Suport Dartmoor Hard-Bar

Braseq
Kontakt:

Suport Dartmoor Hard-Bar

Post autor: Braseq »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , mam pytanie a mianowicie czy suport Darmoor Hard-Bar nadaje sie rzeczywiscie do DH bo z tego co widzialem w dziale "sprzetownia" to opinie sa podzielone. Chcialbym kupic ten suport ale nie jestem pewien czy to dobra dezycja. Jezeli nie to jaki byscie zaproponowali.
Z góry dzieki... :]
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

mam go juz rok. nadal zyje przy mojej wadze. prawie 80 kg. :/ jak dla mnie jest ok. :) jezdze w dh/fr
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Na żywotnośc suportu ma wpływ naprawde wiele czynników, od rodzaju ramy ht/full, poprzez wage i styl jazdy użytkownika i czy ten ktoś umie dbać o sprzęt. Ja od siebie polecam Truvativa Team Dh, śmigany od poczatku w ht, już w trzeciej ramie z kolei. Poprzednia pękła. Raz na kilka miesięcy wyczyszcze po od piasku i brudu zaczyna skrzypieć ale luzów jeszcze nie ma. A mam go ponad 1,5 roku. Więc gorąco polecam.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Ja na nim jeżdżę i powiem że wytrzymuje nawet nawet. Czy do DH - myśle, że jakiegoś lajtowego, bo do ostrego zapewne kupiłbyś coś lepszego. Jak dla mnie na razie może być, zostawie go dotąd, dokąd będę miał zwykłą korbę na ISIS, bez zintegrowanej osi. Pzdr.
Braseq
Kontakt:

Dzieki :P ja waże 60kg rame mam pitbull korbe dartmoor react no i jezdze ogolnie we wyszytkim ale brdziej chcem sie nastawic na dh. jestem w miare poczatkujacym tzn skacze juz ze sporych hopek :P
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Braseq ważysz mniejwięcej tyle co ja, kiedyś też jeździłęm na sztywniaku i suport daje rade. Martwiłbym się raczej o korbe - ja już moją wygiąłem, ale jeśli chodzi o suport - daje rade ;]
Braseq
Kontakt:

A co ta korba słaba jest ? :D slyszalem ze dobra :P
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

Mam ten suport jest dosc fajny jezdze dirt/street i wytrzymuje waze 80 kg niewiem jak tam bedzie w dh ale słyszalem ze wytrzymuje
Braseq
Kontakt:

Ale tak wogole to ja nie bede sam zakładał tego suportu bo nie mam klucza i nie umiem xD tzn nigdy nie robilem tego...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Klucz kosztuje 15-20zł i warto go kupić bo w serwisie zapłacisz pewno podobną kwote za samo wkręcenie a tak będziesz mial klucz i będziesz mógł sam wkręcać itp s suort raz na jakiś czas naezy czyścic bo sie dostaje piach woda itp.
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

7 miesięcy sprawował się dobrze w ramie dartmoora. Wczoraj zauważyłem lekkie luzy na korbie myślałem że jest po prostu nie dokrecona. Ale gdy zacząłem grzebać wykręciłem suport to zauważyłem luzy na lewym łożysku. Nie wiem co tam się dzieje. Spróbuje reklamować :)
Śmigam głownie FR dropy hopy raz DH w górach :)
ODPOWIEDZ