Siemka,
Zna sie ktoś tu na tych cudacznych butach z kółkami ??:)
Chciałbym kupić jakieś do jazdy raczej rekreacyjnej, w cenie do 300zł. Na co zwrócić uwage? Jaka firma?
Totalnie sie na tym nie znam... :roll:
Rolki... :)
odrzuc napewno te z carrefoura i sklepow sportowych(go sport itd...) moze i niby maja lepsze i drozsze... ale i tak gowno warte. napewno trzeba zwrocic uwage na zapięcia i mocowania kólek (kumpel mial rolki z go sportu za 299zl. a po tygodniu jazdy odpadlo mu kolko.) jezeli sie wybierzesz do jakiegos sklepu związanego z deskami i rolkami to Ci powiedzą na co trzeba zwracac uwage dokladnie. ja znam firmy Rollerblade i Roces i są w miare dobre.
Zaku_Krkbez przesady, z tesco to są takie za 50-100zł. Ja kiedyś kupiłem rolki Roces za coś koło 280zł i były bardzo dobre, super się jeździło, a wtedy to ja się praktycznie uczyłem dopiero więc trochę dostały, nawet takie pseudo skoki były i nic się nie stało, dawały radę i były wygodne, do rekreacyjnej jazdy idealne, do 300zł spoko kupisz przyzwoity sprzęt;)
czarny09 dobrze radzi, żeby do takiego sklepu iść, chociaż ja swoje kupiłem w Makro i też było git;)
czarny09 dobrze radzi, żeby do takiego sklepu iść, chociaż ja swoje kupiłem w Makro i też było git;)
haha to teraz ja:P Jak bedziesz w wiekszej metropolii gdzie jest sklep intersport to tam.Ja se tam kupilem rolki K2 EXO2.0 warte normalnie 400zl a kupilem za 220zl. Maja tam wielkie przeceny.Zworc uwage na łożyska Abec1,3,5,7(Im wyżej tym lepiej[Lepsza toczność]albo wyższe modele QL ale za 300zl nie kupisz takich)Wiazania to tak: Na samoej gorze przy lydce takie plastikowy zacisk jak w wiazaniach snowboardowych po srodku(przy kostce tzw.usztywniacz)taki rzep i od tego rzepu do palcow sznurowadla.Rolka powinna trzymac Ci sie dobrze na nodze.Powinna dobrze przylegac i jak staniesz na niej to zeby Ci sie noga nie gibala.Ito chyba na tyle.
Mam naadzieje ze pomoglem
:P
Mam naadzieje ze pomoglem