giant mph 3 - problem

1978
Kontakt:

giant mph 3 - problem

Post autor: 1978 »

Witam wszystkich kupiłem od goscia na allegro giant mph 3 miał być w 100 % sprawny. Załorzyłem ,wyregulowałem,a hampel hamuje jak zapowietrzony wiec zabrałem się za odpowietrzanie przy zalewaniu go dotem górą wężykiem przy zbiorniczku z nadmiarem plynu zaczeły wychodzić czarne małe syfy pecherzyków powietrza brak.zakreciłem zbiorniczek,a hampel hamuje tak samo.Po nastepnych próbach odpowietrzania nic się nie zmieniło.w końcu rozebrałem jego na części i okazało się ,że te małe czarne syfy to uszczelka więc kupiłem zestaw uszczelek i wymieniłem wszystkie na wszelki wypadek hamulec w środku został idealnie wyczyszczony teflon na tłoczku w klamce i na tłoczkach w zacisku w idealnym stanie.Zkręciłem wszystko odpowietrzyłem przez rurkę nie wylatywały już czarne syfy,a on hamuje dalej jak hamował .odkreciłem klocki (klocki to clarks) i tarczę i przemyłem bęzyną ekstrakcyjną 0 zmian na lepsze,a najbardziej śmieszne z tego wszystkiego jest to,że jak poleję klocki wodą to rozpędzony bajk staje w miejscu.TO CO JA MAM BUTELKĘ MINERALKI WOZIĆ W PLECAKU!?.Pomocy z góry dzięki
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

1978 powiedz nam lepiej co to za hamulce, a nie podajesz nam nazwe roweru, której nikt nie kmini. Swoja droga sugerowałbym napisac do kolesia co za wała ci wykrecił.
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

z tego co sie orientuję to właśnie ten hamulec jest produkcji giant'a jakis oem, i to hamulec sie nazywa giant mph 3, a nie rower
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

dokladnie, nazwa hamulca to giant mph i tyle, mialem kiedys z nimi stycznosc ale dzialaly calkiem dobrze...
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:1978 powiedz nam lepiej co to za hamulce, a nie podajesz nam nazwe roweru, której nie kminię.
Naprawione.

Mialem do czynienia z tymi hamulcami przez chwile i nie zauwazylem w nich tego problemu, owszem, klamka byla nieco miekka (wydaje mi sie ze czytalem ze we wszystkich tak jest...), ale hamowal ok... Byc moze jest zalany zlym rodzajem plynu...?
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

spróbuj wypalić klocki nad palnikiem (ja tak robiłem, smród straszny:) ), albo w piekarniku. Potem przetrzyj je papierem ściernym i zobacz czy pomoże. Być może miałeś klocki zalane a benzyna tutaj nie da rady.
Wsumie możesz też kupić specjalny preparat do czyszczenia klocków :D W motocyklowym powinni mieć coś takiego.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
ODPOWIEDZ