Witam.
Posiadam Kone Cowan 05 i chcialbym zamontowac do niej single speeda. czyli pojedynczy naped. (nie wiem czy dobrze to nazywam xD). Czy trzeba do tego zmieniac piaste lub cos innego?? I jak zaklada sie to ustrojstwo?
Bardzo prosze o odpowiedz i jakies porady
Jesli masz piaste pod kasete, musisz kupic reduktor. jesli rama ma pionowe haki to napinacz najlepiej montowany pod hak pzrerzutki bo nie da sie idealnie napiac lancucha. No i z przodu korba z 1 blatem
ale mozna tez robic to za free, nie wydajac ani grosza, zdjac kasete, u mnie ostatnie 2 biegi sa luzem to zalozylem siudemke(czyli przed ostatni bieg) ale przed tym docialem rure pcv na odpowienia dlugosc.
siemka oczywiście że sie da ale czasami dziwnym przypadkiem może ci łańcuch wskoczyć na inną zębatkę. lepiej z kasety ss zrobić. można pobawić się tak jak mlody8899 albo kupić w serwisie starą rozwaloną kasete i z dwóch zrobić ss tak jak ja zrobiłem. szkoda wydawać 40 zeta na jakiś reduktor jak można mieć ss za niecale 10
Hmmm... Rozne propozycje tu widze. Dodam ze wszystko w tej konie mam fabryczne piste tez. I chcialbym zeby to jakos wygladalo a niektore sposoby ktore mi podajecie wygladaja dosc skomplikowanie. Ja przyznam sie ze sie na tym nie znam za bardzo i prosil bym o jakas instrukcje i przykladowe czesci do kupienia zebym to mogl zrozumiec i sam pozakladac. Jak by to zebrac w calosc i napisac co i jak Bardzo bym prosil i bylbym naprawde wdzieczny
noo spoko spoko wiem o co biega. Ja ci proponuje tak: idź do rowerowego i spytaj sie czy mają na zbyciu jakąś starą kasete. Jak już ją zkołujesz to napisz do mnie na gg i damy z tym rade. A i pamiętaj żeby dali ci kasete którą sie nakłada na piaste a nie nakręca jak w starszych makrokeszach. pozdro moje gg 6853438 zawsze niewidoczny
witam! pozwolcie ze dolacze sie do tematu, bo nie chce zakladac nowego. Jesli chce zamontowac ss (na piescie ss i wolnobiegu) do ramy NS Bitch( poziome haki) to czy musze zakupic do niej napinacze tylnego kola??? i czy do bitcha sa wogole takie dostepne bo sie jescze takich nie widzialem?? i czy trzeba zalozyc napinacz do single speeda, montowany tam gdzie przezutka ??? osobiscie nie chcial bym zadnego napinacza (tego zamiast przezutki). dzieki i pozdrawiam.
Siema! Do NS Bitch-a nie trzeba żadnego napinacza. Ponieważ są tam poziome haki.
A co do pierwszego pytania to najszybciej będzie jak kupisz po prostu reduktor koszt około 40 zeta + napinacz też około 40 zeta. Możesz również zamiast napinacza zamontować tam przeżutke. I będzie wszystko GITES MALINES . Później tylko łańcuch skracasz i zapierdalasz na bika!
sasor123 nie dokonca zrozumiales moje pytanie, albo ja Twoja odpowiedz... chodzi mi o to ze nie chce zadnego smierdzacego napinacza na lancuch. na poziome haki sa mi potrzebne napnacze tylnego kola, ktore sie montuje tam gdzie sie piaste skreca z rama. cos tego typu http://www.dartmoor.pl/produkty.php?k=35 a to chyba tez spasuje na dziwke.. dzieki nim kolo nie przesuwa sie na hakach i mozna sobie nimi fajnie lancuch tez napiac. bez rzadnych napinaczy, typu przezutka...
Louis ten napinacz pasuje do kazdej ramy z poziomymi hakami, ale jezeli masz piaste na nakretki to nie ma najmniejszej potrzeby kupowac takich hakow, tylko zbedna zabawa z nimi jest