Luzy na travisie triple

dh-rider1
Kontakt:

Luzy na travisie triple

Post autor: dh-rider1 »

Witam. Mam travisa triple instrict Ti i jakis tydzien temu zaczoł mi dziwnie klikac przy wybieraniu niewielkich nierównosci a dzis zobaczyłem ze ma luzy ( nieduze ale jednak sa) na goleniach. Czy widelec jest do odratowania czy juz jest spisany na straty?
Dh nałogiem , zjazdówka Bogiem
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

jest podobny temat o Marzocchi dziś. Wymiana ślizgów ale troszke to może kosztować u dystrybutora jeśli sobie sam nie umiesz z tym poradzić... a to raczej łatwa robota nie jest. Niech sie wypowiedzą inni którzy jeżdżą na Manitou. Może i nie będzie aż tak drogo ;) tak czy siak jest do uratowania i sie nie martw :)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Przypuszczalnie rozkręciły się elementy tłumienia - sprawdzisz w prosty sposób kręcąc regulatorami - jeśli działają to nie to tylko ślizgi są do wymiany.
Zalecam wysłać do serwisu - http://www.manitou.com.pl/info.php?txt=2
Kontakt:

Post autor: nooz »

żeby nie pisać nowego tematu: mam luzy między górnym a dolnym goleniem (tak dla jasności) na xcr'ku xD wiem, powiecie że to w takiej klasie amorów częste zjawisko ale czy można to SAMEMU naprawić czy już lepiej wyrzucić na złom?
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

mialem travisa ... tez mi sie tłukl ... przeserwisowałem .. zmiana oleju i uszczelek olejowych i było ok\tylko że tłumik był lekko zgiety !
Slavvduro
ODPOWIEDZ