poziOme haki

mrc4fun
Kontakt:

poziOme haki

Post autor: mrc4fun »

dlaczego wszyscy mowia ze poziome haki sa lepsze do streetu od normalnych?
czy sa one rownie dobre do innych dyscyplin czy sprawdzaja sie tylko w streecie tak dobrze i dlaczego?
asd?
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

bo mozesz ustawic na nich single speeda... bez zadnych dodatkowych rzeczy... w sumie to nie ma roznicy jakie masz haki jesli masz przerzutke ...
przy niedolocie kolo Ci mzoe wypasc ]:->

pozdrawiam
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

ja są poziome haki i nakrętki na piaście a nie zacisk q-r (który nie nadaje sie do singla, ale czasem jest stosowany) to kóko nie ma prawa wypaść. Przy niedoloscie równie dobrze głowka moze odpaśc, tylne haki pęknac itp.

Poziome haki - jak w bmx to singla!
Dejv_d3
Kontakt:

Ernes: Owszem moze odpasc glowka[ale to juz skrajnosc] ... ale ja tu mowie o przypadku kiedy to masz szybkozamykacz .... przy malych niedolotach kolo mi sie przesuwalo....

pozdrawiam
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

w poziomych hakach kolo moze sie przekrzywic, wypasc i w ogole wiecej problemow. Pionowe sa najlepsze:)
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

ja mialem poziome a mam pionowe i w pionowych kolo jest zawsze rowno a tak to kombinujesz
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

heh

trza miec tak zwane napinacze : od pasqda dostalem takowe, mowil mi ze od erenesa takowe dostal (czy jakos tak) - pamietasz takowe? na klucz chyba 12 krecisz i kolo sie z hakow wyciaga i mozna kolo ustawic rowno i wogole lancuch napiac ladnie ;)

mi to nigdy nie sprawialo problemow, trza tylko hampel co chwila regulowac. po wyciagnieciu na hakach
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
erenes
Kontakt:

sprostowanie:

napinacze wciagaja kółko w tył z ramy. Nie trzymaja w ramie. Napinaja łańuch i pozwalajac ustawić kólko / opone w równej odległosci od boków dolnych widełek odciągajac w tył kólko z obu stron.

Łańuch z jednej strony trzyma kólko że nie wyskoczy w tył , bo sie przeciez nei rozciagnie.

a Ze kólko na niedolotach sie luzuje to wina, że zacisk ma za słabą siłe i nie trzyma a nie że poziome haki. Poziome haki były są i będą tylko trzeba umieć je stosować. To zabawka z bmx i tam nei ma zacisków. Mozna miec, ale wtedy nie mozna miec pretensji do poziomych haków- tylko do samego zacisku. Poziome haki sa pod nakrętki. Mi na osi na 10mm i na 14mm nigdy kólko nei przesunęło si ena boki ani tym bardziej nie wypdało w tył przy lądowaniu. Piasta ma być zamocowana w rowerze na poziomych hakach a nie trzyamć sie na byle szpilce od piast mtb xc od pionowych haków.

Równie dobrze moge powiedziec że jak sie podskoczy na rowerze z pionowymi hakami i w powietrzu, kiedy ramka nie dociska piasty to ktoś dupą za siodełkiem zahaczy i walnie o opone od góry to z takiej zwykłej ramki z pionowymi hakami kółko wypadnie w dół bo zacisk nie trzyma albo za słabo bo pionowe haki. proste?
erenes
Kontakt:

łatwo dissować coś czego sie nie lubi, bo komus nie podpasowało, bo nie wiedział jak ustawic albo nei spóbował wystarczajaća ilosć razy. Trudniej zrozumieć jak coś działa i wykorzystać to z sensem :) a nie że poziome haki głupie i trudno ustawic i że koło lata itp. pierdoły.

do singla są wyje****** w kosmos.
Dejv_d3
Kontakt:

czy ja mowie ze poziome haki sa do dupy ??

sam mam i jak dla mnie sa okej... i nie ma z nimi problemu...
[na pocztku byly]

pozdrawiam
erenes
Kontakt:

Dejv_d3: to nie było do Ciebie.

ogólnie tak, bo sporo razy słyszalem :" ch*** są poziome bo kólko sie trudno wyjmuje, kólko sie przesuwa, ustawić trudno hamulec, kupę trudno robić przez poziome i tylko w pionie dopuszczone, poziome życie normalnie niszczą itp..."

moj nowy podpis:

WORLD BEST DROPOUTS: HORIZONTAL DROPUTS !!!
erenes
Kontakt:

ale wiadomo: kazdy ma swój gust i potrzeby. jak sie ma przerzutkę, ośke 10mm i nie reguluje długości tylniego trójkąta/nie używa przesuwania koła w tył-przód w poziomych do zmiany geomtrii

to po co poziome?
ringle
Kontakt:

Post autor: ringle »

a na pionowych hakach w ns'ie suburbanie
mozna zrobic singlaa??
pzdr
sprzedam dragstara+stery+zacisk+sztyca+suport+mostek tioga
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ehhh jak pisalem potrzebnego posta to juz nie kumalem za bardzo o co chodzi. erenes wyjasnil mniej wiecej jak to biega.

na pionowych jest ten problem ze nie napniesz lancucha bez napinacza.

w poziomych niby kolo sie rusza. ale mi sie to nie zdarzylo jeszcze, po zastosowaniu tyh "sciagaczy"

trzymaja sruby i lancuch i jak narazie jest ok. a nawet jesli, to sie poluzuje, nastawi i przykreci jeszcze raz. a single jest prawdziwy single :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ