ile zebow powinna miec tarcza z przodu gdy z tylu mam kasete 8:D bo zastanawiam sie nad 32 lub 42. ta mniejsza wydaje mi sie lepsza, poniewaz liczy sie moc na starcie i po dohamowaniu ale poslucham waszych opinii:D
co mi po tym że masz kasete 8 jak nie wiem ile zębów i przy 32 z przodu to łańcuch sie skończy przy 40km/h wiec prędkość mało dh i co ci po starcie jak startujesz raz a kręcisz wiele razy- ogólnie napisałeś to wszystko bez sensu
Do dh chyba naturalnie żę większa bo uzyskasz większe, cięźsze przełożenia. Przy 32 i na tyle 11 to wątpie czy do tych 40km/h sie rozpędzisz. Sam mam 32/13 i przy 25km/h na prostej to już sie totalny młynek zaczyna.
Co za problem sprzedać? Z tych dwóch to bym włozył 42 bo 32 to sie na śmierć zapedałujesz. Chodź jak w 4x śmigałem to miałem 36 i kasete 11-32 i było good nawet szybkich trasach.
przelozenie dobierasz do wlasnych mozliwosci i potrzeb - jesli napierdalasz na 32 i kasecie 11-32 i to za malo wsadz 42 , jesli to za duzo - sprzedaje oba w pizde i kup 36-38 ewentualnie zmien kasete na cos szosowego 11-23 badz 11-26 , takie tematu mozna o kant dupy rozbic , skoro nie wiesz jakie potrzebujesz przelozenie to znaczy ze za malo jezdzisz ....
o lol ten człowiek mnie dobija pisza ci powyzej koledzy bierzklurna 42 to ty piszesz swoje teorie;/ i co ze masz zgorki i ostre zakrety to wtedy wrzucasz na lzejszy bieg i juz...
street-fighter pisze:zdaje sie ze teren do tego duzo ma:/ bo jak masz ciagle z gorki i to ostro to nie bedziesz duzo pedalowal zwlaszcza jak masz kreta droge:/
a w dh jezdzisz pod gorke ? poza tym po to sa wlasnie biegi zeby z nich korzystac , kurna wez poprstu zacznij jezdzic a nie wypisujesz jakies bzdety bo tak to wyglada , wymyslasz jakies teorie a prawd ajest taka ze w tym wypadku przelozenie dopiero sie do wlasnych mozliwosci i wedle upodoban
44front 32-11 tył
44-16 zamykam na płaskim....
Ale to zależy od warunków, kondycji,i siły. Ja wybrałem 44 poniewaz nizej miałem do wyboru 32 wiec wźiełem większy blat ze względu ze mało podjeżdżałem.
Jak życie pokazało ze nawet z 44 da sie podjeżdżać. Jak masz cos pary w nogach to bierz większy blat unikniesz młynków .
minimum 42z. lumple mają po 46 i narzekają, że mało. Ja miałem zawsze 42, albo 44 i było dobrze i uniwersalnie. Jak bawiliśmy się w dual, to startowałem na 44 przód i 30 tył (druga zębatka) i wierz mi - ciężko byś miał ze mną na starcie :]
ja bym celował w 38. a jesli masz do wyboru te 2 to moze wartobyloby je sprzedac i dobrać coś co Ci naprawde odpowiada:) 32 pewnie bedzie za malo ciut.