Jaki damper do KONY COILER 2006

tanque
Kontakt:

Jaki damper do KONY COILER 2006

Post autor: tanque »

Siema , pare dni temu kupiłem KONE COILER 15" z 2006r , zatem mam pytanko może wiecie jaki można tak wsadzic najwiekszy damper, bo ten seryjny fox vanila to syff, pozdrawiam
AdamekZ
Kontakt:

Post autor: AdamekZ »

tanque sam jesteś syf :? vanilla to jeden z lepszych damperów bez zbiorniczka.
A w odpowiedzi na twoje pytanie, to nic większego tam nie wsadzisz, bo seryjnie to jest max. Chyba że sobie wachacz przerobisz........
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
tanque
Kontakt:

Post autor: tanque »

mozesz mi nie ublizać chłopku.. mam prawo do napisania wlasnej opini.
walenty80
Kontakt:

Post autor: walenty80 »

Hmmm a jezidziles juz na tym? sam mam Coiler'a i jakos nie moge narzekac na ten sprzent... moze zdefinijuj bardziej co masz na mysli mowiac syf... bo jak na moje to pracuje calkiem przyzwoicie,tak ze nie wiem czy jest sens go wymieniac. pozdro
Wolnosc zaczyna sie tam gdzie konczy sie strach...
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

tanque z AdamkiemZ lepiej nie zadzieraj :mrgreen: chociaż coiler by sie złamał w 8 miejscach on nadal będzie go bronił :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
AdamekZ
Kontakt:

babolfr aleś się znawco odezwał :roll: pozatym to nie o Coilera się rozchodzi, tylko o Vanille, więc sprawa honorowa :mrgreen:
Plujemy I Spadamy
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ale to mozna jakiegos małego dhxa pewnie znaleść w tym rozmiarze. Ile to jest cali? Adamek bo chyba ty masz to mozesz zlookać. Ba pewnie i by sie tam CCDB znalazł skoro do bottli je juz ładują. Panowie na temat troche ;)
AdamekZ
Kontakt:

No wchodzi tam 200mm damper, więc jest pełno możliwości zmiany. Tyle, że tanque chce tam władować coś większego, a to raczej nie jest możliwe.

A generalnie mi chodzi o to, że z "bezzbiorniczkowców" to vanilla jest wg mnie najlepszym damperem :mrgreen:
Plujemy I Spadamy
Spaced
moderator
Kontakt:

AdamekZ bo nikt juz prawie nie robi bezzbiornikowych ;)

A po co wiekszy ładowac? To performance'u bardzo nie zmieni. Po prostu dobry damper dac i tyle. Zalezy jaki budżet. Jak sie dowiemy to cos wymyslimy.
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

No wlasnie jak malo kasy to polecam vanille rc 200mm i jak dobrze pamietam skok sie troszke zwiekszy bo ma o okolo 7mm wiekszy od vanilli r, no a jak kasy masz wiecej to dhx 5.0 jak najbardziej
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Warto wejść w lepszy damper... Wiadomo że niebo, a ziemia klasa damperów, ale przy podobnej konstrukcji kolegi Stinkacz na Rocco znacznie lepiej się bujał niż mój Coilerek..
A ja mam ramę z 2007 roku, i wydaje mi się że jakbym wywalił tójkącik między damperem a ramą to weszłoby może i 222mm nawet, a 215 śmiało.
Pytanie, czy przy większym skoku tłoka wachacz lub koło nie waliłyby w podsiodłową...
A wogóle co sądzicie też o wsadzeniu tam powietrza... Myślałem nad ekonomiczną wersją - Manitou Radium R, ale czy ten tłumik nie rozwaliłby się za szybko i jak byłoby z jego czułością?
P.S. Na CRC jest w świetnej cenie o skoku i długości seryjnego Fox-a..
Załączniki
DSC_0395kopia.jpg
DSC_0395kopia.jpg (87.08 KiB) Przejrzano 1128 razy
DSC_0398kopia.jpg
DSC_0398kopia.jpg (64.13 KiB) Przejrzano 1128 razy
Spaced
moderator
Kontakt:

konex sporo osób jest zadowolonych z powietrznych maniciaków(swinger 4 way i evolver). Podobno nie maja tej dziury w srodku skoku co dhxy, a do tego mieszkajac w Warszawie masz serwis w Plusie czyli nawet jak cos sie stanie łatwo bedzie to doprowadzic do porządku. Tyle, ze radiuma to jednak bałbym sie.
Pan i Władca
Kontakt:

Post autor: Pan i Władca »

Tak naprawde to ja kupilem ta kone tylko chcialem zeby ten chlopek sie dowiedzial jakie dobre dumpery moge tam wsadzic. Tzn. czy top dumpery sa produkowane w takim rozmiarze jak do coilera (moj pierwszy full). A ten wiochmen oczywiscie mi powiedzial ze nic nie moge tam wsadzic bo to jest nietypowy wymiar i ze zbiorniczek o rame bedzie walil. A on poprostu jest zazdrosny (buahhahahaha) i wszystko musze robic sam :) (nie mam stalego dostepu do netu i nie mam czasu czytac i szukac) wiec jak komu by sie nudzilo moze cos podeslac. Jesli bym chcial cos z wiekszym skokiem kupilbym stinkacza a jesli bede kiedys chcial cos wiekszego tam wlozyc to kupie se ten element wachacza od stinkacza i tyle (tylko tym sie roznia). Tonque poprostu ma strasznie tluste dupsko i dobija mu ten dumper jak tylko usiadzie dla mnie jest git jak narazie ale jeszcze nie walilem 5m dropow na plaskie :). A i co to za sprezynka z tego obrazka wyzej?
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Pan i Władca Sprężynka to była tytanowa Progressive Suspension. Poszła razem z damperem, teraz ja planuje powietrze...
ODPOWIEDZ