Amortyzator Marzocchi 888 R 2004 200mm - Jaki olej?

herdins
Kontakt:

Amortyzator Marzocchi 888 R 2004 200mm - Jaki olej?

Post autor: herdins »

mam problem mianowicie taki ze nie wiem co do niego wlać. I najlepiej jak by był to jakis zaminnik ktory znajde w kazdym miescie np na stacji albo cos takiego.
bo nie mam juz za bardzo kasy na oryginalny marcoka ;/
Z tego co widziałem to ludzie pisali ze mozna wlac oleje do silników samochodowych:arrow: . nie znam sie na tym wiec pytam czy jest taka możliwość?
Dowiedziałem sie tez ze podobno dobry jest jakis olej Lotos do diesla 7,5w
ale szukajac po stacjach bezynowych nigdzie tego nie znalazłem mieli co prawda te Lotosy i do diesli ale o gestosci 5W, 10W i 15W :roll:
mam amortyzator Marzocchi 888 R z roku 2004 i ma 200mm skoku. Rozkreciłem go i wylalem ten stary olej. i jak sprawdzilem to było go mniej wiecej po 220 ml do każdego golenia. a wiec co bedzie najlepsze i nie drogie no i zeby chodził ładnie. Wlałem raz Jakis Lotosa 10W ale amortyzator byj jakis taki strasznie twardy.
Z gory dzięki za odpowiedz.

GG: 4048999
Fon 792929698
DunCon Cock & 888R
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

7.5W i pracje jak na oleju marza. Motorex i powinno byc niezle chociaz polecałbym ci Finishline ale jest troche drozszy od motorexa (od marzowego chyba i tak tanszy).
Jak chcesz szybsza prace - to daj 5w. Tak w rc2x jezdze i jest spoko (wole tak od 7.5 w ale wiekszosc ludzi woli 7.5 )
herdins
Kontakt:

ale mzoe byc w takim razie ten do silnikow?
DunCon Cock & 888R
Spaced
moderator
Kontakt:

herdins no ale nie zaden lotos czy inny orlen bo te nastacjowe to szajs jakich mało. W sklepie samochodowym motorexa/motula (zaleznie od potfela ;) ) masz wlasnie i to jest taki olej. Zreszta z netu to mozesz zamówic jak i finishline.
A to musi byc na stacji kupione?

A jak sie nie scigasz to bym pewniej szedł w 7.5W bo 5W nie ma takiego przyjemnego feedbacku(w sumie zadnym prosem nie jestem, ale mam po prostu odchył na pkt race performance wiec mna sie nie sugeruj ;) )
herdins
Kontakt:

aha czyli jesli pojade np do jakiegos warsztatu gdzie miaja takie oleje samochodewe to powinni go miec? no bo na allego patrze to sa po 40-45 zl + przesylka to bedzie jakies najmniej 50 zl.
DunCon Cock & 888R
herdins
Kontakt:

bo na stacji bym bral za punkty a nie za kase xD tak jak np na BP albo orlenie to bym mial za darmo ;p no ale tam nic takiego nie maja wiec jutro przejade sie po miescie w poszukiwaniu sklepów :D :D :D Spaced dziki za rade :wink:
DunCon Cock & 888R
herdins
Kontakt:

a jeszcze mam taki problem : nie wiem czy mozna o tym tu pisac ale nie moglem znalesc nic podobnego. rozkrecila mi sie regulacja w lewym goleniu :roll: kreci sie bez konca i nic sie nei zmienia :| rozkrecilem to i pod tym zlotym dekielkiem (pokretłem) jest takie małe cos czego to sie trzyma i to ma tekie male zabki i one sie chyba starly :cry: no i czy da sie cos takiego dokupic? :?: :?: :?:
DunCon Cock & 888R
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

herdins olej silnikowy do amortyzatorów ...
Kujawski sobie lepiej kup

50zł z wysyłką, tyle kosztuje dobry olej do amortyzatorów (a litro starczy Ci i tak na 2 zmiany), silnikowy, słonecznikowy, rzepakowy, sojowy, olejek do opalania itd. to się NIE NADAJE.
Nie wiem kto twierdzi że jest inaczej.

Na stacji benzynowej raczej nie mają olejów do amortyzatorów. Jak już to w pierwszym lepszym sklepie z częściami motocyklowymi.

Do tego posty się edytuje, a nie pisze kolejny.
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

dokladnie jw, w zadnym wypadku olej silmikowy!!!

sklep rowerowy/morocyklowy/net
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Ja wczoraj byłem kupić olej do amorka i najlepszy (moim zdaniem) jest shell. Ponoć zdecydowanie czuć różnicę między nim, a np. motulem czy motorexem. Kupiłem gęstość 7,5W i jest spoko. Cena w motoryzacyjnym (porządnym) 45zł za litr.
gg: 4709451
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

re5pect ponoć
Wątpię aby to było coś poza efektem placebo
Kiedyś motorex robił olej marzocchi i wszystko było ok.
Jak dla mnie motorex jest bardzo dobry jakościowo
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

hahahah to gdzie pytałeś może o ten olej jeszcze powiedz, że poradzili żebyś wlał jakiś silnikowy....jak sama nazwa mówi do SILNIKÓW a AMORTYZATORÓW to dwa różne oleje. no i teraz jak już wiesz co lać, to kup jakiś motul, motorex czy tkaie tanie, niebieskie świństwo jak ja i jezdzij sobie szczęśliwie. Standardowo jest 7,5 w, ale spokojnie możesz 5. Cd regulacji to jak nie jest ona przykręcana na małego imbusa jakoś, to możliwe że się te ząbki wyjechały jeśli w gnieżdzie pokrętła też jest faktura tkaich ząbków, albo jej pozostałości...a tak ogólnie to nie wiem jak to wygląda bo nie rozbierałem :>
http://dhcyc.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

re5pect ty stosowales w ogóle motula, ze tak mówisz? Bo akurat jednym słowem wymieniłes go obok motorexa jakbys nie do konca wiedzial, ze to innej klasy sa produkty.

SeraaX jest róznica miedzy dobrze, a ok.
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

Spaced To ktory olej jest najlepszy do marzoccha?
ODPOWIEDZ