aktualnie posiadam korbe truvativ hussefelt hotwizer ma ona 2 blaty, moja przednia przeżutka to shimano alivio a tylna również 8-mio rzędowa,i mam taki denerwujący problem bo spada mi łańcuch.Założyłem już nawet jakiś napinacz,który właśnie obsługuje te 2 nieszczęsne blaty ale i tak gówno to pomaga co robić? Proszę o pomoc
A 8 rzędów z tyłu nie będzie w niczym przeskadzało, i jeszcze te wypusty do mocowania mniejszej zębatki przy korbie? i gdzie mogę najkorzystniej sprzedać ten stary napinacz shaman racing ?
Zobacz czy łańcuch masz dobrze napięty, moze ptzydałoby sie skrócić o kilka ogniw. Zdejmij ten mniejszy blat, Kup rockring i normalny napinacz na jeden blat. Wsystko złóż go kupy i wyreguluj przerzutke. I nie ma siły żeby coś nie grało.
bambers kup poprostu dolna czesc napinacza z rolka montowana pod miske suportu a u góry bedziesz mial przezutke tylko dobrze ja wyreguluj...
no i kup specjalny napinacz który ma ruchoma na boki rolke....
ale sadze ze jak jeździsz tylko w jakims endeuro czy cos to wystarczy sama przezutka dobrze wyregulowana....bo przeciez jak jedziesz i pedałujesz to z dołu ci łancuch nie spadnie :P
a napinacz mozesz sprzedac np. na allegro...albo na gieldzie ale na BikeAction bo gielda DH-ZONE raczej kiepska jest...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645