PINNACLE STUDIO - problemy
-
- moderator
- Kontakt:
PINNACLE STUDIO - problemy
Pytanie kieruje do ludzi ktory montuja/montowali filmy za pomoca tego programu.
Czy tez wam sie wiesza przy koncowym tworzeniu filmu na przejsciach miedzy scenami ??
Mialem 2 wersje 7.0 i 9.0 - obie kisiły. To cos z moim kompem czy poprostu Pinnacle tak ma ?
Czy tez wam sie wiesza przy koncowym tworzeniu filmu na przejsciach miedzy scenami ??
Mialem 2 wersje 7.0 i 9.0 - obie kisiły. To cos z moim kompem czy poprostu Pinnacle tak ma ?
ja mam orginalne 9.0 nie wiem jak ty kupowałem całego packa
z kartą pinacla
więc czasami się bawie w montaż filmików i nic się nie wiesza
mam 2 procesorowego kompa z 2 prockami Amd athlon xp barton mobile 2.5 Ghz@3.2
Max dzięki za sugestie :D
Karta to Radeon 9850 256 mb
i raczej nic mi się nie wiesza czasmi jak renderuje albo coś bardziej skomplikowanego albo jakieś operacje 3d to wolniej chodzi ale tak to spox
z kartą pinacla
więc czasami się bawie w montaż filmików i nic się nie wiesza
mam 2 procesorowego kompa z 2 prockami Amd athlon xp barton mobile 2.5 Ghz@3.2
Max dzięki za sugestie :D
Karta to Radeon 9850 256 mb
i raczej nic mi się nie wiesza czasmi jak renderuje albo coś bardziej skomplikowanego albo jakieś operacje 3d to wolniej chodzi ale tak to spox
A tam
Materiał masz DV ? czy juz skompresowany wczesniej do jakiegos avi'ka ? bo czasem moze sie haczyc przy materaile nie DV ... pamietam ze w wersji pinnacle 8.1 mialem jakies takie dziwne jazdy .. dlatego dalem spokoj z tym programem i robie tylko w adobie premiere 6.5 .. porzadny program .. z duzym wyborem kompresji itp itd... po prostu - bardzo dobry program do robienia filmow a nie jakies półśrodki.
Pozdro
Pozdro
No wlasnie - nie musi to wcale byc akurat to ze material masz w divx - ale fakt faktem - jak posiadasz material Digital video - to praca nad tym jest o wiele latwiejsza - pierwsza zasadnicza rzecz - nie musisz renderowac calej pracy zeby zobaczyc podglad.. z materialem DV - premiere pracuje na bierzaco - i podglad mozesz od razu robic po wrzuceniu efektow , przejsc , ciec , itp itd... a przy divx juz nie - no a druga sprawa to taka ze dluzej wszystko trwa przy divx - ja polecam premiere - z pinnacle dalem juz dawno spokoj.
Pozdro
Pozdro