double wide czy dx32 (help)
double wide czy dx32 (help)
musze zmienic tylnia obrecz i tu sie zaczyna moj problem bo niewiem ktora obrecz wybrac double wide czy dx32 jesli mozecie to pomozcie bo juz kompletnie niewiem co zrobic mam na obrecz max 200pln
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Kontakt:
kamix no no - Twoj ostatni post naprawde duuużo wniosl ;]
co do tematu - o DW slyszalem tylko ze to jak juz ktos powiedzial "kawal plasteliny" natomiast co do DX'a moge sie wypowiedziec.
Obrecz wg mnie jak najbardziej spoko, lecz jezeli masz zamiar uzywac v-brake'ow to sobie ją odpuść bo bardzo łatwo ja w ten sposob zakatowac (udalo mi sie raz) natomiast jezeli uzywasz tarczowek to dobierasz dobre szprychy i masz kolo ktore naprawde ciezko zajechac.
o przebijanie dętek tez raczej bym sie nie martwil - nie zdazylo mi sie ... hmmm... odkad je mam ;]
pozdro
co do tematu - o DW slyszalem tylko ze to jak juz ktos powiedzial "kawal plasteliny" natomiast co do DX'a moge sie wypowiedziec.
Obrecz wg mnie jak najbardziej spoko, lecz jezeli masz zamiar uzywac v-brake'ow to sobie ją odpuść bo bardzo łatwo ja w ten sposob zakatowac (udalo mi sie raz) natomiast jezeli uzywasz tarczowek to dobierasz dobre szprychy i masz kolo ktore naprawde ciezko zajechac.
o przebijanie dętek tez raczej bym sie nie martwil - nie zdazylo mi sie ... hmmm... odkad je mam ;]
pozdro
www.pinkbike.com/photo/2479386/
www.pinkbike.com/photo/3595701/
Jak czytam teksty typu Double Wide to plastelina to żal mi się Was robi drogie dzieci... Mieliście kiedys do czynienia z tą obręczą? Jestem pewien że nie! Piszecie teksty typu "słyszałem, mówią że...". Gów...no prawda! Double Wide to prawdopodobnie najmocniejsza obręcz na rynku, a napewno najmocniejsza w przedziale cenowym mieszczącym się do granicy 200zł. Złamał ktoś z Was Double Wide'a? Nie! Ja złamałem po latach użytkowania. Z powodu braku kasy kupiłem po nim Dartmooora VooDoo i wytrzymał 2 dni (poszedł na spojeniu)!! Znów mam Double Wide'a, mimo że mam rower do racingowego dh i zależy mi na jego wadze. Realna waga dw to ok. 1070g. Mimo to naprawdę warto. Jeżeli jeździsz ostro i zawsze chcesz mieć pewność że obręcz Ci wytrzyma to kup dw, a jak jesteś lanserem/pozerem jak wielu z forum to kup dx'a bo kupowanie dw dla szpanu to kwestia żałosna. Polecam do hardcore'owego fr i dla pewności w dh.
gg: 4709451
-
- Kontakt:
re5pect Gosciu my sie chyba nie zrozumielismy - bo jezeli do mnie mowisz - to najpierw czytaj ze zrozumieniem. Napisalem ze slyszalem a nie ze uwazam iz DW to gowno ktore sie lamie, peka i krzywi... wiec nie mam argumentow popierajacych wadliwosc tych obreczy - napisalem za to co uwazam o DX'ach gdyz sam na nich jezdze, a jezeli kazdy posiadacz tej obreczy Alexrimsa to dla Ciebie lanser/pozer to gratuluje poglądu.
www.pinkbike.com/photo/2479386/
Teraz ty mnie źle zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że gdy koleś chce kupić "ładną obręcz do lansu" to niech nie kupuje dw, a skoro wacha sie pomiędzy dw a dx'em to niech kupi dx (do lansu). Tyle że może nie jest lanserem i naprawdę potrzebuje mocnej obręczy... Do katowania zdecydowanie lepszy jest dw. Po za tym dx jest przez niektórych uważany za bliźniaka dartmoora blizzarda, którego opinie nie są zbyt dobre...Michał_Point pisze:a jezeli kazdy posiadacz tej obreczy Alexrimsa to dla Ciebie lanser/pozer to gratuluje poglądu.
gg: 4709451
Dokladnie jak kolega wyzej napisal:
Polecam
PS. Co do tego giecia jak plastelina... osobiscie wole zeby obrecz zaliczyla chamskiego wgniota niz pekla w pol...
Jezdze na DW kilka latek i to naprawde bardzo dobre obrecze. Npawno sa zdecydowanie lepsze od dxa.re5pect pisze:Do katowania zdecydowanie lepszy jest dw.
Polecam
PS. Co do tego giecia jak plastelina... osobiscie wole zeby obrecz zaliczyla chamskiego wgniota niz pekla w pol...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
-
- Kontakt:
Panowie, a nie lepiej nauczyc sie jezdzic? Bo DW to poza jakims naprawde powalonym FR (dropy po 7+m czy dropy na płaskie, wszystko co mniej uwazam za niepotrzebna wage) jest po prostu zbedne jak sie umie w miare technicznie jechac, a nie jedzie sie jak worek kartofli na biku. Sam mialem 729 i przez 3 lata dopiero w ostatim sezonie duzego wgniota złapałem. Pekniec zero. I to były moje pierwsze lata wiec jezdzilem dosc głupawo. Troche nie rozumiem potrzeby mocniejszej obręczy. Macie zamiar nia kuć żelazo?
-
- Kontakt:
hmm dzieki wszyskim za wypowiedzi tak wiec zastanawiam sie dalej niewiem czemu sklaniam sie jednak bardziej do dx'a moze ta waga w dw mnie odpycha ja jezdze w dircie czasem stricie i to sa moje poczatki (rok jazdy/skakania) tak wiec czasem lapie jakiegos tam niedolota czy mocno przywwale obrecza o kraweznik tak wiec moje pytanie co polecacie dla mnie dw czy dx i na jakiej piascie???? (plis pomozcie )