PINNACLE STUDIO - problemy

groochas
moderator
Kontakt:

PINNACLE STUDIO - problemy

Post autor: groochas »

Pytanie kieruje do ludzi ktory montuja/montowali filmy za pomoca tego programu.

Czy tez wam sie wiesza przy koncowym tworzeniu filmu na przejsciach miedzy scenami ??

Mialem 2 wersje 7.0 i 9.0 - obie kisiły. To cos z moim kompem czy poprostu Pinnacle tak ma ?
MaciekM
Lokalizacja: Polska stolica :/ muzyki tanecznej (disco polo) => Radom
Kontakt:

Post autor: MaciekM »

ja Ci powiem tak.. mialem pinnacle 9.0, co prawda za duzo sie tym nie bawilem, ale jak cos probowalem robic, to mi sie nigdy nic nie wieszalo.. moze jakies patche sa ?
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

ja mam orginalne 9.0 nie wiem jak ty kupowałem całego packa
z kartą pinacla

więc czasami się bawie w montaż filmików i nic się nie wiesza
mam 2 procesorowego kompa z 2 prockami Amd athlon xp barton mobile 2.5 Ghz@3.2
Max dzięki za sugestie :D

Karta to Radeon 9850 256 mb

i raczej nic mi się nie wiesza czasmi jak renderuje albo coś bardziej skomplikowanego albo jakieś operacje 3d to wolniej chodzi ale tak to spox
A tam
dj.malpen
Kontakt:

Post autor: dj.malpen »

Więc ja mam oryginalną wersję tego programu i nigdy mi się nie wiesza , ale słyszałem od kumpla , że jego ojciec ma piracką wersję i mu się ciągle zacina (2,4 GhZ !!) Więc opłaca się kupić oryginalną wersję Pinnacle Studio 9 :)
Pzdr
---=== FeeL ThE RidE ===---
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

j amam 8 i sie nic nei wiesza ale mam problem jak mam kawalek co ma rozdzielczosc 640 na 480 to czy moge ja zmniejszyc do np 320 240 zeby nei obcielo obrazu?
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
groochas
moderator
Kontakt:

a moze znajdzie sie jakis dobry człowiek i mi przegra działającą wersje ??
;)

wiem ze to forum a nie instytucja charytatywna, ale moze...
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Materiał masz DV ? czy juz skompresowany wczesniej do jakiegos avi'ka ? bo czasem moze sie haczyc przy materaile nie DV ... pamietam ze w wersji pinnacle 8.1 mialem jakies takie dziwne jazdy .. dlatego dalem spokoj z tym programem i robie tylko w adobie premiere 6.5 .. porzadny program .. z duzym wyborem kompresji itp itd... po prostu - bardzo dobry program do robienia filmow a nie jakies półśrodki.

Pozdro
groochas
moderator
Kontakt:

material mam skompresowany w divx. Cos mi sie zdaje ze sie przerzuce na premiera...
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

No wlasnie - nie musi to wcale byc akurat to ze material masz w divx - ale fakt faktem - jak posiadasz material Digital video - to praca nad tym jest o wiele latwiejsza - pierwsza zasadnicza rzecz - nie musisz renderowac calej pracy zeby zobaczyc podglad.. z materialem DV - premiere pracuje na bierzaco - i podglad mozesz od razu robic po wrzuceniu efektow , przejsc , ciec , itp itd... a przy divx juz nie - no a druga sprawa to taka ze dluzej wszystko trwa przy divx - ja polecam premiere - z pinnacle dalem juz dawno spokoj.

Pozdro
ODPOWIEDZ