Witam. mam problem poniewaz od pewnoego czasu moj travis single 07r przestał wybierać małe dziurki , pracuje punktowo, myśle ze to jest z powodu uszkodzenia tłumika albo ze iślizgi napuchły... moze miał ktoś taki juz problem, albo wie gdzie mozna dostać ten tłumik tpc+ . Mam jednego kolesia co ma tłumiki od shermana tpc ale niewiem czy by to weszło do mojego amorka.
bikerman ja mysle, ze wszystkie amory tak maja, ze trzeba je czasem przeserwisować Sam przeciez wiesz jaki syf sie wylewa jak masz amora bez skarpety. Nawet po niedługim czasie jazdy.
jestem jego drugim własicielem i wiem ze o manitou trzeba dbać... a najprawdopodobniej pierwszy własciciel kompletnie o niego niedbał. spaced niedawno wymieniałem olej i dałem nowy smar lecz nic to niedało wiec jedno z dwóch: albo tłumik albo ślizgi napuchły ale daje 90% ze tłumik. Bardzo chetnie bym posłał do serwisu ale zapłace fortune( no chyba ze bedzie taniej w tym serwisie w wawie)
szok231 drozej niz wymiana tłumika? Sry za sugestie ale juz paru ludzi narzekało, ze im muli, a nie zmieniali oleju przez rok czy dwa. Mógły ci pójsc oringi jakies. Tłumika nie podejmowałbym sie rozbierac ale moze pogadaj z tech support manitou. Moze sa mniej uparci niz ci z marza i cos ci podpowiedza.
A z cenami nie wiem jak jest, wiem ze znaja sie na rzeczy.
http://www.rowery.com.pl/ < strona plusa. Przedzwon do nich i wypytaj sie co moga zrobic. Co do samych tech pytań to sugeruje do centrali swiatoej tech supportu pisac bo tam najwieksze szanse masz.
mam całą buteleczke brunoxa ale nic niedaje a wrecz jeszcze bardziej sie zaciera ( i to niewiem jakim cudem ale jeszcze gorzej jest ;P ) rozbierałem tłumik i nic niebyło podejrzanego, mozna było "uginać" tłumik jednym paluszkiem wiec naprawde niemam pojecie co jest nietak
Spaced no tak oczywście tylko z własnej autopsji wiem że mój 66 czy 88 czuje sie zaniedbywany, bo w ogóle nie zwracam uwagi. No chyba że sporadycznie raz na sezon. Z manitem jest nieco inaczej .
ps. a co do wigwamu to brak słów. Dzwonisz do nich pół dnia i nagle odzywa się laseczka i nie wiesz czy sie dodzwoniłes do wigwamu czy do gorącej lini...:D
bikerman ja tam nigdy potrzeby do nich dzwonić nie miałem. Stary 3 way air sie nie psuje, a wideł jedyny od nich jaki mam do SX D z lat 90tych jeszcze bodajże wiec prosty jak budowa cepa.