szpiegowanie gadu...wtf

dhcyc
Kontakt:

szpiegowanie gadu...wtf

Post autor: dhcyc »

Co wiec mnie interesuje, to nie jakieś aplikacje czy inne pierodły, które by pomogły mnie, czy komukolwiek innemu przeczytać co pisza sobie dwie koleżanki, tlyko sam fakt, czy przechwytywanie takich rozmów, pomiedzy dwama użytkownikami gg, przez jakąś osobe trzecią, zupełnie nie połączona z nimi w sieć, czy nie powiązaną innymi kablami jest możliwe.

Swojego czasu sie troche bawiłem w te klocki, no ale żaden ze mnie programista, a tylko korzystałem z czyichś programów, jak wszyscy, no i co sie wtedy dowiedziałęm, to ze takie coś nie jest możliwe, bo jest choćby szyfrowanie (no chyba że w sieciach lan, jakis tam program był). No ale dzisiaj sie dowiaduje, że niby chłopak koleżanki (informatyk, albo studiuje) moze sobie kombinowac hasła jak chce, wcinac sie w rozmowy, przechwytywać, blokować, zmieniać treść i podawać do odbiorcy i wogóle robić jakies cuda lol

Czy wiec z punktu widzenia informatyka (napewno ktos taki tutaj siedzi) albo hakera (jak go nie ma to niech sie włamie i odpowie, albo podpowie co ;P) coś takiego jest możliwe? Mowa była bodajże o dowolnych osobach, wiec zaklądam że nie musiałby mieć koleś dostępu fizycznego do ich komputerów.

Jak dla mnie to ściema, bo zaraz by polowa Polski to podłapała.

wiec szpaner czy mówił prawde...
http://dhcyc.pinkbike.com
wg8
Kontakt:

Post autor: wg8 »

kiedyś tez coś o tym slyszalem nawet mój koles hackował czyjeś gg ale to było w starszych wersjach teraz już ten program nie działa...
ale uważam ze na pewno jakiś dobry haker był by jeszcze do tego zdolny... w końcu nie takie rzeczy robią...

teraz bawię się takimi programami jak GGniewidoczni czy tez animowane opisy. Chyba nie chciał bym znacz czyjiś rozmów.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Szcerze to tez slyszalem taki przypadek, ze kumpel szpiegował swoja kolezanke ktora rozmawiala z druga ze chce popelnic samobujstwo czy cos. I zadzwonil na policje nic nie mowiac tym kolezanka i przyjechali jak juz line sobie szykowala. Sie zastanaiwam czy anwet w gazecie lokalnej o tym nie bylo. Ale to dobre 2-3 lata temu slyszalem.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

za 500 złoty możesz zostać hakerem, w tym szpiegować GG bez zostawiania śladów (czyli nikt nie wykryje, że szpiegowałeś) :D :D :D http://sekretyhakerow.pl/?pid=cda_ban
http://brooce.pinkbike.com
dhcyc
Kontakt:

hahahaha ciekawe kto na to poszedł (jest wtedy frajerem) :) bez kitu...
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

da sie takie cos zrobic :)
" 500 złoty możesz zostać hakerem, w tym szpiegować GG bez zostawiania śladów (czyli nikt nie wykryje, że szpiegowałeś) http://sekretyhakerow.pl/?pid=cda_ban"
taak oczywiscie .... lata nauki i musisz byc naprawde dobry zeby nie zostawiac po sobie sladu, bo jesli ty sie podlaczasz pod czyjas rozmowe na gg, to zostawiasz logi na kazdym serwerze przez ktory idzie twoje polaczenie :) i wcale nie jest to takie latwe jak moze sie wydawac.
www.frmk.prv.pl
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ciekawy ten kurs :D ale uwazam ze jest to nie mozliwe bo do wszystkiego co sie robi na kompie trzeba sporo logicznego myslenia (nie wystarczy nauczyc sie komendy typu
hack ip\ gg )- trzeba myslec troche jak komputer . No ale skoro koles potrafi tego nauczyc w kilka dni to spoko.

Na pewno jest to mozliwe bo jak ktos powiedzial nie takie rzeczy robia.

a dla rozbudzenia fantazji ogladnij film haker (ten polski) jak nie widziales. Bardzo fajny ;-)
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

jak
dhcyc
Kontakt:

to ja nie chce być hakerem bo myśląc jak mój komputer musiałbym sie wieszać na 2 minuty zaraz jak wstane :>
ddex
Kontakt:

na national geographic fajny program byl o hakerach tytul chyba hakerzy mozna znalezc w necie.

A co do tego wlamywania na gg to nie trzeba byc geniuszem z tego co sie poorientowalem to przy pomocy zmyslnych programow mozna sie nawet na mniej strzezony serwer wlamac bez jakiejs wiedzy programistycznej . . .
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ja mam takie pytanie żeby nie zakładać nowego topicu. czy jak mnie ktoś zablokuje na gg to można zrobić jakoś żeby móc do niego pisać jak jestem zablokowany???? kumpel mi mówił ze można przez jakiś program
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

tez kiedys chcialem podluchac dziewczyne, wiem ze da rade,

tylko trzeba miec ten magiczny program którego ja nie mialem..
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
cube000
Kontakt:

Post autor: cube000 »

podsluchiwac gg mozna np. programem wireshark.
wg8
Kontakt:

a co ma do tego ten program to jest program do analizy ruchu sieciowego...
ddex
Kontakt:

wg8skoro jest to m.in. sniffer to mozesz przechwytywac wszystko co leci siecia w tym rozmowy gg
wg8
Kontakt:

zapytał bym jak ale pewnie mój post zostanie zaraz usunięty ;)
wg8
Kontakt:

Trochę poszperałem na ten temat i na pewno jest taka możliwość tylko trzeba swojej ofierze wysłać pewien pliczek wygenerowany przez program "gadugadu hijacker" nie jest to bardzo zmyslna metoda bo kto zainstaluje plik niewiadomego pochodzenia....
biketrial12
Kontakt:

Post autor: biketrial12 »

odpowiadam na pytanie jest to możliwe (i nie trzeba byc programista)
a dlaczego połowa polski tego nie robi jak pytałes

wystarczy spojrzeć na jakieś forum hakerskie jak przychodzą jakieś nooby i pisza "ej dajcie mi jakiś programik żebym porzechwytywał rozmowy gg ej dajcie mi program zeby się włamać na komputer ,aż zal się robi

a wystarczy poszukać jet mnóstwo informacji protokoły szyfrowanie rozmów itp.

i jeszcze jedno
wg8 pisze:tylko trzeba swojej ofierze wysłać pewien pliczek wygenerowany przez program "gadugadu hijacker"
są sposoby zę nie trzeba żadnego pliku wysyłać :)
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

jak wcześniej powiedziano bardzo dobrym programem jest GG Hijacker sam go testuje już od 5 dni i jest prosty w obsłudze, i przynosi efekty :D
ODPOWIEDZ