Prodigy 9,81

blizzard1
Kontakt:

Prodigy 9,81

Post autor: blizzard1 »

Siemanko :D
mam ramke progidy 9,81 i calego Krossa Panica (bez przerzutki tylnej)
chce sobie zrobic single speeda na "9,81"
prosze o pomoc w doborze sprzetu (jaka piasta wejdzie,czy napinacz potrzebny itp). I drugie moje zapytanie: czy majac korbe z Krossa (3 blaty ma) musze kupowac druga czy tez tą mozna zmienic,pozbyc sie dwoch blatow?
Dodam ze jestem ograniczony suma 300zl na naped;/
frlisek
Kontakt:

Post autor: frlisek »

To ci powiem ze nie zaciekawie ze tylko 300zł.... No to tak korbe musisz dokładnie napisac jaka masz bo od niektorych Truvativov przypuszczam ze tam jest truvativ to mozna odkrecic blaty i kupic jeden blat 32 czy ile do streetu ma byc. Natomiast do tyłu trzebabyło by kupic reduktor na singla jest na allegro bodajrze 40zł kosztuje
http://lisekfr.pinkbike.com/
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

reduktor z kaset starych (idziesz do znajomego servisu i prosisz zjechane kasety, chetnie oddadza:))

korba - odkrecasz zebatki dwie, pakujesz rockring i masz ok

piasta taka jak zawsze w sztywniaku:P

stery nie wiem czy sa zwykle w panicu?

i to tyle, powodzenia:)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
blizzard1
Kontakt:

no wlasnie i tu mam problem bo kasy mialem wiecej ale sie komp zrypal i musialem w niego wwalic:((
aktualnie mam 300zeta,ale dałoby sie skombinowac wiecej.
Jaka korbe polecacie? Pierdziele koszty,wiecej sie do roboty pojdzie i bedzie wiecej frutu,wakacje przezyje (ciezko jest bez bike'a;/) ale na rok szkolny chce szalec.
Juz pisze co mam: Kross Panic,korba do niego (seryjna,taka jak jest na necie opisana),kolo tylne +7przełożeń,kiera i inne luzik. Potrzebuje wiedziec co WARTO wbic do Prodigy, mam nową obręcz i chcę ją zapleść na nowo,wiec jaki model piasty i korba xD to jest moj problem bo nie wiem co wybrac. Czyli ogolnie napęd. Chcę singla zrobić bo przy moim stylu jazdy wszystko pada, a przerzut urrwałem w zyciu chyba z 20...
Postaram sie wykminic w serwisie co moga zrobic z moja korba a jak nie wyjdzie to kij jej w oko,kupię inną...
Tylko jaką?:)
I jaką piastę?
Ta ramka WYMAGA napinacza ze mocne skrecenie trrzyma kolo w miejscu?
Z gory dzieki:) :D
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Co do korby w Panicu to w nowym modelu jest Ruktion wiec rozbieralna i mozesz zdjąc 2 nie potzrebne blaty i rockring i wsadzic jedna, zaleznie od tego jakie chcesz miec przelozenie. Wtedy nie musiałbys kupować nowej i wiecej kasy zostanie na piaste. Mógłbyś pomyśleć o czymś z driverem jak NS SS Pro, Dartmoor S/K-force czy tanszy odpowiedni Novatec 256SBT. Wtedy nie musiałbys sie martwić o pzresuwające sie koło bo oś na śruby załątwia sprawe e zadnych napinaczy nie potrzeba.
Vvojtas
Kontakt:

Post autor: Vvojtas »

No niewiem czy os na sruby zalatwia do konca sprawe przesuwania sie kola, ja mam na sruby i musialem sprawic sobie napinacze bo przy ladowaniu na tyle czasami kolo sie przesunelo...
...:::Ride Fast Of Be Last:::...
Bombell
Kontakt:

No to coś kiepsko chyba dokręciłeś. Ja miałem szybko + napinacze i sie przesuwało. Teraz mam ośke na śruby i wszystko eleganco sie trzyma.
blizzard1
Kontakt:

http://allegro.pl/item402988010_haunebu ... ejsza.html
a na przyklad to?
widze to jest yyy kompletne:D
bo i ząbki są^^
tak serio to sie przyznam ze kompletne zero jestem jesli chodzi o napęd single-speed bo nigdy ale to nigdy sie nim nie interesowalem itp itd
wiec nie wiem do konca:D
Bombell
Kontakt:

Haunebu Fajna sprawa 4 maszyny i dośc lekka. Ale wolnobiegu chyba nie ma w komplecie bo nic w aukcji nie pisze. Jedyny minus to zę integrale (13,12z) nie wchodzą albo trzeba by było z gwintem kombinować. Najzwyklejsza Dicta to koszt 25zł. W komplecie masz napewno nakładke nakręcaną na ostre koło ale bez COGa ( zebatki)
Konkurencja dla tej piasty napewno jest NS SS ale jak już to tylko 08 bo ma dodatkowo jedno lozysko bo stroni wolnobiegu. W starszych rocznikach dosc czesto byly z tym problemy.
blizzard1
Kontakt:

ok to ja biore sobie to Haunebu^^
i jednak nie ma wolnobiegu:P
tylko skacze po aukcjach i znalazlem takie cos
Wolnobiegi w standardzie:
a) 1/2 " x 3/32 "(14)
b) 1/2 " x 3/32 "(15)
c) 1/2 " x 1/8 " (14)
a ja nie wiem jak te standardy czytac i ktore pasuje do tej piasty z linku:( ogolnie to ja chce mało zabkow miec bo mam pare w nogach i lubie pogrzać.
ODPOWIEDZ