oś do pike'a

frtomodh
Kontakt:

oś do pike'a

Post autor: frtomodh »

Mam pytanie czy do pikea wejdzie kazda os 20 mm czy bedzie trzeba piłowac ??
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

nie znam sie ale coś tam czytałem kiedyś że wszystkie osie qr20 są tak samo długie, ale nie jestem pewien
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

kazda os jest taka sama
ashes to ashes...
kogutFR
Kontakt:

Post autor: kogutFR »

Zwykła oś (nie maxle) będzie działać w pike'u? Bo maxle zwyczajnie sie wkreca ale inne raczej nie sa wkrecane wiec co mozna zrobic by zwykla os weszla?
I jeszcze pytanie z innej beczki ostatnio jak mylem bika probowalem sciagnac kolo wykrecilem troche os i zaklinowala sie. Teraz nie moge ja ani wkrecic ani wykrecic. Kolo nie lata na boki ani nie ma z nim zadnych problemow tylko ze teraz wogole nie moge je zdjac. Wie ktos moze co sie moglo z nia stac i co z tym zrobic, moze mial ktos podobny problem? Moze oska sie popsula? Amor troche juz byl katowany w FR i DH ale bez jakis wiekszych lotow :wink:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A po co chcesz os zmieniac?
Odnosnie tego zaklinowania sie to sprobuj tam czyms popsikac jakims smarem czy cos, albo poprostu mocno pociagnij, mi tez jak dlugo nie wyjmuje to jest tak ze odkrece i jak sie skonczy gwint to wyjsc dalej nie chce. I poprostu wtedy mocniej pociagne alebo czyms smarujacym popsikam. NO i zawsze nakladam troche smaru stalego na gwint tak na wszelki wypadek.
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Do pike wchodzi tylko oś Maxxle, bo jak się przyjrzysz to masz tam gwint zapobiegający wyślizgiwaniu sie osi.dodatkowo, nie masz śrub którymi mógłbyś później zacisnąć wszystko tak jak ma to miejsce w shiverze,888,66....wiec sorry bro.....Tylko MaXXLE!!
B_Barczul
Kontakt:

Post autor: B_Barczul »

Chyba komuś juz konkretnie na łeb padło....

Mam Pike od ponad roku i często przy amorach siedze i do w/w pasuje TYLKO oś Maxle, chce zauwazyć, że masz na niej gwint i to jest jakby samozamykacz.... Bez śrub, bez zbędnych dupereli, które sie luzują.

Pamiętajcie, do Pike wejdzie tylko oś Maxle a to zastrzezony patent RS
Brring
frtomodh
Kontakt:

dzieki wielkie ale mozecie mi pomoc znalezc ta piaste gdzie moge znalezc ta oske i kupic bo nie wiem jak jej szukac
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

frtomodh chodzi ci w koncu o os czy o piaste ?? jesli o os to tak jak tutaj przeczytales; tylko Maxle(R) o ktora mozesz pytac u dystrybutora czyli w harfie a piasta... jakakolwiek na os 20mm bo caly standard thru axle 20 dotyczy w zasadzie wlasnie piast a mniej amorow. czyli piasta kazda na os 20mm a os tylko odpowiednia do amortyzatora.
a propos problemu zacinajacych sie osi, ludzie uzywajcie czasem smaru albo jakichs srodkow anti seize, nie sa drogie ani skomplikowane w stosowaniu a moga zaoszczedzic sporo czasu i nerwow...
frtomodh
Kontakt:

nie no mi chodzilo o piaste ale patrze ze mi nie chce os wyjsc wiec to z nia problem ale kurde 150 zl za oske kurde nie ma nic tanszego:?? :shock:
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

frtomodh weź się ogarnij bo już chyba nikt nie wie o co tobie chodzi. Masz ośkę, ale ci potrzebna, ale nie możesz jej wykręcić, ale jest za droga, ale w ogóle to piasta .... i jeszcze coś chcesz piłować.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
ODPOWIEDZ