fox dhx4.0
fox dhx4.0
wiecie cos o tym damperze ile kosztuje jak pracuje i czy wejdzie mi do kony stinky 05 a jak nie ten to co do kony??
GÓRNIK
Właśnie to co jest montowane tylko w rowerach i nie sprzedawane przez producenta osobno nazywa się produktem OEM. Z dhxów w sprzedaży jest tylko 5.0 i powietrzny 5.0 Air, a poza tym Van R jako tańsza i prostsza wersja. Oczywiście zdarzają się gdzieś trójki czy czwórki ale są głównie wyciągnięte z rowerów.
Właśnie to co jest montowane tylko w rowerach i nie sprzedawane przez producenta osobno nazywa się produktem OEM. Z dhxów w sprzedaży jest tylko 5.0 i powietrzny 5.0 Air, a poza tym Van R jako tańsza i prostsza wersja. Oczywiście zdarzają się gdzieś trójki czy czwórki ale są głównie wyciągnięte z rowerów.
http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
Korean_Boy brakiem ustawienia ale ono nie jest ustawione na zero. Brak kontrolki w dhx nie znacza brak funkcji tylko funckja ustawiona odpowiednio pod rame do której jest montowane. Z tego co mi wiadomo 4.0 tez jest troche bardziej mulasty przez to bo te amory zwyczajnie gorzej pracuja bez wyłączonego Bottoma I pro pedala (sam musiałem miec wszystko na off w airze)
-
- Kontakt:
Oczywiscie ze jest to fabrycznie ustawione, nie o to mi chodzilo.
Po prostu to jak jest bottoming ustawiony (czy to przez regulacje czy fabrycznie) nie wplywa na zachowanie na poczatku skoku tłoka- skoro bottoming kontroluje ostatnie xx % skoku.
Jezdzilem i na 4.0 i na 5.0 i oba dampery pracowaly bardzo podobnie.
Po prostu to jak jest bottoming ustawiony (czy to przez regulacje czy fabrycznie) nie wplywa na zachowanie na poczatku skoku tłoka- skoro bottoming kontroluje ostatnie xx % skoku.
Jezdzilem i na 4.0 i na 5.0 i oba dampery pracowaly bardzo podobnie.
do kony z 05 roku najlepsza długosc to 216mm .... ja mialem załatwionego DHX 3.0 ale niestety do ramy nie podszedł :/ a miałem wlasnie taką dlugosc ... oczywiscie mówie o Kross Sign FR 2 .... DHX 3.0 były w wersjach OEM pakowane do ram wlasnie z 05 rocznika do Kony Stinky ... wiec najlepiej jak bys wzioł tą długosc ... a cena ? ja sprzedałem za 400 zł stan idealny .... oczyiwscie mówie o 3.0 a 4.0 widzialem na allegro kiedys za jakies 600 zł ... ale moze lepiej jak bys wzioł Swingera 6 waya ??
*** EnDurO RiDe ***
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X
.... Ride My Life ....
Dartmoor 4X