecisz za bardzo na plery to poprostu puknij lekko w hamulec albo zacznij lzej pedalowac... jezeli zaczynasz leciec do przodu zacznij mocniej pedalowac.... balansuj odpowiednio cialem...... Powtarzaj az do znudzenia..
A teraz manual.... na poczatku postaraj sie nauczyc podbic dostatecznie wysoko przednie kolo.... jesli robisz to za slabo ... postaraj sie mocniej... jezeli zrobisz to za mocno ratuj sie hamulcem..... (najlepiej trzymac jednym palcem hamulec) jezeli juz udaje ci sie przejechac maly kawalek to juz dobry poczatek.. Teraz jezeli jadac rower zaczyna ci opadac do przodu prostuj nogi(tak jak bys chcial wypchnac dolna czesc roweru do przodu.. Jezeli pochylasz sie do tylu ratuj sie na poczatku hamulcem... jesli juz bedziesz bardziej zaawansowany wystarczy ci tylko uginac mocniej kolana...
Bodajze w lipcowym numerze jakiegos czasopisma rowerowego (magazyn rowerowy albo cos takiego) na ostatniej stronie byl opis jak robi sie manuala... byly takze rysunki.. poszukaj tego tekstu.. moze tam cos podchwycisz... pozdro
Ja sie nauczylem manuala w taki sposob.. napewno istnieje inna droga nauki..ale technicznie sam manual wyglada tak samo....
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=281972
Ja dzisiaj zaczolem cwiczyc manuala i troszke wychodzi. Po rostu wyrwi kiere odchyl sie do tylu i rob najlepiej na trawie lekko z gorki podzczas gdy pogoda jest bezwietrzna. Sam do tego doszedlem w 1 dzien nauki i jak na razie kieruje sie tymi zasadami i jest git. Jeszcze musze wyczyc moment kiedy leci sie na plery.
-
- Kontakt:
yyyyy fat pigu to my chyba mamy ten sam problem bo widze ze ty tez manuala ni choja ale robisz bunny to manual... tak jak jo...
osobicie w moim biku mam zajebiscie dlugi trojkat, na rowerkach takich jak felt ethic manuala ciagne i ciagne ;D
ale za to mam podjaranie kiedy ktos wsiada na ma picze i nie potrafi podbic kola :D
i akcje bunny to manual mmm... inspiruja do dluzszeego manuala. wiesz ze tyle masz przejechac i juz... a jak nie to spadniesz na przednie kolo z xxx wysokosci.. chojofo ;]
osobicie ucze sie manuala z pol roku i ni choja... akutalnie piasta is dead i czekam na nofa.. :)
osobicie w moim biku mam zajebiscie dlugi trojkat, na rowerkach takich jak felt ethic manuala ciagne i ciagne ;D
ale za to mam podjaranie kiedy ktos wsiada na ma picze i nie potrafi podbic kola :D
i akcje bunny to manual mmm... inspiruja do dluzszeego manuala. wiesz ze tyle masz przejechac i juz... a jak nie to spadniesz na przednie kolo z xxx wysokosci.. chojofo ;]
osobicie ucze sie manuala z pol roku i ni choja... akutalnie piasta is dead i czekam na nofa.. :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D