[Rama] Prodigy 9,81

Vicio
Kontakt:

[Rama] Prodigy 9,81

Post autor: Vicio »

Mam takie pytanie :
Planuje sobie sprawić jakąś ramkę i czy da sie zamontować przerzutkę (alivio) do tej ramy. Bo są tam poziome haki i teraz nie wiem :?: :| i czy wejdzie tam normalna piasta :)

Dzieki ;)
Jonasz
Kontakt:

Post autor: Jonasz »

wszystko możesz zamontować i przerzutkę i "normalną piaste"... poziome haki w niczym nie przeszkadzają. :)

pzdr.
http://tiny.pl/4dnn _Shiva+Bitch
http://tiny.pl/l7k9 , http://tiny.pl/4dkg _w akcji
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

Da się, bo ma hak już zintegrowany z tylnym trójkątem. Sam tak jeżdżę. Piasta normalna tzn? Szybko zamykacz słabo trzyma koło, dlatego przerobiłem na 10mm.
Vicio
Kontakt:

Piastę to ja mam Novateca. A tak w ogóle przesiadłem sie ostatnio z xc na skakanie itp. i co sądzicie o tym biku :

http://img171.imageshack.us/my.php?image=25232lz5.jpg

Gdyby zmienić ramę czy nadawał by sie do skakania :?: :)
(stare jest to zdjęcie i mam inny napęd)
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

kiera z mostkiem raczej do wymiany, przedni chebel out, przednia przerzutka tak samo, co o za korby?? raczej nie za solidne wiec tez wymien, i jak jest zlozone tylne kolo(jaka piasta, obrecz szprychy)??
ashes to ashes...
Vicio
Kontakt:

Korba to LX 2005
Suport Deore na wielowypust

a koło to słabe :
Piasta Novatek
Obręcz Accent pathfinder
Szprychy mach1

A czy ta rrama 9,81 pasowała by do mojego roweru :?: :)
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

VicioA jakie masz stery, sztycę i suport?
Lulas
Kontakt:

Post autor: Lulas »

Vicio napewno musisz zmienic kierownice, mostek,tylnią obręcz i moze piaste, no i korbe albo przynajmniej zostawic tylko jedną zębatke i przykręcic jakiś rockring. no i obowiazkowo pedały bo SPD i rama 9.81 to jakos tak nie pasuje;p

Na poczatek powinna Ci wystarczyc kierownica truvativ hussefelt, najlepiej kup odrazu zestaw z mostkiem. Obręcz to może jakis singel track żeby już na dłużej była:) piaste może jakis NS? nie wiem tutaj masz spory wybór.

Do 9.81 chyba nie bedzie ci pasowac ta sztyca którą masz, więc sztyca też out...

Nie wiem jak ze sterami i suportem.

POzdrower.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

kolo tyl zmien, polecam set: piasta novatec 4 maszyny, obrecz dm24, szprychy dt champion, i co to za chebel pzedni? jezeli jakis sensowny to mozna by go bylo na tyl wrzucic, pedaly tez oczywiscie wymiana na platformy, i sztyce tez trzeba bedzie wimienic jak bedzie za szeroka(jak bedzie za waska to mozna kupic tuleje redukcyjna)
ashes to ashes...
Vicio
Kontakt:

A co sądzicie o ramie DC Amstaff??
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

amstaff bardziej sie nadaje do 4x.. chociaz w streecie tez by dal rade.. ale 9,81 moim zdaniem bardziej sie nada do streetu..

a jezeli chodzi o hamulce to wydaje mi sie ze najlepiej by bylo jak bys sie pozbyl tych co masz i kupil sobie bb5 z tarcza 160mm i klameczka fr5 bo to fajny zestaw xD..

a kiere z mostkiem jezeli bys wyrwal jakos tanio na allegro to cos raczej z NS albo dartmoora

a platformy dartmoory dirty harry chyba ze masz wiecej kasy to blood marry xD

Kontakt:

Post autor: Bombell »

Amstaffy te stare byly strasznie dlugasnie jak dla mnie i w streecie ciezko bylo je poderwac, ramka bardziej do enduro. A z tego rowerka to nie wile po zmianie ramy zostanie, sztyca, zcisk moga nie pasowac.
Lulas pisze:napewno musisz zmienic kierownice, mostek,tylnią obręcz i moze piaste, no i korbe albo przynajmniej zostawic tylko jedną zębatke i przykręcic jakiś rockring. no i obowiazkowo pedały
Może pomysl o sprzedazy tego, troche dozbierasz i zlozysz cos od podstaw stworzonego do dirtu/streetu.
Vicio
Kontakt:

Gdy kupie rame to pomyslę dalej :)
ODPOWIEDZ