Jaki damper do KONY COILER 2006
Jaki damper do KONY COILER 2006
Siema , pare dni temu kupiłem KONE COILER 15" z 2006r , zatem mam pytanko może wiecie jaki można tak wsadzic najwiekszy damper, bo ten seryjny fox vanila to syff, pozdrawiam
No wchodzi tam 200mm damper, więc jest pełno możliwości zmiany. Tyle, że tanque chce tam władować coś większego, a to raczej nie jest możliwe.
A generalnie mi chodzi o to, że z "bezzbiorniczkowców" to vanilla jest wg mnie najlepszym damperem
A generalnie mi chodzi o to, że z "bezzbiorniczkowców" to vanilla jest wg mnie najlepszym damperem

Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
Warto wejść w lepszy damper... Wiadomo że niebo, a ziemia klasa damperów, ale przy podobnej konstrukcji kolegi Stinkacz na Rocco znacznie lepiej się bujał niż mój Coilerek..
A ja mam ramę z 2007 roku, i wydaje mi się że jakbym wywalił tójkącik między damperem a ramą to weszłoby może i 222mm nawet, a 215 śmiało.
Pytanie, czy przy większym skoku tłoka wachacz lub koło nie waliłyby w podsiodłową...
A wogóle co sądzicie też o wsadzeniu tam powietrza... Myślałem nad ekonomiczną wersją - Manitou Radium R, ale czy ten tłumik nie rozwaliłby się za szybko i jak byłoby z jego czułością?
P.S. Na CRC jest w świetnej cenie o skoku i długości seryjnego Fox-a..
A ja mam ramę z 2007 roku, i wydaje mi się że jakbym wywalił tójkącik między damperem a ramą to weszłoby może i 222mm nawet, a 215 śmiało.
Pytanie, czy przy większym skoku tłoka wachacz lub koło nie waliłyby w podsiodłową...
A wogóle co sądzicie też o wsadzeniu tam powietrza... Myślałem nad ekonomiczną wersją - Manitou Radium R, ale czy ten tłumik nie rozwaliłby się za szybko i jak byłoby z jego czułością?
P.S. Na CRC jest w świetnej cenie o skoku i długości seryjnego Fox-a..
- Załączniki
-
- DSC_0395kopia.jpg (87.08 KiB) Przejrzano 1128 razy
-
- DSC_0398kopia.jpg (64.13 KiB) Przejrzano 1128 razy
konex sporo osób jest zadowolonych z powietrznych maniciaków(swinger 4 way i evolver). Podobno nie maja tej dziury w srodku skoku co dhxy, a do tego mieszkajac w Warszawie masz serwis w Plusie czyli nawet jak cos sie stanie łatwo bedzie to doprowadzic do porządku. Tyle, ze radiuma to jednak bałbym sie.
-
- Kontakt:
Tak naprawde to ja kupilem ta kone tylko chcialem zeby ten chlopek sie dowiedzial jakie dobre dumpery moge tam wsadzic. Tzn. czy top dumpery sa produkowane w takim rozmiarze jak do coilera (moj pierwszy full). A ten wiochmen oczywiscie mi powiedzial ze nic nie moge tam wsadzic bo to jest nietypowy wymiar i ze zbiorniczek o rame bedzie walil. A on poprostu jest zazdrosny (buahhahahaha) i wszystko musze robic sam
(nie mam stalego dostepu do netu i nie mam czasu czytac i szukac) wiec jak komu by sie nudzilo moze cos podeslac. Jesli bym chcial cos z wiekszym skokiem kupilbym stinkacza a jesli bede kiedys chcial cos wiekszego tam wlozyc to kupie se ten element wachacza od stinkacza i tyle (tylko tym sie roznia). Tonque poprostu ma strasznie tluste dupsko i dobija mu ten dumper jak tylko usiadzie dla mnie jest git jak narazie ale jeszcze nie walilem 5m dropow na plaskie
. A i co to za sprezynka z tego obrazka wyzej?