double wide czy dx32 (help)

kamix
Kontakt:

double wide czy dx32 (help)

Post autor: kamix »

musze zmienic tylnia obrecz i tu sie zaczyna moj problem bo niewiem ktora obrecz wybrac double wide czy dx32 jesli mozecie to pomozcie bo juz kompletnie niewiem co zrobic mam na obrecz max 200pln

pozdrawiam
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

kamix po jakiego grzyba 2-gio temat? :/
kamix
Kontakt:

bo tamten byl z double track a tu chce zeby mi ludzie porownali double wide z dxem
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

to trzeba bylo zakladac nowy? nie mozna bylo dopisac w tamtym?
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

dw to wielki kawał plasteliny, dx powinna dać sobie radę lepiej (stosunek masy do wytrzymałosci.)

A od siebie proponuję Ci mavica, bardzo dobre, w miarę lekkie i mocne.
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

kamix Coś mało ludzi pisze w tym temacie... Załóż jeszcze 4 albo5 to efekty będą lepsze 8)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
kamix
Kontakt:

heh
Michał_Point
Kontakt:

Post autor: Michał_Point »

kamix no no - Twoj ostatni post naprawde duuużo wniosl ;]
co do tematu - o DW slyszalem tylko ze to jak juz ktos powiedzial "kawal plasteliny" natomiast co do DX'a moge sie wypowiedziec.
Obrecz wg mnie jak najbardziej spoko, lecz jezeli masz zamiar uzywac v-brake'ow to sobie ją odpuść bo bardzo łatwo ja w ten sposob zakatowac (udalo mi sie raz) natomiast jezeli uzywasz tarczowek to dobierasz dobre szprychy i masz kolo ktore naprawde ciezko zajechac.
o przebijanie dętek tez raczej bym sie nie martwil - nie zdazylo mi sie ... hmmm... odkad je mam ;]
pozdro
www.pinkbike.com/photo/2479386/

www.pinkbike.com/photo/3595701/
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Jak czytam teksty typu Double Wide to plastelina to żal mi się Was robi drogie dzieci... Mieliście kiedys do czynienia z tą obręczą? Jestem pewien że nie! Piszecie teksty typu "słyszałem, mówią że...". Gów...no prawda! Double Wide to prawdopodobnie najmocniejsza obręcz na rynku, a napewno najmocniejsza w przedziale cenowym mieszczącym się do granicy 200zł. Złamał ktoś z Was Double Wide'a? Nie! Ja złamałem po latach użytkowania. Z powodu braku kasy kupiłem po nim Dartmooora VooDoo i wytrzymał 2 dni (poszedł na spojeniu)!! Znów mam Double Wide'a, mimo że mam rower do racingowego dh i zależy mi na jego wadze. Realna waga dw to ok. 1070g. Mimo to naprawdę warto. Jeżeli jeździsz ostro i zawsze chcesz mieć pewność że obręcz Ci wytrzyma to kup dw, a jak jesteś lanserem/pozerem jak wielu z forum to kup dx'a bo kupowanie dw dla szpanu to kwestia żałosna. Polecam do hardcore'owego fr i dla pewności w dh.
gg: 4709451
Michał_Point
Kontakt:

re5pect Gosciu my sie chyba nie zrozumielismy - bo jezeli do mnie mowisz - to najpierw czytaj ze zrozumieniem. Napisalem ze slyszalem a nie ze uwazam iz DW to gowno ktore sie lamie, peka i krzywi... wiec nie mam argumentow popierajacych wadliwosc tych obreczy - napisalem za to co uwazam o DX'ach gdyz sam na nich jezdze, a jezeli kazdy posiadacz tej obreczy Alexrimsa to dla Ciebie lanser/pozer to gratuluje poglądu.

re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Michał_Point pisze:a jezeli kazdy posiadacz tej obreczy Alexrimsa to dla Ciebie lanser/pozer to gratuluje poglądu.
Teraz ty mnie źle zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że gdy koleś chce kupić "ładną obręcz do lansu" to niech nie kupuje dw, a skoro wacha sie pomiędzy dw a dx'em to niech kupi dx (do lansu). Tyle że może nie jest lanserem i naprawdę potrzebuje mocnej obręczy... Do katowania zdecydowanie lepszy jest dw. Po za tym dx jest przez niektórych uważany za bliźniaka dartmoora blizzarda, którego opinie nie są zbyt dobre...
gg: 4709451
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

Dokladnie jak kolega wyzej napisal:
re5pect pisze:Do katowania zdecydowanie lepszy jest dw.
Jezdze na DW kilka latek i to naprawde bardzo dobre obrecze. Npawno sa zdecydowanie lepsze od dxa.
Polecam

PS. Co do tego giecia jak plastelina... osobiscie wole zeby obrecz zaliczyla chamskiego wgniota niz pekla w pol...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Michał_Point
Kontakt:

Jak widac kazdy chwali to co ma no ale w sumie to co mialem napisac w temacie to juz napisalem - na DX'a zlego slowa nie powiem i polecam.
DW pozostawiam do oceny osobom ktore je uzytkuja lub mialy z nimi stycznosc.
Peace i Pozdro :)

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Panowie, a nie lepiej nauczyc sie jezdzic? Bo DW to poza jakims naprawde powalonym FR (dropy po 7+m czy dropy na płaskie, wszystko co mniej uwazam za niepotrzebna wage) jest po prostu zbedne jak sie umie w miare technicznie jechac, a nie jedzie sie jak worek kartofli na biku. Sam mialem 729 i przez 3 lata dopiero w ostatim sezonie duzego wgniota złapałem. Pekniec zero. I to były moje pierwsze lata wiec jezdzilem dosc głupawo. Troche nie rozumiem potrzeby mocniejszej obręczy. Macie zamiar nia kuć żelazo?
Kalashnikov
Kontakt:

Post autor: Kalashnikov »

Ja polecam DX-32. Ciekawa obręcz i ogólnie nie mam do niej zastrzeżeń.
http://kwiczol.pinkbike.com/
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

DW ma jeszcze jednda duza przewage nad DXem, posiada kapitalnego antysnake'a (5mm).

Ale jak juz kolega wyzej napisal, jak nie bedziesz jezdzil w mocniejszym fr to chyba nie ma sensu kupowac takiej obreczy, zalezy tez do jakiego rowera to ma byc.
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
kamix
Kontakt:

hmm dzieki wszyskim za wypowiedzi tak wiec zastanawiam sie dalej niewiem czemu sklaniam sie jednak bardziej do dx'a moze ta waga w dw mnie odpycha ja jezdze w dircie czasem stricie i to sa moje poczatki (rok jazdy/skakania) tak wiec czasem lapie jakiegos tam niedolota czy mocno przywwale obrecza o kraweznik tak wiec moje pytanie co polecacie dla mnie dw czy dx i na jakiej piascie???? (plis pomozcie ) :!: :?: :?: :?: :mrgreen: :| :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

dx do takiej jazdy lepiej. A piasta do jakiej ceny?
kamix
Kontakt:

piasta gdzie niewiem 160pln :mrgreen: max
ODPOWIEDZ