napinacz

silverbart
Kontakt:

napinacz

Post autor: silverbart »

siemka
Mam problem, ponieważ potrzebuję założyc napinacz ale raczej sie nie zmieści przy 3 zębatkach. Więc prośba jest taka czy ma ktoś może patent na to jak by zrobić taki napinacz albo wie czy jest taki w sprzedaży
..::B@rT3K::..
marajan
Kontakt:

Post autor: marajan »

silverbart poczytaj sobie to może Ci coś pomoże ;]
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=46529
silverbart
Kontakt:

Post autor: silverbart »

dzięki :) ale chodziło mi jednak o napinacz na 3 ale jak czytałem to tylko są max na 2 :( :( :( :( :( :(
ps. ja jestem początkującym riderem :oops:
..::B@rT3K::..
szymv
Kontakt:

Post autor: szymv »

Są (a może już były) takie napinacze montowane do tylnych widełek, które może nie zapobiegają spadaniu łańcucha (ale jak masz 3 tarcze, to pewnie masz też przerzutkę, czyli ze spadaniem nie jest tak źle) , ale napewno powodują, ze ten się mniej rzuca na wybojach. Możesz się rozglądnąć za czyms takim, ale z doświadczenia wiem, że takie coś nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem (czyt. szybko się rozwala).
Jeśli chodzi o napinacze mocowane do mufy suportowej/rury podsiodłowej, to o ile mi wiadomo, takowe robi sie tylko na 2 lub mniej tarcz z przodu.
Może warto spróbować odkręcić jedną zębatke, albo odkręcić wszystko i w miejsce środkowej wstawić tą największą tarczę?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

A na co ci 3 blaty?
szymv
Kontakt:

Post autor: szymv »

MLYNoBIKER, nie odzywaj sie jak nie masz nic do powiedzenia.
ODPOWIEDZ