W zwiazku z tym iz od nowosci moje 888vf nie mialo wymienianego oleju postanowilem to zmienic przed nowym sezonem i przeserwisowac bydlaka:)
HM..zatem,jaki olej mu wlac ? oryginalny-drogi;] .. zastanawialem sie nad motorexem 7.5 w .... tak wstepnie:) poniewaz innych kandydatow brak,oprocz oryginalnego ;]...zatem ?... co wziasc za niewielka kase ?....
no wlasnie kwestia,czy 5 W czy 7.5w ?!oryginalnie marcoki sa zalewane chyba 7.5 w ?..
Wiesz,zeby w tym dziadostwie byly jakies regulacje oprocz tej wewnetrznej to moze i na 5 w bym sie skusil ...ale,nie wiem czy nie bedzie za rzadki...juz teraz amorek jest mieki jak kaczuszka:) wiec jak go zaleje 5 w to moze byc nie ten teges...
1 litr oleju marcoka kosztuje 100 zeta.. ja do swojego duro kupilem po 50 ml czyli wyszlo 10 zeta.. wcale nie jest tak drogo tyle ze to do swojego wiele wiecej wlejesz.. ale praca amora potem byla swietna i sam bylem zaskoczony..
Da__FreaK ja miałem motorexa 7,5 i był ok ale nie mogę stwierdzićczy jest super bo tylko jego używałem i nie miałem styczności z finishlinem czy tam belrey`em, tak czy owak jęsli masz 888vf i 200mm to na lage wchodzi po 225ml a jak masz za miękki to możesz dolać troche wiecej jakieś 10ml na lage
gwarek
Akurat mam wersje 170mm,ale to rocznik 2005 wiec nie bedzie problemu zmienic na 200 mm i dolac ciut wiecej oleju:) tak ze reasumujac- bedzie motorex:)
KaczorAC1 waze 62kg. Ale spoko przy wiekszej wadze też można. 5W nie widze sensu w amorach z SSV bo "tłumik" inny i przy jego konstrukcji może być za miekko. 5w to nie tylko inna twardość ale również praca amora. Inna szybkość przepływania przez tłumik etc.
Da__FreaK no nie zdecydowanie odpada. Jak 1 rzecz dziala dobrze to nie znaczy, ze druga dziala do dupy. W jakim ty świecie zyjesz?