Dojazd z rowerem - pytanie

Soulforged
Kontakt:

Dojazd z rowerem - pytanie

Post autor: Soulforged »

Witam

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa transportu rowerów np. PKS-ami? Czy autobusem można przewozić rower?

Wiem że to dość głupie pytanie ale naprawdę nie wiem jak z tym jest a wybieram się w góry z bajkiem - wiadomo nie wszędzie pociąg dojeżdża:-)
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Podłączam sie do pytania:) Mam ten sam problem, wydaj mi sie ze rower można wrzucić do luku bagażowego w pks-ie ale nie jestem pewien
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Post autor: pIOTRAS_OSW »

z tego co ja wiem w pks za rower sie placiło kupujac normalny bilet i kasujac za niego zalezy to rownierz od dobrej woli kierowcy
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

http://www.pr.pkp.pl/przewoz-roweru.html :) A wPKSie to róźnie bywa teoretycznie kierowca powinien zbrać każdego z rowerem i wsadzić do luku bagazowego. Rower musi mieć zdjęte przednie koło i skręcona kierownice. Ale jeśli kierowca ma zapchany luk czy jakieś wonty to moze nie zabrac :-/ więc ode jego woli tez sporo zalezy.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Że pociągiem można to wiem - ja i mój rower korzystamy co weekend z usług PKP:-D

Tyle że teraz mam zamiar się wybrać w Beskidy (dokładnie Międzybrodzie Bialskie) i nie wiem jak tam dotrzeć - pociągiem do Bielska Białej ew. Żywca a potem tylko autobusem - stąd moje pytanie:-)
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Pare razy wiozlem rower autobusem i nie bylo probelmu. Warunek - malo ludzi i prawie puste luki. Nikt nigdy nie chcial za to dodatkowej oplaty.
Kiedys nawet we dwoch busem jechalismy z Krakowa do Andrychowa z rowerami i tez koles bardzo nie marudzil i nas zabral.

Jak ktos napisal: zalezy od czlowieka.
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

Soulforged pisze:Tyle że teraz mam zamiar się wybrać w Beskidy (dokładnie Międzybrodzie Bialskie) i nie wiem jak tam dotrzeć - pociągiem do Bielska Białej ew. Żywca a potem tylko autobusem - stąd moje pytanie:-)
sprawdzilem na mapie i do przejechania jest okolo 10- 12 km to jest jakies pół godziny jazdy rowerem, nawet nie warto sie pchac do PKS-a, więć wysiadacie z pociagu, wsiadacie na rowerki i ogień
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Regularnie krakusy do myslonow pksem daja i jest ok. Jak nie jest ciasny pks to nie jest zle.
ODPOWIEDZ