Dojazd z rowerem - pytanie
-
- Kontakt:
Dojazd z rowerem - pytanie
Witam
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa transportu rowerów np. PKS-ami? Czy autobusem można przewozić rower?
Wiem że to dość głupie pytanie ale naprawdę nie wiem jak z tym jest a wybieram się w góry z bajkiem - wiadomo nie wszędzie pociąg dojeżdża:-)
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa transportu rowerów np. PKS-ami? Czy autobusem można przewozić rower?
Wiem że to dość głupie pytanie ale naprawdę nie wiem jak z tym jest a wybieram się w góry z bajkiem - wiadomo nie wszędzie pociąg dojeżdża:-)
-
- Kontakt:
http://www.pr.pkp.pl/przewoz-roweru.html
A wPKSie to róźnie bywa teoretycznie kierowca powinien zbrać każdego z rowerem i wsadzić do luku bagazowego. Rower musi mieć zdjęte przednie koło i skręcona kierownice. Ale jeśli kierowca ma zapchany luk czy jakieś wonty to moze nie zabrac :-/ więc ode jego woli tez sporo zalezy.

-
- Kontakt:
Że pociągiem można to wiem - ja i mój rower korzystamy co weekend z usług PKP:-DBombell pisze:
http://www.pr.pkp.pl/przewoz-roweru.html Smile
Tyle że teraz mam zamiar się wybrać w Beskidy (dokładnie Międzybrodzie Bialskie) i nie wiem jak tam dotrzeć - pociągiem do Bielska Białej ew. Żywca a potem tylko autobusem - stąd moje pytanie:-)
Pare razy wiozlem rower autobusem i nie bylo probelmu. Warunek - malo ludzi i prawie puste luki. Nikt nigdy nie chcial za to dodatkowej oplaty.
Kiedys nawet we dwoch busem jechalismy z Krakowa do Andrychowa z rowerami i tez koles bardzo nie marudzil i nas zabral.
Jak ktos napisal: zalezy od czlowieka.
Kiedys nawet we dwoch busem jechalismy z Krakowa do Andrychowa z rowerami i tez koles bardzo nie marudzil i nas zabral.
Jak ktos napisal: zalezy od czlowieka.
sprawdzilem na mapie i do przejechania jest okolo 10- 12 km to jest jakies pół godziny jazdy rowerem, nawet nie warto sie pchac do PKS-a, więć wysiadacie z pociagu, wsiadacie na rowerki i ogieńSoulforged pisze:Tyle że teraz mam zamiar się wybrać w Beskidy (dokładnie Międzybrodzie Bialskie) i nie wiem jak tam dotrzeć - pociągiem do Bielska Białej ew. Żywca a potem tylko autobusem - stąd moje pytanie:-)