Witam was... Otóż mam pewnie dość kretyńskie pytanie ale cóż... Kogoś się zapytać muszę.
Otóż stałem sie szczęśliwym posiadaczem DJ1 06. Cala sprawa polega na tym, ze jest to mój opierzywszy amor ze sztywna osia.
W związku z tym chciałbym sie po prostu zapytać, jak na to sie zakłada kolo:D
Z jednej strony mogę odkręcić śrubę kluczem, ale z drugiej juz kompletnie nie. Co więcej, owa os ani drgnie...
Oświećcie mnie proszę:P
problem ze sztywną osią....
ogólnie jak chcesz koło zdjąć to najlepiej chyba popuścić załużmy na prawej goleni śrubę która ściska oś w tejże goleni, łatwiej powinna się odkręcić śruba z osi po tej stronie, ściskająca golenie i całą piaste, no a póżniej odkręcasz śrube z drugiej goleni i oś wyjmujesz palcami, powinna łatwo wyjść. Nie musisz z osi wykręcać drugiej śruby, bo nie jest to niezbędne do demontażu...jak chcesz koło założyć to najpierw ścickasz oś tymi śrubami na imbusa 6, póżneij skręcasz śruby u dołu goleni- NIE PRZESADZAJĄC Z SIŁĄ, niech zostanie troche wolnego miejsca pomiędzy częściami mocowania
http://dhcyc.pinkbike.com