witam szukalem na forum ale nieznalazlem to zakladam mam pytanie czy to dobry pomsl?? bo pocos robiom te aluminiowe nie :P?? prosze o odpowiec czy jest sens zakladania i robienia czegos takiego wogule z gory thx i pzdr
piter17gp a haki łamiesz? Bo z reguły to sie je po prostu urywa wiec nie widze sensu stali. Inna sprawa, ze ktoś kiedys sugerował, ze to niezbyt zdrowe moze byc dla ramy ale pamieć moze mnie mylić.
jest sens - jak pierdolniesz to wygnie sie a nie zlamie , minus ? jak pierdolniesz to moze tez przerzutka sie uwalic - hak alu ma chronic przerzutke poprostu
piter17gp możesz sobie gwinty rozwalić i bedzie trzeba ponownie nagwintować rame.
A dyslektykiem sie tu nie wymawiaj bo kazdy dyslektyk (z papierami!), którego znam pracuje nad sobą bo mu głupio o ortograficznie sa duzo lepsi od ciebie(a niektórzy i ode mnie). Zreszta robiles pelen test i masz papier czy jestes dys bo ci nie idzie z ort? Zreszta firefox błedy sam sprawdza.
Stalowe odradzam. Kolega kupił na Allegro ramę z dorabianym stalowym hakiem i przy każdej glebie (dopiero zaczyna, więc słaba technika itd) odpadało mu koło. Aluminiowe haki by się powyginały/pourywały, a on by tam jakoś się na rowerze utrzymał a tak to jeb na ziemię
mialem kiedys stalowy i to szczęście że nigdzie nie uderzyłem, więc sie sprawdzał, teraz będę zamawiał jakieś haki alu więc jak masz jakąś egzotyczną rame daj znać (tylko od razu mówię płatne z góry bo nie mam z czego założyć) pzdr cena haka to ok 22 $