mam pytanie na jaka karte i konto w jakim banku (nie majac 18lat[17]) można
załozyc Paypal'a. Mam jakies mlodziezone konto w BGŻ ale to musi byc karta debetowa a ja takowej nie posiadam.
prosze o odpowiedz, bo wiem ze kilka osob ma to konto.
ew. gdzie najlepiej mając 18lat (jesli 17 nie mozna)
nie mozesz zalozyc konta w paypalu nie majac 18lat. ja musialem czekac tydzien zeby otworzyc konto. Bez 18stu lat nie przypisza Ci konta osobistego do konta w pay palu. Z inteligo mozesz kozystac z paypala ale nie masz 18stki wiec sorry :/ ew. poprost kogos kto ma konto zeby Ci przelew zrobil
mrutbdg pisze:nie mozesz zalozyc konta w paypalu nie majac 18lat. ja musialem czekac tydzien zeby otworzyc konto. Bez 18stu lat nie przypisza Ci konta osobistego do konta w pay palu. Z inteligo mozesz kozystac z paypala ale nie masz 18stki wiec sorry :/ ew. poprost kogos kto ma konto zeby Ci przelew zrobil
Dziwne, ale ja mając 16 lat założyłem konta w PayPalu bez żadnych problemów. Co innego mówi ich regulamin a co innego jest w praktyce. Od dwóch miesięcy z powodzeniem korzystam z PayPala przy zakupach za granicą
Oczywiście mam świadomość, że w razie jakichkolwiek problemów nic nie zdziałam, więc korzystam z PP tylko w pewnych i sprawdzonych przeze mnie/znajomych sklepach.
na swoje konto bankowe? cos nie moge uwierzyc bo ja nie moglem dopoki 18stki nie skonczylem podpiac konta w inteligo pod paypala... chyba ze kozystasz z konta w banku rodzicow to inna sprawa
mrutbdg pisze:na swoje konto bankowe? cos nie moge uwierzyc bo ja nie moglem dopoki 18stki nie skonczylem podpiac konta w inteligo pod paypala... chyba ze kozystasz z konta w banku rodzicow to inna sprawa
mBank - IzzyKonto dostępne od 13 roku życia. Jedyne co wymagają to zgoda rodziców.
przyjedzie kurier z umową która Ty i Twoi rodzice będziecie musieli podpisać, potzrebne tez chyba będzie ksero dowodu osobistego któregoś z rodzica.
A tak nawiasem to mi przysłali pocztą polską zwykłym listem ;p
IzzyKonto to normalne konto bankowe które możesz mieć nawet w wieku 60 lat
Dzwoni kurier, umawia się na konkretną godzinę, daje tam jakieś umowy do podpisania, potem sobie idzie i za jakieś 2 tygodnie masz w pełni aktywne konto.
kurde no a moi starzy maja zwykle konto platnicze w mBanku i nie moge miec PayPala;/ a to IzzyKonto to jest karta tzw. wypukła? ze mozna na 100% założyć PayPala? bo tylko po to mi ta karta potrzebna...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XXX pisze:kurde no a moi starzy maja zwykle konto platnicze w mBanku i nie moge miec PayPala;/ a to IzzyKonto to jest karta tzw. wypukła? ze mozna na 100% założyć PayPala? bo tylko po to mi ta karta potrzebna...
Dostajesz kartę debetową (płaską), ale wiem że można gdzieś tam ustawić jakieś limity i wtedy można z niej normalnie korzystać w PayPalu. Ja dokupiłem sobie eKartę do zakupów elektronicznych (25zł/rok) i jest dobrze