Jakie formaty plików obsługuje "iTunes"?
Jakie formaty plików obsługuje "iTunes"?
Tak jak w temacie.
Programy Apple iTunes (ten od iPod'ów)
Na pewno MPEG-4, ale czy jakieś jeszcze??? Jakie??
Programy Apple iTunes (ten od iPod'ów)
Na pewno MPEG-4, ale czy jakieś jeszcze??? Jakie??
http://brooce.pinkbike.com
http://en.wikipedia.org/wiki/ITunes#File_format_support
A na przyszłość: http://tnij.com/poszukaj :P
A na przyszłość: http://tnij.com/poszukaj :P
...::: http://ridebike.pl :::...
http://www.pinkbike.com/photo/2213008/
http://www.pinkbike.com/photo/2213008/
A po cholerę komu iTunes?? jest w cholerę zastępczego oprogramowania (np MediaMonkey, czy do samego wgrywania jakiś Database Builder)
Za iPoo nie przepadam, ale i one mogą mieć flac bez problemu w wielu modelach
Rockbox czy Linux jak kto woli - wystarczy sprawdzić czy dany model je obsługuje
To chyba jedyny plus tej firmy dla mnie (rockbox ->. paramteryczny eq, fajny gapless, w niektórych modelach odtwarzanie filmów, gdy ich standardowo nie było)
Ale dla rockboxa i tak nie kupiłbym ipoda, a lepiej grającego irivera
Za iPoo nie przepadam, ale i one mogą mieć flac bez problemu w wielu modelach
Rockbox czy Linux jak kto woli - wystarczy sprawdzić czy dany model je obsługuje
To chyba jedyny plus tej firmy dla mnie (rockbox ->. paramteryczny eq, fajny gapless, w niektórych modelach odtwarzanie filmów, gdy ich standardowo nie było)
Ale dla rockboxa i tak nie kupiłbym ipoda, a lepiej grającego irivera
SeraaX wiem, ze moga ale np. Rockbox to np. nie mozność odtwarzania filmów w wielu modelach gdzie standardowo były
(a cos na wykładach trzeba robić) i utrata gwarancji(to pewnie tez dla kogos jest ważne).
Dlatego lubie moje meizu. Bez rockboxa mam flac,ogg, parametryczny 10stopniowy eq, filmy, i ums, a do tego 36h na jednej bateri :P

Dlatego lubie moje meizu. Bez rockboxa mam flac,ogg, parametryczny 10stopniowy eq, filmy, i ums, a do tego 36h na jednej bateri :P
Spaced rockboxa przeceiż można usunąć, czy zmienić soft i wtedy też go wywalić.
A do tego nie działa on jako jedyny system, można mieć bootloadera i na raz oryginalny system iPoo, Rockbox i linuxa z wyborem przy starcie
Czyli do wyboru do koloru. Nie widzę sensu posiadana iPoda bez Rockboxa
Ja mam v39, co prawda eq (na razie) ma słabiutkie, ale na szczęście gra rewelacyjnie, słucham praktycznie na flat
Słuchałem i Meizu i v39 (i iPoda Classica :] )przed zakupem, v39 bardziej mi przypasował. Ale i meizu super gra, MINIMALNIE lepiej zagrał v39 (i byl w danej chwili tańszy
) Jedynie video 20fpsów to lekka wada, ale filmy też wyglądały ok. No i nie przeskakiwało do następnego folderu, ale to można by rozwiążać playlistą.
Teraz tylko gapless do szczęścia by się przydał, może przy zmianie firmware się pojawi, ewentualnie też poprawka eq, ale to już mniej potrzebne
A do tego nie działa on jako jedyny system, można mieć bootloadera i na raz oryginalny system iPoo, Rockbox i linuxa z wyborem przy starcie

Czyli do wyboru do koloru. Nie widzę sensu posiadana iPoda bez Rockboxa
Ja mam v39, co prawda eq (na razie) ma słabiutkie, ale na szczęście gra rewelacyjnie, słucham praktycznie na flat

Słuchałem i Meizu i v39 (i iPoda Classica :] )przed zakupem, v39 bardziej mi przypasował. Ale i meizu super gra, MINIMALNIE lepiej zagrał v39 (i byl w danej chwili tańszy

Teraz tylko gapless do szczęścia by się przydał, może przy zmianie firmware się pojawi, ewentualnie też poprawka eq, ale to już mniej potrzebne
-
- Kontakt:
W iTunes da się odtwarzać ogg, ale standardowo ich chyba nie ma, po to instaluje sie kodeki Xiph
Doczytałem, ze pokrętna drogą da sie i flac czytać (żeby potem prze konwertować sobie an apple lossless przy wgrywaniu :] lekko chore, po co ?)
http://earpick.wordpress.com/2007/06/11 ... es-on-mac/
Doczytałem, ze pokrętna drogą da sie i flac czytać (żeby potem prze konwertować sobie an apple lossless przy wgrywaniu :] lekko chore, po co ?)
http://earpick.wordpress.com/2007/06/11 ... es-on-mac/
v39 jak się wytrze z paluchów to śliczne jest 
zresztą M6 to samo, czemu to nie może być całe matowe...
albo przynajmniej bez chromu, dotknąć to tylko i zaraz widać ślady.
Oba mi sie podobały, przeważyła cena, minimalne różnice w dźwięku
ja swojego kupiłem w promocji na zadowolenie.pl (239zł za 2GB, wtedy Meizu 2GB kosztowało 262zł )
Co do wyglądu: oba są mega śliczne np przy takim Archosie Recorderze
hehe

zresztą M6 to samo, czemu to nie może być całe matowe...
albo przynajmniej bez chromu, dotknąć to tylko i zaraz widać ślady.
Oba mi sie podobały, przeważyła cena, minimalne różnice w dźwięku
ja swojego kupiłem w promocji na zadowolenie.pl (239zł za 2GB, wtedy Meizu 2GB kosztowało 262zł )
Co do wyglądu: oba są mega śliczne np przy takim Archosie Recorderze

Myślałem,że pytasz czy kupowałem na mp3store 
na form siedzie od niedawna, głownie w dziale vtec/vedia (pod nickiem Zoltan)
Co do stanów: zastanawialem się (gdy mialem do wyboru meizue/vedie za ~300zł )
ale za dużo mniej niż 239zl teclasta 2GB bym nie kupił (najtaniej widziałem za 75$ + 50 shipping :] )
Do tego czas: przesyłkę miałem w 1,5 dnia od zamówienia
No i w razie czego gwarancja na 24 miesiące.
Ze stanów to wezmę chyba słuchawki, o ile nie znajdę w Polsce (crossroads mylaorne x3i, xBi) o ile nie kupie jbl 220 albo nawet akg k518dj. Albo czegoś całkiem domowego z dużą impedancją (planuje wzmacniacz słuchawkowy, lampowy - z obliczeń i charakterystyk lampy wynika że mogę mieć kłopot z małymi impedancjami )

na form siedzie od niedawna, głownie w dziale vtec/vedia (pod nickiem Zoltan)
Co do stanów: zastanawialem się (gdy mialem do wyboru meizue/vedie za ~300zł )
ale za dużo mniej niż 239zl teclasta 2GB bym nie kupił (najtaniej widziałem za 75$ + 50 shipping :] )
Do tego czas: przesyłkę miałem w 1,5 dnia od zamówienia

Ze stanów to wezmę chyba słuchawki, o ile nie znajdę w Polsce (crossroads mylaorne x3i, xBi) o ile nie kupie jbl 220 albo nawet akg k518dj. Albo czegoś całkiem domowego z dużą impedancją (planuje wzmacniacz słuchawkowy, lampowy - z obliczeń i charakterystyk lampy wynika że mogę mieć kłopot z małymi impedancjami )
Nic nie mów. Mam niskoimpedancyjne słuchawki (40Ohm) ATH-A900 i chyba bede musiał sie w składanie tranzystora bawić zamiast lampy. No ale jak na scalakach złoże to pewnie bedzie ok. No ale i tak na razie gówno o tym wiem (oblalem wlasnie dzis układy elektroniczne :P )
A co do słuchów to przenosne mi epki poszły wiec jak teraz kumpel nie namiesza to ze stanów SF 5 pro idą
Zostanie kasa to zrobie moda i kable od UM2 podłącze bo podobno dzwiek wyostrza.
A co do słuchów to przenosne mi epki poszły wiec jak teraz kumpel nie namiesza to ze stanów SF 5 pro idą

Mi sie kable z tych westone'ów nie podobają
(zresztą jak pierwszy raz je zobaczyłem UM2 to skojarzyły mi się z jakimś zestawem dla niedosłyszących stereo
)
porządniej wyglądają kabelki z jbl 220, ale przecież nie o wygląd tu chodzi:)
W recalbing raczej bym asie nie bawił, nie wiem czy warto, na pewno nie zawsze- ostatnio czytałem jak ktoś zrobił w k518dj i zniknął w nich ten fajny bas :]
No a UE-SF5 to raczej nie ta półka cenowa jak na razie dla mnie
(ale sie spytam: po ile można je mieć se stanów, z przesyłką? )
Mając coś kasy raczej bym myślał w stronę sennek hd595 niż drogich doków
Zawsze możesz zrobić lampowy przedwzmacniacz, a końcówkę na tranzystorach
Choć wydaje mi się, ze sama lampa da radę, tak przynajmniej mam nadzieje
mam kilka sztuk e83cc i e88cc , zapewne zrobię an tej tych pierwszych (BTW: dziwne ze na e88cc robi się wzmacniacze - wg katalogów to lampy w. cz.
)
EDIT:
Epki-> SF5 uważaj żeby Ci serducho nie padło
mailem epki (tzn dalej gdzieś mam) z v39 grają tak podle że w 2 dni kupiłem philipsy she9500, już tutaj jest wielka różnica, ciekawe co by było po bezpośredniej przesiadce na sf5, czy jakieś shure
Co do oblewania: jak ja skończę laborki z elektrotechniki do końca sesji to będzie cud
hehe
(zresztą jak pierwszy raz je zobaczyłem UM2 to skojarzyły mi się z jakimś zestawem dla niedosłyszących stereo

porządniej wyglądają kabelki z jbl 220, ale przecież nie o wygląd tu chodzi:)
W recalbing raczej bym asie nie bawił, nie wiem czy warto, na pewno nie zawsze- ostatnio czytałem jak ktoś zrobił w k518dj i zniknął w nich ten fajny bas :]
No a UE-SF5 to raczej nie ta półka cenowa jak na razie dla mnie

Mając coś kasy raczej bym myślał w stronę sennek hd595 niż drogich doków
Zawsze możesz zrobić lampowy przedwzmacniacz, a końcówkę na tranzystorach

Choć wydaje mi się, ze sama lampa da radę, tak przynajmniej mam nadzieje

mam kilka sztuk e83cc i e88cc , zapewne zrobię an tej tych pierwszych (BTW: dziwne ze na e88cc robi się wzmacniacze - wg katalogów to lampy w. cz.

EDIT:
Epki-> SF5 uważaj żeby Ci serducho nie padło

mailem epki (tzn dalej gdzieś mam) z v39 grają tak podle że w 2 dni kupiłem philipsy she9500, już tutaj jest wielka różnica, ciekawe co by było po bezpośredniej przesiadce na sf5, czy jakieś shure

Co do oblewania: jak ja skończę laborki z elektrotechniki do końca sesji to będzie cud

No własnie mi pada bo moje audiotechniki to mniej wiecej klasa 595/600 senna. I z takiej paki ze m6 je wyciagnie to jak raz na jakis czas je podłaczam to potem bolało na opkach 
A co do elektronicznego gadania to na razie nic nie mów. Dopiero 3 semestr - czyli pierwszy, w którym jakakolwiek wiedza zaczyna byc ładowana w ludzi (no bo podstawowe pierdoły jakie były na 2 pierwszych sem to raczej były by ludzi odsiac). Jeszcze egzamin z mikrofal i sygnałów i modulacji. Ciezko bedzie.
A SF5 Pro można miec za 150$ i nie wiem jeszcze ile przesyłka bo znajomi zamawiali do siebie i albo czekam az wróca albo mi wysla. Z tego co pamietam to meizu mi wyszło 20$ za przesyłke z chin, wiec z us pewnie jest podobnie.

A co do elektronicznego gadania to na razie nic nie mów. Dopiero 3 semestr - czyli pierwszy, w którym jakakolwiek wiedza zaczyna byc ładowana w ludzi (no bo podstawowe pierdoły jakie były na 2 pierwszych sem to raczej były by ludzi odsiac). Jeszcze egzamin z mikrofal i sygnałów i modulacji. Ciezko bedzie.
A SF5 Pro można miec za 150$ i nie wiem jeszcze ile przesyłka bo znajomi zamawiali do siebie i albo czekam az wróca albo mi wysla. Z tego co pamietam to meizu mi wyszło 20$ za przesyłke z chin, wiec z us pewnie jest podobnie.