2 Półkowy widelec DH 2.4kg!
2 Półkowy widelec DH 2.4kg!
http://www.whitebrotherscycling.com/for ... _race.html
Boxxer WC może sie schować. Ciekaw jestem czy pracuje jak inne white i czy wytrzymały ale waga miażdzy.
Boxxer WC może sie schować. Ciekaw jestem czy pracuje jak inne white i czy wytrzymały ale waga miażdzy.
E tam bezsenność. Po prostu tryb mam inny. Za 8 godz wstaje.
Tu recka > http://www.pinkbike.com/news/whitebros- ... -2007.html
Tu recka > http://www.pinkbike.com/news/whitebros- ... -2007.html
Moim zdaniem epoka widelcy pokroju starego boxxera juz minela. Lagi 32mm, maksymalne odchudzenie na pewno da efekt "boxxy" czyli słaba sztywność w połączeniu z niską trwałością. Niektórzy powiedza ze to racingowy sprzet, lecz czy boxxer takim nie byl... a od przyszlego roku ma lagi 35mm i juz nie jest taki lekki. Po prostu rynek sie zmienia, ale moda na lekkosc trwa wiec co po niektorzy sie do niej dostosowuja, tylko czy ma to jakis glebszy sens?
http://www.endura.pl
Dla ludzi pokroju naszego, głębszego sensu niema, zapłacić za sprzęt który nigdy nie bedzie sprawował swojej funkcji niema sensu, pakować kase w sprzęt bo to chore, nieraz widziałem jak łamagi w szczyrku czy muyslonach na sprzęcie za x kasy nie radzili sobie wogule. kiedys pamietam jak po powaznym wypadku wzeilem w myslona kolesia na orang.. 223 z fox 40
.... na na sztywbym z boxxem z '04 i poco mu byla ta mega szywnosc i niska racingowa waga ? niewiem może sztywnośc boxxa w niskich predkosciach sie ujawnia bo jakos nigdy nie zwróciłem na to uwagi :P
Amorek w temacie widac ze na chama odchudzony i drogi pewno będzie

Amorek w temacie widac ze na chama odchudzony i drogi pewno będzie
Zastanawia mnie fakt że lagi są takie same jak w boxxach.....obawiam się sztywności ?
masa fajna tylko co dalej...
sztywność boczna jest istotna a odczujesz to jak wsiadasz na naprawdę sztywny wideł i jedziesz po tej samej trasie
co na wiotkim. Okazuje się że zdecydowanie łatwiej jest utrzymać linię jazdy i pewniej się czujesz 
masa fajna tylko co dalej...
sztywność boczna jest istotna a odczujesz to jak wsiadasz na naprawdę sztywny wideł i jedziesz po tej samej trasie

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
Dodam coś od siebie White Brothers to znana firma na rynku w zakresie podwozi do avionetek i lekkich samolotów cargo, robia także elementy avioniki, Wobec czego techologie pracy z wysokostopowymi metalami na bazie alu, magnezu i tytanu mają opanowane na maxa. Co więcej sami wszystko projektują i wykonują, więc wiedza i technologia w tych samych rękach.
Z tego co pamiętam, jak pokazali wiele lat temu pierwsze widelce ze sprężyną powietrzną to cała reszta producentów jeszcze boksowała się z metalową. Jest wiele innych inowacji ich pomysłu ale najważniejsze, że robiąc to w swoich technologiach zawsze będa to dobre stopy - obrabiane CNC - bo to ich domena.
Z tego co pamiętam, jak pokazali wiele lat temu pierwsze widelce ze sprężyną powietrzną to cała reszta producentów jeszcze boksowała się z metalową. Jest wiele innych inowacji ich pomysłu ale najważniejsze, że robiąc to w swoich technologiach zawsze będa to dobre stopy - obrabiane CNC - bo to ich domena.
i będzie że wszystkie pękają
mi sie nie podoba osobiście...ale to z mojej obsesji na punkcie manitou :P waga...hmmm....dla moich umiejętności wystarczy jak wideł ma od 3 do 3,3kg i jest dobrze:) już lepiej wyglądają BOS-y...ale zobaczy sie jaka praca będzie:)

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Wszystko na sprzedaż
Spaced jak faktycznie będzie sztywny to będzie super do składania lekkich rowerów.....tu 200gr tam 20gr i tam jeszcze trochę i się okazuje że rowerek ( mocny ) masą podobny do średniego sztywniaka
mała masa większa władza :0)

mała masa większa władza :0)
Pewnie to jest wideł do waskich zastosowań i nie dla ciezkich ludzi to jasne ale zawsze fajnie mieć opcje lekkiego bika. Mysle, ze 14-15latkowie z bogatymi starymi to idealna grupa docelowa :P
Noldorek co do Bosa to przekonany jestem, ze praca bedzie cudowna. Poziom technologi jakim dysponuje ta firma to naprawde jest kolosalna różnica wzgledem konkurencji. No i też go wole od white ale ciekawy news, ze tak lekko można.
Noldorek co do Bosa to przekonany jestem, ze praca bedzie cudowna. Poziom technologi jakim dysponuje ta firma to naprawde jest kolosalna różnica wzgledem konkurencji. No i też go wole od white ale ciekawy news, ze tak lekko można.
-
- Kontakt:
podoba mi sie sposób oceniania amorków na tym forum:
32 mm lagi i niska waga= mala sztywnosc i wytrzymałosc
hehe widze ze tu sa sami mega wyjadacze ktorzy musza miec golonki 38 albo 40 mm bo jak leca na pelnej pycie w zakretach to im sztywnosci brakuje, błagam.... mam 32mm boxxera i moim zdaniem nie ma wiekszej roznicy w sztywnosci miedzy 38mm lagami w 2008 888 a 32 w moim boxxerze
jakos 3-4 lata temu wiekszosc ludzi jezdzila na 30 mm (stare boxxy i marzochy) i jakos nie bylo wielkich narzekań na brak sztywnośc
a i dobrze spaced mowi ! czytajcie recenzje a nie tylko przegladajcie zdjecia
32 mm lagi i niska waga= mala sztywnosc i wytrzymałosc
hehe widze ze tu sa sami mega wyjadacze ktorzy musza miec golonki 38 albo 40 mm bo jak leca na pelnej pycie w zakretach to im sztywnosci brakuje, błagam.... mam 32mm boxxera i moim zdaniem nie ma wiekszej roznicy w sztywnosci miedzy 38mm lagami w 2008 888 a 32 w moim boxxerze
jakos 3-4 lata temu wiekszosc ludzi jezdzila na 30 mm (stare boxxy i marzochy) i jakos nie bylo wielkich narzekań na brak sztywnośc
a i dobrze spaced mowi ! czytajcie recenzje a nie tylko przegladajcie zdjecia
Korean_Boy kiedyś ludzie śmigali DH na amorach o skoku 80mm....czemu dziś nie śmigają na takich ?
Kiedyś ludzie mieli mniejszy dostęp i stosowali co mieli a dziś jest tak wiele części że możesz sobie wybrać co chcesz
to że nie odczuwasz różnicy nie świadczy że jej nie ma
ja jak zmieniłem amortyzację to poczułem gdzie się zaczyna sztywność a gdzie jej nie było. Co do średnic to nie trzeba kończyć politechniki aby wiedzieć że średnica to i sztywność,chyba że zwiększamy grubość ścianki a zarazem i masę....aby uzyskać sztywne lagi i o małej masie trzeba zwiększać przekroje...albo kombinować odpowiednio
wiele lat temu Shimano zrobiło wędkę - bat- bez przelotek, wyczynową dla zawodników na zamówienie,długą na 20m i o masie 980gr...tak tak dokładnie takie dane,kosztowała w tamtym czasie jakieś 6 tysi funtów i pokonała wszystkie konkurencyjne produkty bo chłopaki poszli o krok dalej....zrobili karbonowe rury o przekroju heksagonalnym gdy inni stosowali owalne . Jako ciekawostkę powiem że wędka ta po zmontowaniu nie miała krzywizny pod własnym ciężarem. Od rękojeści do szczytówki była idealnie prosta. Jak ktoś łowi to zrozumie.
Kiedyś ludzie mieli mniejszy dostęp i stosowali co mieli a dziś jest tak wiele części że możesz sobie wybrać co chcesz

to że nie odczuwasz różnicy nie świadczy że jej nie ma

wiele lat temu Shimano zrobiło wędkę - bat- bez przelotek, wyczynową dla zawodników na zamówienie,długą na 20m i o masie 980gr...tak tak dokładnie takie dane,kosztowała w tamtym czasie jakieś 6 tysi funtów i pokonała wszystkie konkurencyjne produkty bo chłopaki poszli o krok dalej....zrobili karbonowe rury o przekroju heksagonalnym gdy inni stosowali owalne . Jako ciekawostkę powiem że wędka ta po zmontowaniu nie miała krzywizny pod własnym ciężarem. Od rękojeści do szczytówki była idealnie prosta. Jak ktoś łowi to zrozumie.
-
- Kontakt:
mi nie chodzi o to ze róznicy w sztywności nie ma, bardziej zwracam uwage na to ze 90+ % forumowiczów nie bedzie w stanie wyczuc różnicy w sztywności pomiedzy przytaczanymi 888 a boxxerem a beda pisac swoje (bede sie upierał ze oba amory sa sztywne- moze tylko w kilku momentach zabraklo sztywnosci boxxerowi- przezucilem sie na niego po 6 latach przyjazni z marcokiem-z1,shiva,888 i przez chwile monster, nie jestem zawodnikiem ale w zyciu troche wideł pod kiera miałem i mam porównanie).
Argument o sztywnosci stał sie ostatnio bardzo modny, kazdy lubi narzekac na jej brak (podobnie jest w fotografii gdzie ostatnio kazdy "ekspert" zarzuca 90 % modeli aparatów ze szumia przy wyzszych iso).
wlasnie dlatego ze swiat idzie do przodu- wiecej skoku, lepsze materiały i tchnologia co wlasnie moze owocowac wieksza sztywnoscia przy tej samej srednicy goleni,
Argument o sztywnosci stał sie ostatnio bardzo modny, kazdy lubi narzekac na jej brak (podobnie jest w fotografii gdzie ostatnio kazdy "ekspert" zarzuca 90 % modeli aparatów ze szumia przy wyzszych iso).
Schodek pisze:iedyś ludzie śmigali DH na amorach o skoku 80mm....czemu dziś nie śmigają na takich ?
wlasnie dlatego ze swiat idzie do przodu- wiecej skoku, lepsze materiały i tchnologia co wlasnie moze owocowac wieksza sztywnoscia przy tej samej srednicy goleni,
Korean_Boy raczej nie bedzie UMIAŁA wyczuć róznicy. Bo pewnie beda czuć, ze coś sie dzieje inaczej niz np. w Foxie 40. Sam Mam dość niesztywny widelec w lekkim widełku i w sumie widze nawet jak potrafi pracować (bo katuje go okropnie próbujac odtworzyć poczucie DH na trasach xc w płaskiej warszawie :P ) i gdybym nie zobaczył to bym sie nie zastanawiał jaka jest ta róznica w braku sztywnosci. Teraz to wyczuwam ale jak sie jezdzi to sie poza skrajnymi sytuacjami o tym nie mysli.
-
- Kontakt:
sam ostatnio oglądałem, niezle się prezentuje
ale niestety z takim amorem ciezko w polsce z serwisem, bo z tego co pisze w serwisówkach WB dość często trzeba wymieniać tuleje ślizgowe, a sa one w zestawie z zimmeringami których również w polsce nie mozna dostać bo golenie nie mają 32 tylko 31,75 - wiem, bo sam walcze z moim DH3 i czekam już prawie miesiąc na paczke ze stanów :/

dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
a ja tez mam pewnie spostrzezenie (nie wiem do konca czy tak sie pisze s...) Wiem ze spaced jet inteligetna, znajaca sie za rzeczy osoba, ale czy do cholery zawsze po jego poscie ktos musi go powtarzac po 5 razy (nie wszyscy...)
A wracajac do tematu, ja po tym jak pekla mi v10 nie zwracam juz tak uwagi na wage, bal bym sie jazdy na takim widelcu. Chyba ze jest sie zawodnikiem, bogatym zawodnikiem. Chcial bym kiedys sie przejechac na nim. Jak wygram w totka to kupie ten widelec, jakas lekka rame i zloze najlzejsza zjazdowke... xD Pzdr
A wracajac do tematu, ja po tym jak pekla mi v10 nie zwracam juz tak uwagi na wage, bal bym sie jazdy na takim widelcu. Chyba ze jest sie zawodnikiem, bogatym zawodnikiem. Chcial bym kiedys sie przejechac na nim. Jak wygram w totka to kupie ten widelec, jakas lekka rame i zloze najlzejsza zjazdowke... xD Pzdr