NADGARSTEK !!

pIOTRAS_OSW
Kontakt:

NADGARSTEK !!

Post autor: pIOTRAS_OSW »

iTAM DZIS wyje** przez kierownice na sk8 bo robiłęm tak itrick na boxie i za bardzo miałem tylne koło w powietrzu i przy full szybkosci przeleciałem ratowałem sie rekami no i ..
wyladaowałem na rece i prawe kolano wiec nadgarstkiem nie moge ruszac boli bardziej niz po wypadku zaraz co to moze byc stłuczenie ? bo złamanie razej nie czy pekniecie bo ruszac w miare moge w gora dol ale nie az tak ehh co poradzicie zeby szybcie jsie wyleczyło ps. ledwo zaciskam klamke od hebla
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Grzecznie czekać. Warto wcierać maść Algesal ( lub podobnego typu, zapytaj w aptece )
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
siwiutki
Kontakt:

Post autor: siwiutki »

porzadnie to wylecz zanim wsiadziesz na rower. Takie zaleczone a nie wyleczone sie odnawia i boli w dwujnasob. :/ pozdro i zycze szybkiego powrotu na 2 kola
~Run for your life!~
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

do lekarza
http://dhcyc.pinkbike.com
qunick
Kontakt:

Post autor: qunick »

czym predzej do lekarza, niech lepiej wsadzi ci w szyne i chodzic z tym 2 tyg nie jezdzac, niz zalatwic sobie dlon na amen...
mag44
Kontakt:

Post autor: mag44 »

popieram zdanie dhcyc i qunick do lekarza!!! i usadzic sie troche na dupie zeby sie dobrze zagoiło
http://www.pinkbike.com/buysell/968159/
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

zalecam oklad z mlodej niewiesciej piersi :D

cisnij do lekarza zrobia rentgen i sie okaze
moze z fartem tylko wybiles jak tak mialem
adrian99
Kontakt:

Post autor: adrian99 »

ja mialem podobne obiawy, gora dol ruszalem ale jak skrecalem reka to sttrasznie bolal nadgarstek, najpeirw smarowalem mascia, potem "kwasna woda" czy jakos tak (w aptece kupujesz) ale pojechlem na 2 dzien do szpitala, okazalo sie ze top naszczescie nie zlamanie ale mocne stlucznie. lekarz wlozyl mi reke w szyne ktora mialem nosic cos ponad tydz ale zdjalem po 3 dniach i bylo:) jedz na przeswietlenie upewnisz sie co jest. pozdr
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

po 1 dzieki za natychmiastowa reakcje a po poczekam jeszcze z dzien i zobacze jak bedzie mam nadzieje ze to tez ostre stłuczenie a nie złamanie a reke smaruje mascia ALTACET na stluczenia itp
CHciałem zaznaczyc ze nadgarstek nie jest opuchniety i wsadzilem sobie prowizoryczne usztywnienie z desewczki drewnianej wsystko ladnie owiniete bandazem
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

chłopie nie zrób błędu takiego jakiego ja zrobiłem

rok temu miałem glebę w Myślenicach - wladowalem na rece,
reka trcohe spuchła, dosc bolała. Myślałem tak ja i inni, ze to mocne stłuczenie, a ze bylem samochodem nie chciałem sie bawic w szpital(nigdy nie miałem nic złamanego), dojechalem jakos do domu, dopiero po 2 tyg. poszedłem do lekarza (moja głupota) lekarz tez nie zaświecił bystrością, gdyż nie zrobil mi przeswietlenia bo stwierdzil, ze nadgarstek nie jest zlamany tylko stluczony i skrecony bo nie byl opuchnięty-szyna na 1,5 tyg Po paru miseiacach wróciłem i zażądałem prześwietlenia i co sie okazalo ?! ZŁAMANA KOSC Łudeczkowata, normalnie to powinienem przynajmniej 2 miesiące w specjalnym gipsie chodzic, nie miałem prawie nic... teraz mnie czeka wizyta w specjalistycznym szpitalu gdzie bede mial tomografie(ahh te kolejki) bo kosc z naruty nie jest dobrze ukrwiona, wiec nie zrasta sie tak fajnie i co najgorsze możliwe ze sie zrobil staw żekomy ktory leczony jest operacyjnie –to wszystko po roku czasu od wypadku.

Mam nadzieje, ze u Ciebie jest wszystko ok ale sprawdzic warto bo nadgarstek to zdradliwy system kostny :P
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

ehhh mam nadzieje ze u mnie tak niejest .."("("("("(
ODPOWIEDZ