Stratos El Jefe / serwis

alek_fr
Kontakt:

Stratos El Jefe / serwis

Post autor: alek_fr »

Witam!

Potrzubuje przeserwisowac damper i szukam jakiegos dobrego serwisu w okolicach Bielska/Tychow/Oswiecimia(mniej wiecej te okolice...). Nie mam czasu sam sie tym zajac(praca), a do sezonu coraz blizej i trzeba powoli zaczac przygotowywac sprzet...

Jak sie nic nie znajdzie to sam sie w koncu zxa to zabiore i tu moje nastepne pytanko: jaki olej do niego?

z gory dzieki za odpowiedzi
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

probowales w necie czegos szukac?? Ja ci nie powiem co i jak bo nie mam o tym pojecia ale moze gdzies znajdziesz instrukcje ;) Chyba najlepiej to samemu zrobic. Pzdr

i piekna santa w podpisie ;P
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zagadaj do MaxaDamage z forum, powinien coś pomóc.
karol_slask
Kontakt:

Post autor: karol_slask »

Serwis jak kazdy inny, niczym sie to nie bedzie roznic, wystarczy zmienic olej i tyle. W czym problem? Płacic komus za cos co sie powinno umieć samemu zrobic? Olej taki sam jak do amorów, zaleznie jak lubisz 5-7.5 czy nawet 10w, ilośc taka by nie było wewnątrz powietrza.
puchatek88
Kontakt:

Post autor: puchatek88 »

jak czytma Twoje posty mistrzu karol_slask to wydaje mi sie ze tak naprawde masz tyle wspolnego z rowerami co bokser z baletem. serwisowanie damperow nie jest takie proste, czego przykladem moze byc durny 5th element z ktorym jest pelno zabawy bo nie da sie go rozebrac wten sam sposob co fox`a czy rocco, budowa rozni sie tez damper powietrzny od zwyklego olejowca i sposobem serwisowania, tak samo jest z damperami manitou. Prawda jest tak ze ten damper co posiadasz nie jest wogóle popularny w naszym kraju, i naprawde mało osób będzie Ci potrafilo pomóc, postaraj sie przede wszystkim poszukać na jakichs amerykanskich forach, i zapytaj maxdamage, bo on zazwyczaj potrafi rpzeserwisowac cos unikatowego ze stanów, z drugiej strony mozesz sprobować rozebrac damper na własna ręke i robic czynnosci analogicznie co przy foxie, wystepuje ryzyko oczywiscie uszkodzenia dampera, ale mysle ze nie powinienes byl byc w stanie nic z nim zrobic na tyle zlego by przestal pozniej kompletnie dzialac. wybór nalezy do Ciebie.
Poza tym jesli to pierwsza operacja tego typu z wymiana oleju w damperze w Twoim wykonaniu to zejdzie CI baaaaardzo dlugo na odpowiednim zalaniu dampera by nie byl zapowietrzony.

Mała rada, do damperów zazwyczaj sie leje nieco rzadzszy olej niz do amorów.
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nieliczny kolega z fajnym rowerem ^^

Zagadaj na gg, zrobie Ci to.

( za free )

Miedzy czasie moge ci pozyczyc avy, bo mam akurat ( 190, troche ci sancia siadzie :> )
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Alek a o poprzednim właścicielu Stratosa zapomniałeś?;-) pisałem Ci kiedyś że mam bdb i pewny serwis w Krakowie, prześlij mi go a ja zrobię resztę, pieniądze poślesz przelewem, jak się Santa spisuje??
pozdrawiam
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

MaxDamageDA pisze:Nieliczny kolega z fajnym rowerem ^^
hehe co prawda to prawda, fajnych rowerow coraz mniej...

Zagadaj na gg, zrobie Ci to.
Dzieki wielkie za chec pomocy, gdyby kolega ABG sie nie odezwal napewno bym skorzystal, do JG kawal drogi a krk mam calkiem niedaleko. Ale jeszcze raz dziekuje za dobre checi:)

MaxDamageDA pisze:moge ci pozyczyc avy
hmm moze w sezonie mala zamiana na krotki czas?:> nigdy nie mialem okazji przetestowac avyego

ABG pisze:Alek a o poprzednim właścicielu Stratosa zapomniałeś?
Nie zapomnialem, jednak namiary do Ciebie stracilem... zostal mi tylko nr telefonu ktory najwidoczniej zmieniles, bo nie moglem sie dodzwonic choc usilnie probowalem;)

ABG pisze:jak się Santa spisuje??
razem z el jefem i monsterem (jak wiesz moj wymarzony sprzet) to poezja!:)
Odbierz prywatna wiadomosc.

Pozdrawiam
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

jak chcesz zalewać damper, to mam jedną ale dość inwazyjną metodę ;) mianowicie: zalewałem koledze monsia olejem 5w, a przy okazji swój damper, nalałem do takiego małego wiaderka ten olej i "pod olejem" skręcałem damper, był idealnie zalany
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
ODPOWIEDZ