giant mph 3 - problem
giant mph 3 - problem
Witam wszystkich kupiłem od goscia na allegro giant mph 3 miał być w 100 % sprawny. Załorzyłem ,wyregulowałem,a hampel hamuje jak zapowietrzony wiec zabrałem się za odpowietrzanie przy zalewaniu go dotem górą wężykiem przy zbiorniczku z nadmiarem plynu zaczeły wychodzić czarne małe syfy pecherzyków powietrza brak.zakreciłem zbiorniczek,a hampel hamuje tak samo.Po nastepnych próbach odpowietrzania nic się nie zmieniło.w końcu rozebrałem jego na części i okazało się ,że te małe czarne syfy to uszczelka więc kupiłem zestaw uszczelek i wymieniłem wszystkie na wszelki wypadek hamulec w środku został idealnie wyczyszczony teflon na tłoczku w klamce i na tłoczkach w zacisku w idealnym stanie.Zkręciłem wszystko odpowietrzyłem przez rurkę nie wylatywały już czarne syfy,a on hamuje dalej jak hamował .odkreciłem klocki (klocki to clarks) i tarczę i przemyłem bęzyną ekstrakcyjną 0 zmian na lepsze,a najbardziej śmieszne z tego wszystkiego jest to,że jak poleję klocki wodą to rozpędzony bajk staje w miejscu.TO CO JA MAM BUTELKĘ MINERALKI WOZIĆ W PLECAKU!?.Pomocy z góry dzięki
Naprawione.Spaced pisze:1978 powiedz nam lepiej co to za hamulce, a nie podajesz nam nazwe roweru, której nie kminię.
Mialem do czynienia z tymi hamulcami przez chwile i nie zauwazylem w nich tego problemu, owszem, klamka byla nieco miekka (wydaje mi sie ze czytalem ze we wszystkich tak jest...), ale hamowal ok... Byc moze jest zalany zlym rodzajem plynu...?
spróbuj wypalić klocki nad palnikiem (ja tak robiłem, smród straszny:) ), albo w piekarniku. Potem przetrzyj je papierem ściernym i zobacz czy pomoże. Być może miałeś klocki zalane a benzyna tutaj nie da rady.
Wsumie możesz też kupić specjalny preparat do czyszczenia klocków
W motocyklowym powinni mieć coś takiego.
Wsumie możesz też kupić specjalny preparat do czyszczenia klocków

http://mawet.pinkbike.com/album/2010/