Czasami tak wychodzi ze sie laduje na boku czy byle jak i sie okazuje ze nie ma zeba albo dwóch Mial ktos takie przezycia? Ile kosztuje wstawienie zęba, 2, 3?
Dlugo trzeba czekac?
hmm czy tobie sie az tak nudzi?? A co do zebow to to zalezy od szczeny. Moze to byc stosunkowo tanio albo mozesz dac za 1 zeba tyle co za wysokiej klasy rower do dh.
ja wybitych nie miałem ale połamane były 2 ;/ i za nadlanie u znajomej dentystki ok 160-170 zl(za jednoego) ...a z tego co wiem wstawienie nowego to koszt ok 1000 zl ;/ wiec lepiej uwazac :P
wez stary lepiej se jeszcze kup ochraniacz na jaja, na szyje, na palce u nog bo sie polamiesz. taki sport, albo sie naucz jezdzic albo nie jezdzij. fullface, zbroja, ochraniacze na nogi i rekawice wystarczaja, po co kombinowac.
HAha u nas 2 pacjentów dostało za friko amory do jednego kolesia i wiecie co..... hehe obaj jeżdżą teraz bez 2 przednich zębów gadałem z jednym z nich ma doklejane (nie wiem 1 czy 2) i płacił coś ok 170pln ale jabłka nawet tym nie może ugryźć
Więc do umiejętności i takich tam trzeba doliczyć dobry sprzęt ;] a tymbardziej nie brać badziewia od byle kogo za friko ;] hehe
w sumie to zależy czy zęby są wybite czy połamane, wiem że można je poprostu wsadzić na miejsce i się przyjmą ale nie pamiętam w jakiej sytuacji, trzeba się zagłębić w książkach, od PO czy coś.
jeden implant kosztuje 3 tys zł warunek implanta : musisz miec powyzej 18 lat bo do 18 lat rosnie ci szczeka a moze byc tak ze szczenka moze ci rosnac do 20 roku zycia to juz musisz z stomatologiem konsultowac.
hehe w lodzi jest najwiekszy instytut stomatologii w polsce wiem bo mialem 1 wytrzaskana i robil mi najlepszy prof. dr. PYPEĆ jesli chcesz wiecej info to pisz hehe :P